Karbosguide.dk Gæstebog 25

April-maj 2002

Send din kommentar til gæstebogen. Forrige gæstebog
Næste gæstebog


Egen hjemmeside

Jeg har lavet min første hjemmeside ved hjælp af dit hæfte om frontpage express. Det var aldrig lykkedes for mig, hvis ikke hæftet var så pædagogisk skrevet og meget udførligt stillet op. Meget bedre end så mange andre hæfter, hvor mange ting tages for givet - virk`lig fedt hæfte.

Tak
hilsen
Jesper Maschvitsz www.rockporten.dk


Gode hæfter

Hej Michael Karbo,
Jeg er virkelig glad for de gode hæfter du er ansvarlig for.
Venlig hilsen
Saida


Hej Karbo-familie.

Dejligt at høre, at det er et fælles familieprojekt. Jeg fik i 1993 min første maskine, og var helt på bar bund, og snusede mig selv frem til det, jeg har lært (og senere undervist i det).

Jeg har investeret i (næsten) alle hæfterne. De har været en uvurderlig hjælp, ... og det er de stadig.

Jeg er virkelig glad for, at de er skrevet på et forståeligt dansk, selv om jeg gennem årene har fået lidt mere fod på det interne sprog.

Jeg synes endnu engang, I skal ha´ en respons, der kan bakke op omkring Jeres arbejde.

Tusind tak og rigtig god påske.

Bedste hilsener fra
Ulla Petersen, Odense


To Michael B. Karbo and Peter G. Christiansen!

My name is Susu from Kolding. First of all, I would like to say that You guys have done a good work in making the Adobe Photoshop 6. I just bought that hæfter to day which I´m very delight of.

Actually I´m a huge customer of Michael. My first hæfter from you is Hjemmesider lær det selv. I bought several hæfter about websites, plus a bound of books from lybrary, however, your hæfter seems to be the only one I can use, and I use it still. I like the fact that you explain everything step by step to the point that everyone can understand completely. I will definitely recomand you to everyone I know.

You might wonder why I write in english while your books are in the Danish vision. I can read and understand Danish fluently but when it comes to writing is a different story but who care. I just want to send you a note to thanks that all.

Thanks and Good Luck!

Susu


Kære Michael B. Karbo.

Jeg arbejder pt på at lære at lave min egen hjemmeside og til det brug anvender Deres udmærkede bog "Hjemmesider-lær det selv", 1. udgave, 3. oplag 1999.

Med venlig hilsen

Preben Andersen, Helsingør


God dag

Jeg har altid været meget glad for Michaels hefter og købte dette straks på udgivelsesdagen. Men jeg blev lidt skuffet. Der var ikke meget nyt, og intet, jeg ikke kunne i forvejen. Da jeg lige har skiftet fra Win98 til Xp uden at have NT- / 2000-erfaringer, savner jeg meget en gennemgang af mere anvancerede kompenenter, f.eks. Services / Tjenester. Det tror jeg ikke, jeg er alene om.

Var det ikke noget, I kunne tage fat på?

Venlig hilsen

Peter Loumann

SVAR:

Jeg er ked af, at du ikke finder så meget nyt. Jeg synes selv, at der er meget nyt, for hæftet er totalt nyskrevet fra bunden. Problemet er nok, at du efterlyser mere avanceret stof, som jeg ikke beskriver. Det har IDG andre udgivelser om.

Men du kan glæde dig til "PC-arkitektur" - der er nyt og spændende stof i metervis ...


Gode bøger

Jeg er i gang med at gennemarbejde hæftet "Billedbehandling-lær det selv". Det er næsten, som om min lærer sidder ved siden af mig. Men det viste jeg allerede fra dine øvrige bøger.

Med venlig hilsen Ursula Petermann


Omregning til/fra binære tal

I forbindelse med din beskrivelse af de digitale data syntes jeg der vil være en enorm gevinst hvis du lige laver en lille hurtig tabel eller beskrivelse af hvordan folk regner de digitale tal ud, jeg mener hvorfor f.eks. 01000011 = 67 evt også hvordan man regner vidre til Hex (0-F)

Kind Regards

Henrik Nielsen

Svar:

Jeg bruger selv Windows lommeregner. Det synes jeg er lettest!

Hilsen
Michael


Moores lov

Hej Michael

I KarbosGuide.dk. Modul 3d4. omtaler du Moore´s lov således: "CPU'erne fordobler deres kapacitet hver 18 måned. Dette kaldes "Moores Lov"".

