Internet Explorers historie

De første versioner af browseren Internet Explorer kom på markedet midt i 1990'erne, hvor den konkurrende browser Netscape Navigator stort set var enerådende. Dette kunne Microsoft jo ikke acceptere, så firmaet kastede alt ind i udviklingen af forbedrede versioner.

I 1997 kom Internet Explorer i version 4.0, som bl.a. følger med i den første version af Windows 98. IE4, som programmet kaldes, blev det store gennembrud for Microsoft indenfor browserne. Det er en fremragende browser, og mange Internet-brugere, der tidligere havde holdt sig til Netscape's browser Navigator, skiftede over til Internet Explorer.

Det var også nyskabende, at Microsoft samlede en række andre programmer end browseren i den pakke, som gik under navnet Internet Explorer. Så foruden browser fik vi e-mail-programmet Outlook Express, et Chat-program mv. Og det hele var - og er - gratis!

Alle disse programmer er grundigt beskrevet i Internet med Windows 98 - lær det selv.

I 1999 kom version Internet Explorer 5.0 på markedet i forbindelse med lanceringen af Windows 98SE. Indholdet er de samme solide programmer som i den foregående version men med en række mere eller mindre synlige forbedringer.

Det samme kan siges om version 5.5, som kom på markedet i år 2000 i forbindelse med lanceringen af Windows Me.