Karbosguide.dk Gæstebog 28

August 2002

Send din kommentar til gæstebogen. Forrige gæstebog
Næste gæstebog


Kære Karbo.

En stor tak for dine vel tilrettelagte hæfter. De er en stor hjælp, når man har fået et nyt program.

Fornylig har jeg skiftet fra Windows 95 til Windows XP og har så straks købt dit hæfte Windows XP - lær det selv. Skridt for skridt har jeg fulgt dine råd vedr. indstillinger. Da jeg kom til kap. Ny placering på side 36, fulgte jeg også dit råd der vedr. flytning af indholdet i Documents and Settings .... til en ny mappe Dokumenter under C-drevet. Resultatet blev, at jeg nu har tre mapper kaldet Dokumenter, en under Skrivebord, en under Harddisk (C) og en under Dokumenter (Erik), mens den oprindelige Documents and Settings .... stadig eksisterer. I de tre mapper Dokumenter er indholdet nogenlunde det samme, og filer, jeg gemmer under C/Dokumenter går ind alle tre steder i stifinderen. Er det korrekt? Hvad har jeg evt. gjort forkert? Hvordan kan det evt. rettes?

Jeg har søgt efter en box til indsendelse af spørgsmål under Spørgsmål og svar i Karbosguide uden at finde nogen. Tak, om du vil prøve at finde tid til at svare på mine spørgsmål.

Med venlig hilsen,
Erik J. Stidsen

SVAR:

Det er ikke sikkert, at du har gjort noget forkert. Men hver udgave af Windows opretter egne mapper, og hvis du bare kører videre fra 95, til 98 til XP, så kan der jo godt komme en masse udgaver af de forskellge systemmapper. Du må kigge indholdet igennem. Flyt det fx til en helt fjerde mappe. Slet så alle mapperne Dokumenter, eller prøv på det. Dem der ikke er aktive kan sagtens slettes. Flyt til sidst alt indholdet over i den "rigtige".

Hilsen
Michael


Mange tak også for seneste nyhedsbrev.

Jeg beklager, ikke at have anerkendt modtagelsen af de to foregående, men jeg har alligevel bemærket mig det relevante indhold, ligesom jeg flittigt benytter mig af KARBO's forskellige hæfter.

Med venlig hilsen og mange tak!
henning w. jakobsen


Word 2000

Hej Michael

Jeg har med glæde læst dit hæfte om word 2000 og bruger det også som opslagsværk på arbejde. Kan du fortælle mig hvordan jeg laver et bilagstegn ./. (vedlagt bilag)i venstre side uden for margenen. Det kan lade sig gøre i wordperfect.

mvh
Henning

SVAR

Du kan rykke margenen en lille cm mod venstre (-1cm) for det pågældende afsnit.

Hilsen
Michael


Goddaws Karbo!

Både dine hæfter samt din hjemmeside er virkeligt gode. Har gennem årene haft stor fornøjelse af dem.

Bedste hilsener
Christian Høirup


Kære hr. Karbo!

Jeg sidder her med Michael B. Karbos hæfte om Windows XP - lær det selv. Det er lidt vanskeligt hele vejen igennem, når man ikke er professionel og ikke har et firma, der er i stand til at betale. EDB er virkelig et felt, hvor gammel viden ikke tæller meget.

Jeg har i tidens løb erhvervet mindst 16 af forlagets bøger, så jeg må jo synes, at jeg har noget ud af dem. Jeg er en af dem, der arbejder mig igennem dem - så længe jeg tør!!

Med venlig hilsen
Grethe Kirsten Klug


Brugbar hjemmeside

Det her er faktisk en meget god hjemmeside, enkel og brugbar, flot.

natuglen


Sikkerhedsproblem i windows 98, sikkert i også i 95 og frem efter

Hej,

Jeg hedder Peter Olsen og har før skrevet til dig. Jeg har fundet et kæmpe hul i sikkerheden i windows 98. Hvis det holder kan de lige så godt pakke sammen og lukke microsoft. Problemet opstår når man starter windows op og gør brug af et klientprogram til at logge af og på med, vha. af et password. Her tænker jeg på de klientprogrammer der er indbyggede i windows. Dette password kan omgåes hvis man trykker Alt + F4. Samme kombination som mange bruger til at lukke windows med. Man trykker på disse taster istedet for at indtaste password og windows starter fint op uden nogle problemer. Det er rent til grin. Virksomheder, skoler osv. er helt uden sikkerhed.

