Om Paint Shop Pro

Fortsat ...
 • Næste side
 • Forrige side
 • Start

 • Paint Shop Pro version 5

  Med version 5 trådte Paint Shop Pro ind i en ny æra. Programmet fik en helt ny brugerflade, og der var tilføjet en masse nye funktioner (som "lag", tekst mv.). Paint Shop Pro begyndte at minde mere om Photoshop ...

  Efter min mening fraveg Jasc her det oprindelige no-nonsense concept. Enkelte detaljer i billedbehandlingen blev pludselig gjort mere indviklede, og det irriterer en gammel PSP-fan.

  Fx insisterer version 5 på at gemme et billede i Paint Shop Pro's helt eget grafikformat (.psp) hver gang man gemmer et nyt billede. De ældre versioner husker, hvilket filformat, man sidst benyttede. Der udover er programmet meget større, og noget langsommere. men det kan altså også meget mere.


  Paint Shop Pro version 6

  Med version 6 og 7 er Paint Shop Pro blevet endnu større og endnu bedre. Det minder nu mere om Photoshop og MacroMedia FireWorks. På visse områder er det sågar bedre end disse dyre programmer! Dog er Paint Shop Pro dog fortsat optimeret skærmbrug.

  Her ses et klip fra version 6.02:

  Version 6

  Tips til Paint Shop Pro

  Paint Shop Pro er fortsat et fremragende program, som jeg nødigt ville undvære. Og vil da også tro, at jeg investerer i version 7, når det kommer.

  Her er en liste over de tastaturgenveje, som jeg altid har været glad for i Paint Shop Pro:

  Funktion Genvej
  Screen capture Shift+C, F11
  Indsæt klip oven i åbent billede Control+E
  Indsæt klip transparent oven i åbent billede Control+Shift+E
  Crop (beskær udfra markering) Shift+R
  Browse Control+B


  Næste side Forrige side Start


  Copyright Michael Karbo.