Karbosguide.dk Gæstebog 30

Oktober 2002

Denne gæstebog indeholder diskussioner, især om spam.

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog

 • Om Spam

  Vi skrev om spam og spyware i en artikel. Det gav en række interessante indlæg:

  Dit indlæg om spambekæmpelse i dit nyhedsbrev

  Hej Michael,

  Du anbefaler ad-aware til at fjerne spyware og det er da også rigtig godt, men man skal være lidt forsigtig. Nogle gange hænger spywaren uløseligt sammen med de "gode" programmer som man har downloadet og når man fjerner spionprogrammet er det ikke altid at det "gode" program fungerer korrekt.

  Iøvrigt, det første program som ad-aware fandt på den pc i har testet - det der hedder Alexa - er et spionprogram for en toolbar. Man får det automatisk når man downloader Internet Exploror fra Microsoft. Uhørt synes jeg.

  Med venlig hilsen
  Per Holst-Albrechtsen


  vedr. spam

  Vi slutbrugere skal nok ikke regne med hjælp fra internetudbyderne. De er i sagens natur åbenbart interesserede i så megen trafik som muligt. Da den altovervejende spam, jeg modtager, kommer fra US er der heller ikke megen hjælp at hente fra ordensmagten.

  Mit forslag går på "civil ulydighed": Kunne nogen "kreative" hackere ikke give dem noget af deres egen medicin: "Tæppebombe" dem med anonym spam, der blokerede deres servere/udbydere. Det ville da være positivt brug af ellers destruktive kræfter.

  mvh. peter-nt


  Jeg har på anbefaling anskaffet et program til af fjerne spam. Det hedder iHateSpam.

  Jeg har købt det for knap 20 $ efter at have afprøvet det gratis Det lægger alt spam ned i DELETE-folderen, så man evt. kan checke det inden den egentlige delete.

  Det har andre fortræffeligheder og jeg er meget glad for det

  Hi
  Leo


  Spam

  Hejsa

  Jeg er en af dem der dagligt bliver bombarderet med alt muligt mærkelig. Jeg har prøvet mange ting mht til at blokere afsender ect men jeg synes ikke rigtig det hjælper noget.

  Indtil jeg fandt programmet: MailWasher. Et pogram der er gratis at bruge. Man kan ikke undgå at få spam mail men via dette program går man ind og ser brevhovderne på ens postserver og via den vej kan man slette eller bounce de mails man ikke vil have.

  Måske lidt mere besværligt men på den måde undgår jeg at få noget ned som jeg ikke er intersseret i.

  MVH
  Dennis


  Spam - det er ulideligt

  Jeg er TDC Internet kunde, og i den forbindelse kan jeg have indtil 5 forskellige e-mail adresser. De fleste af disse blev sendt til pefa@mail.tele.dk - så den lukkede jeg blot. Denne e-post adresse har været brugt ifm. nyhedsgrupper, og det er helt uacceptabelt at man ikke kan skrive her uden at blive bombarderet.

  Jeg har da også bemærket, at mange har modificeret deres epost adresse til fx: pefa@mail.dkNOSPAM eller på anden måde sikre, at en robot ikke få fat i den rigtige.

  I Outlook har jeg lavet regler for alle jeg kender, så det meste der ligger tilbage i indbakken kan umiddelbart blot slettes.

  Jeg har prøvet at højreklippe på en mail, og vælge "uønsket epost" eller "med erotisk indhold", og den har aldrig fanget noget af den årsag, så vidt jeg kan konstatere, så de er ret snedige, dem der udsender spam. Endelig bruger jeg et SPAM filter hos TDC. Jeg ved ikke hvordan det virker og af gode grunde ved jeg ikke, hvor meget det opfanger, men jeg er kommet ned på 3-4 spam om dagen.

  mvh - Per


  Spam

  I jeres iøvrigt udmærkede artikel om spam har jeg hidtil ikke kunnet læse om http://www.ordb.org/

  ORDB.org er er en non-profit organisation som vedligeholder en database indeholdende en oversigt over åbne relays.

