Karbosguide.dk Gæstebog 31

Januar 2003

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog

 • JPEG, pixels forsvinder?

  Jeg har med stort udbytte lært af dine virkelig gode hæfter Billedbehandling - lær det selv og digitalkamera fra A-Z - det har virkelig givet mig en forståelse af hvad der sker. MEN - jeg kunne godt tænke mig at vide (jeg har ikke lige kunnet finde det), hvordan reduktionen af pixels (billedpunkterne) rent faktisk sker ved komprimering i JPEG. Færre det bliver der - men hvilke forsvinder og hvordan - og når man forøger igen, gendannes de jo ikke - hvilke pixels (24RGB) dannes, der ved at forøge fra f.eks. 200Dpi til 300Dpi.

  Med venlig hilsen

  Poul Erik Olesen
  PS: Jeg har lige købt Windows XP lær det selv og den tilsvarende om Explorer 5.5 - de passer lige til mit niveau og interesse i dybere indsigt i, hvad der sker og hvorledes tingene er bygget op.

  Svar

  Hej

  Læs "Webgrafik - lær det selv" - det er et meget grundigt hæfte med alt om dine spørgsmål! Der forsvinder ikke billedpunkter, men, nej læs nu selv!


  Både dine hæfter samt din hjemmeside er virkeligt gode. Har gennem årene haft stor fornøjelse af dem.
  Bedste hilsener

  Christian Høirup


  Kære Michael Karbo

  Jeg har været - jeg er glad for at bruge dine meget pæadagogiske hæfter.

  Du skriver et sted her i gæstebogen, at Windows Me er elendigt. Det kan jeg kun give dig ret i. Jeg købte en IBM computer i februar måned - en Net Vista x30, og den er smart i designet, jeg er glad for den. Men det er mit indtryk, at Windows Me er et ret sårbart styresystem.

  Hvad vil du foreslå mig at gøre ved det? Fx gik det helt galt, da jeg forsøgte at installere et web-camera - Creative WebCamplus - det har jeg måttet fjerne igen. Kan jeg installere et andet styresystem - og i givet fald hvilket?

  Jeg er heller ikke begejstret for Lotus-programmerne, da jeg har svært ved at åbne filer, jeg får tilsendt.

  Venlig hilsen
  Lisbet Faber

  svar

  Hej Lisbet

  Jeg ville prøve Windows 98SE - den virker fint. Ellers er Windows 2000 min favorit. Begge vil sikkert virke til din pc.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Jeg har tidligere hørt, at man kan slette CHK-filer uden at det gør skade på pc'en, men jeg kunne da egentlig godt tænke mig at vide, hvad de er beregnet til. Den pc jeg sidder ved i øjeblikket er lidt langsom, så jeg har lige slettet både tmp-filer og cookies, men måske kunne det også hjælpe at fjerne CHK-filerne?

  med venlig hilsen

  helle kock

  Svar

  CHK-filerne fylder bare op, men de sinker ikke pc'en. Men slet dem da!

  -Michael


  Screencam>

  Hej Michael Karbo

  Jeg har med stor udbytte købt 3 stk. cd'er AutoCad 14 for begyndere, AutoCad 14 for Øvede, AutoCad 14 3D for begyndere.

  Nu er det sådan at jeg i en anden forbindelse skal til at lave nogle screencam, jeg har fundet et program der som en sidegevinst har det at kunne sceencam. Programmet hedder MEDIATOR 5, problemet er dog at hvor jeg skal bruge 50MB for lave lave et klip, kan du gøre det samme med 5MB

  Vil du hjælpe mig med at oplyse hvilket program du har brugt, og om du har noget komprimeringsværktøjer til *.AVI filer.

