Karbosguide.dk Gæstebog 29

September 2002

Send din kommentar til gæstebogen. Forrige gæstebog Næste gæstebog

PC arkitektur

Kære Michael B. Karbo og IDG

Jeg har brugt denne våde søndag (22. sept. 2002) til at læse hæftet PC arkitektur - i teori og praksis. Dette hæfte har jeg savnet i årevis - nu ved jeg en stor del af det som en mellem-nørd, som jeg, har brug for.

Jeg håber det må blive en salgs-succes, det fortjener den.

Venlig hilsen

Claus Hansen (mellemnørd på 58 år).


Godt gået

For mange år siden lagde Michael Maarth ud med at skrive en forståelig vejledning i et eller andet program til prisen 28 kr. Det gav et hik i forlagskredse og han havde held med at fortsætte sit projekt, yderligere da der skete en expantion til Tyskland, blev hæftepriserne reduceret til 2o kr.

Der udsendes stadigvæk EDB bøger på mange hundrede sider, hvor 60-80 sider ville være nok; og det til en tårnhøj pris. Derfor har de hefter de ligger under 50 kr altid haft min interesse og jeg har jævnlig køb et, som jeg enten har skimmet i gennem eller arbejdet ud fra.

Så fik jeg fornylig heftet Word 2000 af Michael B. Karbo. Her sad jeg pludselig med en opskrift på mange ting jeg godt vidste, men altid var så kroget beskrevet, at jeg mange gange har givet op. Nu kan jeg pludselig lavde skabeloner, autotekst og macroer.

Når jeg nu kommer ind i en computerbutik ser jeg efter hefter, hvor forfatternavnet er MBK og så bliver de købt. Lige nu sidder jeg med Hjemmesider - lav det selv og glæder mig til at komme i gang.>

Jeg kan på det varmeste anbefale dit forfatterskab

Hilsen
Hans Lundbæk


Sikkerhedskopiering XP

Jeg har haft stor fornøjelse af dit lær det selv hæfte om XP. Jeg bruger i dag stort set dit hæfte som opslagsværk - lige ved hånden.

Det jeg syntes har været godt er, at du ikke vender alle hjørner, men har valgt emner ud, der gør at man automatisk kommer i berøring med noget mere.

Jeg er lidt betaget af den sikkerhedskopieringsteknik du beskriver, du selv anvender. Jeg kan også godt få den til at virke, hvis der i mine stinavne ikke optræder mellemrum. Men det gør der f.eks. i Documents and Settings hvor alle mine data gemmer sig. Resultatet er en fejlmelding (i DOS)ugyldigt antal parametre. Erstatter jeg mellemrummene med _ får jeg i stedet beskeden 0 filer kopieret. Har du mon en ide om hvad jeg formentlig gør forkert ?

Min sikkerhedskopi skulle gerne ende på en CD-RW. Kan jeg uden videre skrive brænderdrevet ind i kommandoens afleveringsdel ?

Tak for et godt og overskueligt hæfte.

Mvh
Ole Nielsen

PS: Mit næste hæfte bliver dit om HTML. Jeg har store forventninger til det.

Hej Michael

I hæftet Windows WP lær det selv 1. udgave 2002, skriver du på side 76-78 om xcopy, hvordan man hurtig kan sikkerhedskopiere sine dokumenter vha. kommandoen xcopy c:\dokumenter\*.* c:\doccopy\*.*/s

Jeg har forsøgt mig utallige gange, men det er ikke lykkes mig. Du skriver der skal være to mellemrum. Et efter xcopy og et *c:\doccopy... Men ej hjælper det. Det der sker, når jeg forsøger, er at kommandoprompt viser sig i et millisekund. I stifinder er der ingen mappe under navnet doccopy. Mit styrsytem er XP pro.

Vil du være venlig at forklare mig årsagen til dette problem, idet jeg ser det som en god måde at sikkerhedskopiere sine filer på.

Med venlig hilsen
Michael Pierre Nielsen
God weekend

SVAR

Begge spørgsmål (og også andre har skrevet) handler om sikkerhedskopiering ved hjælp af kommandolinje. Der må være noget, der driller med den backup. Det virkede for mig, da jeg skrev hæftet. Desværre har jeg ikke XP på maskinen lige nu - så kan jeg ikke tjekke det. Vi må prøve at undersøge det. Skriv til os, hvis I selv finder problemets rod!

Hilsen
Michael


Kære Karbo, Virus?

