Flash og Director 3.

 • Næste side
 • Forrige side

 • Alment anderkendt format

  I dag kan Flash benyttes til meget af det samme, som man ellers kan opnå med DHTML og JavaScript. Man kan udnytte at stort set alle browsere idag har indbygget Flash-plugins.

  Effektiv fremvisning

  Flash-filerne kan streames. Det betyder, at de afspilles samtidig med at overførslen finder sted.

  Flash-plugin'et kræver ikke ret meget CPU-power, og derfor kan selv ret små Flash-anmationer virke utroligt flotte og overbevisende - på stort set enhver computer og platform.

  Det eneste problem, man kan støde på i forbindelse med Flash-plugin'et er når et site ikke sørger for at teste om brugeren allerede har plugin'et installeret. Meningen er, at hjemmesiden skal tjekke, om brugeren har plugin'et. Hvis det er tilfældet, skal Flash-grafikken bare afspilles. Hvis brugeren ikke har plugin'et, skal der vises en meddelelse, og brugeren skal dirigeres til at få downloadet plugin'et.

  Problemet opstår, hvis siden ikke tjekker for plugin. Så bliver alle besøgende bedt om at hente plugin'et uanset, om de har det i forvejen eller ej. Det er vildt iriternde, når man oplever det, og det er med til at skabe megen forvirring omkring Flash. Jeg har selv oplevet det flere gange, at blive bedt om at installere Flash, når jeg positivt ved, at det har jeg allerede gjort en gang tidligere. Tåbeligt!


  Fortsættes ...


 • Næste side
 • Karbosguide.dk


  Copyright Michael Karbo.