Jeg har skrevet til microsoft to gange. Første gang for et par måneder siden og så fornyelig, og har aldrig hørt noget fra dem. De tygger sikkert gevaldigt på det og ved ikke hvad de skal gøre. Du har jo nyere versioner af windows og kan vel teste om det samme gør sig gældende i 2000 og xp.

Hvad skal jeg gøre ?

Venlig hilsen
Peter Olsen

Svar

Vi sendte dit spørgsmål videre til Microsoft. Her er deres venlige svar:

Hej Michael og Peter

Tak for jeres henvendelse omkring sikkerhed i Windows 95 og Windows 98.

Jeg vil starte med at slå fast, at det ikke drejer sig om en sikkerhedsbrist!

Intentionen med logon skærmen i Windows 95 og 98 har aldrig været at lukke brugere ude fra Windows, men en funktion til at styre hvilken profil, de anvender, når de logger sig ind og giver desuden netværksoperativsystemer som Windows NT Server / Windows 2000 Server eller Novell Netware en mulighed for at identificere en bruger mod netværket.

I grundinstallationen af en Windows 95 / 98 maskine kan man enten helt fravælge at have login - eller bare trykke ESC for adgang. Det er muligt via en registry setting at fjerne muligheden for at trykke ESC eller ALT+F4, men det kan ikke betegnes som en indbrudssikker løsning. Løsningen er tilgængelig via poledit.exe værktøjet som findes på Windows 95 CD'en.

Med venlig hilsen

Nis Bank Lorenzen

Product Manager
Microsoft Danmark


Frontpage 2000 / Express

Hej med Michael

Jeg har købt et af dine virkelig gode hæfter der hedder Frontpage Express, men nu ligger det altså sådan, at jeg kører med Win 2000, hvor office pakken indeholder Frontpage 2000, spørgsmålet er så om der er nogen måde, jeg kan bruge dit hæfte, eller har jeg et uløseligt problem ??

Kan jeg downloade Frontpage Express så den vil virke med Win 2000 ? Så at jeg kan bruge hæftet ? Hvis jeg prøver at lede efter updates finder jeg ikke Frontpage Express.

Håber du kan hjælpe mig.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen.
Henrik Knudsen

Hej

Med stor fornøjelse har jeg læst hæftet om FrontPage Ekspres her i ferien, dog uden at have en pc og internet ved hånden.

Kort mit spørgsmål går på: Har Windows 2000, explore 6,0 - kan hæftes anvisning om opbygning af en hjemmeside bruges alligevel ?

Med venlig hilsen

Eigil Jørgensen

Svar

Vi har fået mange spørgsmål om disse emner! Lad mig pointere: FrontPage Express er skrevet til Windows 98.

Men os bekendt kan programmet installeres under alle typer Windows. Vi kan selvfølgelæig ikke garantere noget, men det lader bestemt til at virke!

Noget andet, som der også kommer spørgsmål om: Hjælpefunktionen i FrontPage Express. Den har aldrig virket! Der er tale om et gratisprogram, som Microsoft helt tydeligt ikke har været afklaret om. Så det er ikke min skyld, at hjælpen ikke virker. Det ændrer ikke ved, at FrontPage Express er et udmærket begynderprogram!

Når I er færdige med hæftet om FrontPage Express, så fortsæt endelig med "HTML - lær det selv" - det er en perfekt efterfølger. Et hæfte, som mange er blevet rigtig glade for!

Og det andet spørgsmål: FrontPage Express er ikke det samme som FrontPage 2000. Vi har ikke skrevet hæfter om FrontPage 2000.

Hilsen
Michael


Fdisk - henvendelse fra DK guestbook

Du skriver i dit afsnit om Fdisk, at det findes i alle operationssystemer,men jeg kan ikke finde min. Jeg kører Windows XP home edition DK, opgraderet fra Win 98, og filsystemet er NTFS.

Kan du hjælpe mig med at finde Fdisk?

m.v.h.
P.G.Nielsen

Svar

I Windows XP skal du kigge i Kontrolpanelet under Administration og Computeradministration. Der kan du oprette partitions. Men jeg bruger ikke selv NTFS, så jeg kan kun garantere, at det virker med FAT32.

Hilsen
Michael


Hej

Tak for et udmærket site.

Jeg savner dog en forklaring på begrebet XML i ordbogen.

Mvh.
Niels Lund


Forrige gæstebog
Næste gæstebog