Hermed et forslag til fremtidige (?) undersøgelser/opklaringer, da jeg kunne forestille mig, at jeg ikke er den eneste, der studser en del:

Hvordan kan det gå til, at mailadresser, men ikke har stående i sit kartotek, modtager inficeret post, man ikke selv har modtaget, fra ens mailadresse????? Og hvad kan man gøre for at imødegå det - ud over det man gør allerede altså med at opdatere antivirusprogrammet (Panda) jævnligt og scanne hele systemet?

Idag har jeg for anden gang inden for nogle uger fået en 'automatisk' besked om, at en - af mig ukendt - modtager har modtaget en inficeret mail - som jeg ikke selv har haft i modtagerboksen - fra min mailadresse, så man kan ikke lade være med at spekulere på, om der er noget, man burde vide .....

Med venlig hilsen

Karen Margrethe Høskuldsson

SVAR

Hej Karen Margrethe

Der er nogle vira i omløb, som afsender mails med afsenderadresser, der er hentet i outlooks database. jeg tror, det er det, du oplever. Det er næppe dig selv der er afsender, men en der har din adresse. jeg har selv oplevet det samme en del gange her i september.

Hilsen
Michael


Tak for en dejlig hjemmeside der gør faget Programmering meget lettere.

Med den dejligt overskuelige side kan man hurtigt fange de grundlæggende principper i PC'en. Tak skal du/I have.

MVH Kristian


Godag Michael Karbo !

Jeg har dine hæfter og modtager også dine e-mail infoes, men jeg har eet problem, som jeg virkelig håber du kan kaste noget klarhed over:

1. Iflg din opskrift har jeg lavet et brevhoved med opsats af navn,adresse, tlf osv osv og gemt som skabelon. Det virker fint.

2. Problemet er kort - jeg kan ikke producerer neutrale efterfølgende sider i.e. 1,2,3,4,5 osv osv efter 1. siden med mit brevhoved

3. Til din orientering har jeg forsøgt mig ved sideopsætning, men kan kun opnå een neutral side (2. siden) efter første siden med brevhoved

Hvad gør jeg galt ???

Hører meget gerne, da jeg skal forfatte et længere sidet brev. På forhånd tak.

Mvh
Søren Schierbeck
3250 Gilleleje

SVAR

Du skal indsætte sektionsskift før hvert skift i top/bundtekst.

Hilsen
Michael


Skatteberegningsøvelsen i Lær det selv - Excel 97

Jeg har i nogen tid siddet og leget med din skatteøvelse (så jeg ikke behøvede at logge mig på Told & Skat for at lave forskellige skatteberegninger).

Men når jeg tester din øvelse med mine satser for Faaborg kommune for 1997 får jeg et resultat, som IKKE stemmer med skattevæsenets !

Såvidt jeg kan se, skyldes det det skrå loft: Iflg. dit eksempel reducerer du lokalskatten - men den beregnes jo af HELE indkomsten. Nedslaget p.g.a. skråt loft berører da kun TOPSKATTEN, og det må derfor være Topskatten (og ikke Lokalskatter), som eventuelt skal reduceres ?!

Har andre læsere gjort opmærksom på samme problem ? og har du en anden løsningsmodel, som du kan sende til mig, så jeg ikke selv behøver at lægge hovedet i blød for at udarbejde en anden HVIS-formel ??

Med venlig hilsen

Hans Christiansen
5600 Faaborg

SVAR

Hej Hans

Der ikke andre, der har fundet fejlen. jeg må indrømme, at jeg selv har opgivet at beregne skat. Det var en svær øvelse at lave i hæftet, og skattesystemet ændrs hele tiden. God fortsat arbejdslyst!

Hilsen
Michael


Til Jette & Michael Karbo

Jeg vil gerne sige tak for de gode nyhedsbreve I sender til bl.a. mig, de er gode og oplysende.

Jeg bruger oplysningerne i min undervisning, og anbefaler jeres hjemmeside til mine elever, fordi den er til at forstå for almindelige mennesker, og ikke kun for miljøskadede mennesker som os, (jeg er informatikassistent) hvilket mine elever værdsætter.

Venligst
Jørgen N. Lemche


Diasscanner

Jeg ved ikke hvor jeg ellers skal skrive, men vil blot skrive, at jeg har en acer 620st flatscanner der er virkelig god til at scanne dias. Den er desværre ikke til USB men SCSI så jeg tæller på knapper (efter at have fået ny PC) om jeg skal købe det tilbehør der skal til for at få den til at virke under USB.

Tak for mange gode bøger og tak for internetsiderne.

mvh Aage Jakobsen


Forrige gæstebog Næste gæstebog