  Problemet med åbne relays er, at det som oftest er disse, som bliver anvendt i forbindelse med afsendelse af spam. Så tanken er, at hvis man kan undgå at modtage mails fra åbne relays, kan man minimere mængden af spam i væsentlig grad.

  Læs selv videre på dansk her: http://www.ordb.org/about/.

  Med venlig hilsen
  Kjeld Jensen

  SVAR

  Tak for mægtig gode indlæg!

  Vi har selv prøvet programmet IhateSpam, som vi er blevet godt tilfredse med. Så man kan selv gøre noget mod spam.

  I det sidste brev skriver Kjeld Jensen om problemet med åbne relays. Det er en type mail-servere, som ikke kræver, at man er direkte koblet serveren. Normalt skal man lave dial-in (eller fx have ADSL-adgang) til den internet-udbyder, der hoster ens mailkonto, hvis man skal kunne sende e-mail. Man kan altid hente sin mail, bare man har det rette password - uanset hvilken server, man er koblet op til.

  Open relays er servere, hvor man kan sende mail, uanset hvor man er koblet op. Og, som Kjeld Jensen skriver, så er det den type servere spammerne benytter. Om de selv har adgang eller om de hacker sig ind, det skal jeg ikke kunne sige.

  Ved at boykotte mail fra open relays, kan man altså standse meget af spammen. Problemet er bare, at mange ikke-spammere også benytter open relays. det gælder fx mig selv. Og det er meget irriterende, når andre mail-servere ikke tager imod mine mails. Jeg har et finsk forlag, der ikke tager imod mine mails - jeg har været nødt til at lave en hotmail-konto, for at kunne skrive med dem.

  Personligt er jeg ikke helt vild med tanken om at boykotte open relays.

  Hilsen
  Michael

 • Læs om spy-software her
 • Læs om Ad-Aware her.
 • Læs om anti-spam software her


 • Fejlagtig lovprisning af Win 2000

  Håber det er i orden, at jeg lige kommer af med lidt luft:

  Man kan bla. på dette site læse, hvor fabelagtigt stabilt Windows 2000 er. Jeg har derfor i meget lang tid taget tilløb til at afprøve dette styresystem.

  Det er nu gjort og jeg sidder tilbage - mildest talt forbløffet. Aldrig har jeg dog prøvet magen til markværk. Selv med servicepark 3 installeret og i det hele taget en hel "clean" reinstallation af maskinen rebootede maskinen nærmest i det uendelig. Muligvis på grund af drivere, som ikke var for godt skrevet til mit ældre Matrox Marvel G400 kort, selv om Matrox påstår de ER skrevet til Win 2000. Og her skal man jo lige tænke på, at alle, som er noget ved IT-poppen, siger at Matrox laver stabile, seriøse og gode grafikkort - Basta. Men OK - måske er kortet for gammelt til Win 2000 - men selv også mit ret så nye Sound Blaster Audigy Platinum lydkorts drivere og programmer brokkede styresystemet sig over.

  Derudover manglede jeg kontrol og måtte installere msconfig fra Win 98. Og af en lidt kringlet og ny vej fandt jeg sørme min "enhedhåndtering". Dog kun for at se en hel masse gule spørgsmålstegn. Jeg troede egentlig også, at Win 2000 var meget bedre til at håndtere f.skl. drivere end Win 98 var.

  For hvad er forskellen egentlig? Det var vel også på grund af dårligt skrevet drivere der forårsagede Win 98s velkendte blå skærme og fejlmeddelelser?

  Det har taget mig nogen tid at lære de vigtigste af Win 98s unoder at kende. Desværre alt, alt for langt tid - især med det i mente, at PC´en et eller andet sted bla. blev opfundet for at sparre tid og gøre al ting nemmere. Heldigvis kan man lære af sine fejl og en ting er i hvert fald sikkert: Jeg gider simpelthen ikke at bruge uger på at lære et nyt styresystems fejl og mangler at kende igen. Trods alt giver nogen af os også penge for programmerne – vi bliver altså ikke betalt for at lege fødselshjælpere.

