KarbosGuide.dk - Fotogallerier


 • Fotos taget med Nikon D70 med Tamron-rejsetele, dec. 2004
 • Fotos taget med Nikon D70 med 18 - 70 mm Nikon-objektiv, dec. 2004
 • Fotos taget med Tamron-rejsetele, feb. 2005


  Om optagelserne

  De to første gallerier er fra Sydfrankrig, lavet i december 2004. Der er billeder fra byen Saint-Raphael, som har en fantastisk belysning i julemåneden. Andre er fra søndagsmarkedet langs strandpromenaden i Frejus og fra Nice mv. Enkelte af fotografierne er beskåret en smule, men ellers er de ubehandlede.

  Kameraet er et Nikon D70, med to forskellige opbjektiver. Dels har vi Nikons eget 18-70 zoomobjektiv, der er aldeles udmærket. Men vi har også et interessant lille objektiv, nemlig en Tamron "rejsezoom". Firmaet Tamron fremstiller billige objektiver, der passer til spejlreflekskameraer fra Canon, Nikon, Pentax og Minolta. Blandt professionelle fotografer er navnet Tamron nærmest "fy", men almindelige hobbyfotografer bruger gerne "piratobjektiver" fra Tamron og Sigma.

  Da den kendte amerikanske fotograf Herbert Keppler blev bedt om at pege på eet objektiv, han ville tage med på rejse, anbefalede han denne model 28-300 mm fra Tamron. Objektivet er ganske kompakt og virkeligt fleksibelt. Den effektive brændvidde går fra 42 til 450 mm, når det monteres på et digitalt SLR-kamera som Nikon D70, og ydermere fungerer det også som makroobjektiv (ikke helt så godt som et ægte makroobjektiv, men alligevel ganske gode makromuligheder med gengivelse ned til 1:2).

  Så med både 10X tele og makro samlet i samme lille objektiv, har vi ganske korrekt det ideele "rejseobjektiv". Det var en fornøjelse at gå rundt på fransk markeder og kunne zoome ind og ud på alle mulige motiver.

  Se selv billederne i disse web-gallerier, der er fremstillet med programmet PhotoMechanics, som vi har omtalt andetsteds på sitet. Du kan læse blænde, lukkertid, ISO og anvendt brændvidde under hvert enkelt billede. Værdien for brændvidde er målt i mm. Det er standardværdier; så objektivets fysiske brændvidde er ganget med 1,53, for at kunne sammenligne med standardmålene fra analoge kameraer (læs "Digitalfoto" fra forlaget Lindhardt og Ringhof for en nærmere forklaring).


  Copyright (c) 1996-2004 by Michael B. Karbo.