Andre steder bl.a. www.fys.uio.no/studier/kurs/fys327/mooreslov.htm siges der: hvert 3-4 år firedobles antall transistorer på en Dynamisk RAM brikke.

Og forskningslektor Henrik Bruus Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet skriver:

Allerede i 1965 blev Moore's lov om de integrerede kredsløbs eksponentielle vækst lanceret, og gennem de sidste 30 år er antallet af transistorer på de mest avancerede halvlederchips da også fordoblet ca. hvert andet år.

Var det ikke en ide at sætte den helt korrekte gengivelse af Moore´s lov ind i ordbogen, da der åbenbart hersker en del forvirrring om hvad den gode herre egentlig forudsagde?

Med venlig hilsen Ejvind Schultz
www.verdensnavle.dk

SVAR:

Læs venligst mit ny hæfte "PC-arkitektur", der udkommer sidst i maj 2002.

Hilsen
Michael


Tak for mange gode bøger

Jeg har været utrolig glad for dine bøger vedrørende digitale billeder det har været meget lærerigt. Tak skal du have.

Med venig hilsen

Allan Bugge


Jeg har nydt dit hæfte "Hjemmesider med FrontPage Express.

Christian Hjortkjær, fremtidig skaber af Mudderlogens Officielle Hjemmeside!


Kære Michael Karbo.

Jeg sendte en mail til dig i går med spørgsmål til at vælge version af Netscape, men det problem har jeg løst. Jeg fandt version 4,03 og har downloaded og installeret det.

Jeg fandt også EditPad som jeg også har downloaded og installeret, så jeg er klar til at fortsætte lektionerne efter "Hjemmesider-lær det selv".

Undskyld forstyrrelsen.

Med venlig hilsen

Preben Andersen


TAK

Først tak for nogle fantastisk lærerige hæfter. Jeg har lavet hjemmesiderne fra: Hjemmeside Lær det selv 1 udg. - Hjemmesider med Frontpage Express 1 udg. - og Hjemmeside fra HTML Lær det selv 1 udg.

Venlig hilsen fra

Linda Holmback


Minimalistisk Nielsen-design

Til din kommentar om re-designet(endnu en gang) af dine sider - specielt dit navigationspanel.

Nielsen har naturligvis ret i at nettets sider ikke skal overlæsses så folk forlader dem inden de er tonet frem. Til gengæld undervurderer han groft hvad det betyder at noget er elegant og behageligt at se på. En telefonbog, navnebogen specielt, fungerer og er praktisk. Men den er jo trist og kedelig at have liggende - og der skal ikke være mere end højst nødvendigt af den slags skømhedsforladte ting omkring os. Synes jeg.

Designet sender signaler om omhu for sagen, om at kæle for detaljerne og om en anden form for kvalitetsbevidsthed end den, der bare går ud på om skidtet virker. Naturligvis skal det virke - men hvis det er eneste kriterie er det en slags Klaus-Kludder mentalitet som jeg personlig synes er både trist og kedsommelig.

Kort sagt: Jeg kunne godt lide dine knapper. Mennesket lever ikke af brød alene. vi skal også have noget at frydes ver og glæde os ved. Som alle ideer skal også Nielsens ideer gøres til genstand for eftertanke. Han lever jo af at føre sig frem med den rå, minimalistiske bruger-tankegang.Men det ekstreme er ikke til for at føres ud i livet - det er derimod fint at lade sig inspirere af.

Udfordringen består, for mig at se, at designe noget som både fungerer og som har et design der sender signaler der svarer til indholdet: smukt, sjovt, behageligt, smagfuldt, avanceret.

Et design som sender signalet: fantasiforladt og kedeligt - det kan være nok så praktisk, men det skal der helst ikke være for meget af. Tænk hvor mange timer mange af os bruger foran skærmen? Vi fortjener bedre.

Venlige hilsner ( og tak for et altid interessant nyhedsbrev)

Anne Birgitte Nørgaard

SVAR:

Tak for god kommentar - jeg er enig langt henad vejen. Det kan også blive lidt for fodformet korrekt altsammen. Men knapperne er nu væk ...


Iøvrigt et flot site du har, det har rigtig mange værdier, også for de der gerne betegner sig som andet end newbees...

Kind Regards Henrik Nielsen


Forrige gæstebog