Siden om Saint-Raphaël

Tekst til introduktionen

Saint-Raphaël er en by i Provence ved Cotes d'Azur beliggende i mellem Cannes og St Tropez. Dette område har nok et af Europas mest behagelige klimaer og har fra gammel tid været et yndet feriemål.

Saint-Raphaël udgør i dag et interessant rejsemål for nordboer, der tiltrækkes af den sydfranske middelhavskyst. Det er en skøn by med kilometerlange sandstrande, og den er ikke overrendt af turister.


Naturen

Langs kysten ved Saint-Raphaël løber de smukke Esterel-bjerge. Her er tale om mindre bjerge i smuk rød klippe. Langs kysten danner disse klipper små bugte, der veksler mellem dejlige sandstrande:


Byen

Saint-Raphaël danner sammen med Frejus en dobbeltby med i alt 70.000 indbyggere. Dermed er der tale om pæn stor provinsby, hvor turismen ikke dominerer. St. Raphaël kendes især på sin lange promenade med marina, strand og utallige fiskerestauranter, hvor livet leves i afslappet tempo. I baglandet findes mange golfbaner og langs kysten dyrkes enhver form for vandsport.


En anbefaling

Hvis man gerne vil til Provence og Middelhavet er Saint-Raphaël ikke det værste sted at begynde. Befolkningen er gæstfri, afslappet og venlig; man er fra gammel tid vant til udlændinge.

Klimaet er fremragende. Foråret begynder i februar og om vinteren er dagtemperaturen sjældent under 10 grader. I det hele taget er vejret meget sjældent dårligt, og allerede fra marts og fremefter er det som en "god" dansk sommer. Den 15/7 starter franskmændendes egen ferie, og derfor er de seks efterfølgende uger ikke de bedste at være turist i. Der er simpelthen for mange mennesker i hele Côtes d'Azur-området.

Som tilrejsende kan man finde meget billige hoteller (med priser ned til 120 FF pr. nat for et dobbeltværelse). Og ellers er der utallige feriecentre og campingpladser i området. Det kan anbefales!


Links

  • Byens officielle hjemmeside (engelsk)
  • Provenceweb (engelsk)
  • Forhistorisk (fransk)
  • Var Online
  • Photos Errol


    Tilbage


    Copyright Michael Karbo 2001