  Det der egentligt chokerer mig mest er troværdigheden af de test , bøger, anmeldelser, reviews og hvad det nu ellers hedder, som såkaldte computereksperter strør om sig med. Det er jo ikke kun her på dette site, at Win 2000 er manet frem som verdens ottende vidunder (hvor mange er der egentlig på microsofts lønningsliste?). Men efter selv at have fået indsigt og bevis for hvilken gang trøstesløst sjusk Win 2000 er, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor mange gang jeg før i de føromtalt test mon har læst noget lige så fordrukken vrøvl .

  Er IT-teknologi virkelig så kompliceret, så det i virkeligheden er mere held end forstand, hvis du får købt en hardwarekonfiguration, der fungerer sammen med dit styresystem? Er det for voldsomt et udsagn? Så prøv bare at få syn for sagen rundt omkring i de utallige forums, hvor mangt en desperat mand dyrekøbt må sande, at snart så passer rammene ikke til den model eller revision af det bundkortfabrikat, som de lige netop sidder inde med, eller også er det lydkortet som ikke har det så godt sammen med grafikkortet - kan ske det måske er driveren til deres printer, som er synderen?

  Befinder computeren sig efter nu 20 år stadig på et uvornt barnestadie? Må man virkelig indstille sig på, at man lige så godt kan købe hip som hap, når det gælder PC, fordi ingen på nogen måder kan gennemskue kompleksiteten i teknologien? Noget tyder på det, når ikke engang verdens rigeste mand og hele hans gigantfirma med dens ressourcer kan formå at lave noget, som bare fungerer uden bøvl.

  Det irriterer ikke mindst mig, at jeg nu næsten ikke tør stole på alt det, som jeg har læst fra ”eksperterne” gennem årene, hvor jeg har haft planer om at bygge en "super-dupper-multimedie-puter" med optimal pris/ydelsesforhold og som skal kunne klare lidt af hvert :

  Raid-Bundkort fra Abit eller Asus med VIA KT333 chipsæt (KT400 skulle vist alligevel ikke være så godt), AMD Athlon XP med en NoiseControl Supersilent køler, 512 Kingston DDR RAM, 2 stk. Seagate Barracuda IV 80GB Fluid Harddisk, Toshiba DVD-rom, Chieftec kabinet, Matrox grafikkort (ingen gambler) og Sound Blaster lydkort og - ja - Win 2000 (eller win XP) til at tage sig af det hele.

  Alt sammen noget som jeg har læst mig til skulle være stille, stabile, gode og seriøse produkter hver for sig – men tør jeg stole på det? Er læsninger af test tidsspilde?

  Jeg skulle i hvert fald hilse og sige, at det, som jeg HAR købt af ovenstående – et Matrox grafikkort og Sound Blaster Audigy, på ingen måder kører fejlfrit – heller ikke under Win 2000.

  Venlig hilsen
  Thomas Gliemann Buch

  SVAR

  Hej Thomas

  Det var lidt af en svada. Men jeg forstå udmærket din frustration.

  Problemet er bare, at jeg ikke kan genkende problemerne. Vi har selv testet en del hardware under Windows 2000, og der har aldrig været problemer. Både Matrox-kort og Sound Blaster Audigy er efter vores erfaringer noget af det allermest stabile - uanset Windows versioner.

  Jeg mener godt, at du kan stole på det meste af det du læser. Jeg kan selvfølgelig kun stå 100% inde for for mine egne artikler, men der burde ikke være de store problemer.

  Måske skal du undgå at presse systemet til det optimale ved at overklokke med speciel RAM og den slags. Et almindeligt, hurtigt system (gerne Pentium 4-baseret, som beskrevet i mit seneste PC-hæfte) med 512 MB RAM burde køre smaddergodt. Og så kan du jo have både Windows 98 og 2000 og XP liggende på samme pc - bare du installerer dem i rette rækkefølge.

  Du skal ikke opgive - måske bare drosle lidt ned for ambitionerne!

  Med venlig hilsen
  Michael

 • Se artiklen om Windows 2000/XP


 • Forrige gæstebog Næste gæstebog