3.5c Microsoft IntelliMouse Explorer - fortsat

(fortsat)

Efter genstart af PC virker musen. Det kan blandt andet ses på, at den lyser rødt ud af forskellige huller. Den kunne faktisk bruges som baglygte på en cykel, så kraftigt lyser den.

Du instiller musen funktion ved hjælp af den lille applet, der er placeret i systembakken. Klik på musen der:

Så åbner kontrolprogrammet:

Blandt andet kan du accellerere musemarkøren, og du kan få den til at stille sig ved den aktuelle knap. Det er små tricks, som Logitech har kunnet i årevis, men nu er Microsoft også med på noderne:

Kan den bruges?

Som jeg flere steder har skrevet, så vil jeg til enhver tid foretrække en trackball frem for en mus. Men når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at IntelliMouse Explorer (sikke et navn) er en effektiv mus. Den er helt klart meget mere præcis end nogen anden mus. Den er bare aldrig blevet særligt populær; faktisk fik den dårlige anmeldelser mange steder.

En god detalje er, at musedriveren ikke ødelægger andre mus. Det kommer man ellers titi ud for. I skrivende stund har jeg tre pegeværktøjer tilsluttet min pc:

 • Logitech Trackman Marble FX tilsluttet PS/2-porten.
 • Wacom digitizer, som er tilsluttet USB.
 • Microsofts ny røde baglygte af en supermus (på USB).

  Pointen er, at de alle tre virker samtidig. Og jeg kan sagtens indstille styreprogrammet, så både mus og trackball har en passende acceleration. Det virker!


  Næste modul

  Forrige modul


  Copyright Michael Karbo.