Om Adobe PhotoDeluxe 3

Indhold:

 • Næste side
 • Forrige side

 • Skabeloner, Cliparts og Fonte

  Da PhotoDeluxe er meget lidt teknisk i sin opbygning, leveres det med en masse ekstra data, som kan hjælpe dig til hurtigt at producere flotte billeddokumenter klar til udskrift.

  Templates

  Templates er skabeloner, som er en slags halvfærdige billeder, som du let selv kan tilpasse og færdiggøre. Det kan fx være en kalender for år 2001, hvor der er plads til et foto, som du skal komme med. Så kan du måske vælge baggrundsfarven, og 1-2-3, så har du en færdig kaldender klar til udskrift.

  Billede af kalender

  PhotoDeluxe indeholder hundredevis af skabeloner til invitationer, postkort, lykkeønskninger mv. Meget af det virker temmelig amerikansk i layoutet, men man kan ikke klage over mangel på fantasi:

  Her giver en skabelon adgang til at lave et billede til print på T-shirts

  Bemærk guiden, der ses øverst i illustrationen. her skal du igennem fire trin, for at få et færdigt produkt.

  Skabelonerne indgår i de såkaldte /projects/ du arbejder med i PhotoDeluxe.

  Cliparts

  CD-ROM'en med PhotoDeluxe indeholder en masse såkaldt ClipArt. Det er nærmest halvfabrikata: hel- og halvfærdige billeder, som du kan bruge i kombination med dit eget arbejde. Cliparts er opdelt i forskellige kategorier på CD-ROM'en:

  Fonts

  Adobe er et firma med lang tradition for udvikling af digitale skrifttyper. Faktisk er det helt dominernde professionelle sidebeskrivelsessprog PostScript opfundet af Adobe. På CDROM'en med PhotoDeluxe finder du derfor programmet Adobe Type Manager (ATM).

  ATM er et program, der gør at postscript-fonte kan ses på skærmen og udskrives på alle printere. Almindeligvis virker postscriptfontene kun i forbindelse med postscript-printere, men dette forhold kan altså omgås ved hjælp af ATM.


  Fortsættes ...

  Forrige side


  Copyright (c) 1996-2001 by Michael B. Karbo.