  Jeg siger på forhånd Tak

  Med venlig hilsen

  Vilhelm Steensgaard
  Erhvervsskolerne Aars

  Svar

  Hej Vilhelm

  Det er et stort og besværligt område, du bevæger dig ind i. Jeg har leget med Hypercam (søg det på nettet) som var ret godt til at optage levende billeder fra skærmen - hvilket er det jeg forstår du har brug for. Det vil jeg anbefale. Ellers har Microsoft nogle værktøjer, man kan hente. Det er beskrevet i "Windows XP - lær det selv". Endelig: jeg er ved at skrive et hæfte om "Lyd, Video og DVD".

  -Michael


  Hej Michael

  Jeg vil meget gerne købe en digitizer, men ved ikke hvilken størrelse der er bedst for en amatør. Jeg bruger Adobe Photoshop meget, men kun som privat person. Jeg har kontaktet flere EDB-firmaer, og de siger at jeg skal købe en A4 størrelse til ca. kr. 5.000. Er det korrekt? De kan ikke sige hvilken der er bedst.

  Svar

  Køb en lille Wacom tablet - den er fuldt ud tilstrækkelig og aldeles uundværlig!

  -Michael


  appletter

  Kære Michael Karbo.

  Med stor fornøjelse har jeg fulgt dit kursus i heftet "hjemmesider". Der er imidlertid noget, jeg ikke kan få til at fungere.

  Du henviser til 2 appletter, "lspong.class" og "stereowawe.class". Når jeg klikker mig frem til dem, hedder de noget med ".exe", og selv om jeg følger din anvisning nøje, kan de ikke fungere. Heller ikke, hvis jeg ændrer teksten i HTML-mærket, så at de svarer til programmernes nuværende navne. Har du mødt problemet før?

  Mange hilsener

  Tommy Hegner

  - P.S. - hvor finder jeg "besøgstællerne"?

  Svar

  Java-apletter bruges ikke særligt meget mere. Men det bør selvfølgelæig virke som beskrevet. Tællere leverer enten din internet-udbyder eller du finder dem på nettet. Det er beskrevet i "HTML - lær det selv", som du bør læse efterfølgende!


  Tak for en rigtig god undervisning ;)

  v.h. Jarim Ortega Fernandez


  "Digital video"

  Jeg gik ind i den digitale verden med et Canon Power Shot S10, som jeg stadig er meget glad for. I den forbindelse fik jeg din bog Digital fotoprinte for alle med i handelen - og har efterfølgende købt "Billedbehandling - lær det selv".

  Som gammel smalfilmsmand - jeg startede med et Fuji single8 stumfilmskamera - der senere blev udskiftet med et apperat til super8 magnettone - har jeg bevæget mig til VHS-C hifi og er nu landet digitalt med CanonsMV 500i.

  Mit spørgsmål til dig er: Findes der en dansk oversættelse af det medfølgende hardware/software Presto! VideoWorks? Findes der på markedet tilsvarende "lærebøger" om digital video som den "Billedbehandling", som du selv har udgivet?

  Den nævnte hardware/software har jeg installeret på min PC. Programmet kræver min. Pentium II 350 MHz og 64 MB ram. Jeg bruger en Fujitsu/Siemens Myrica C733-4 med Pentium III 733 MHz og 128 MB SDRAM. Jeg kan køre video ind og ud - både billede og lyd - med resultatet ud af computeren er med "hakker", så det er måske mere en processoren kan magte eller ligger problemet andre steder? Håber du kan hjælpe mig eller give mig oplysning, hvor jeg kan få denne (mod betaling, naturligvis)

  Hilsen

  P.K.

  Svar

  Digital video er et enormt stort område - og det kræver en meget kraftig pc med gode harddiske. Jeg skriver om det i et nyt hæfte ...

  -Michael


  Kære Michael Karbo.

  Jeg har ikke været på nettet ½ år, fordi jeg har været i sommerhus med "kun" mobiltelefon og med den har jeg ingen adgang til nettet.

  Nu er har jeg igen fastnet-telefon, men da jeg første gang skulle se efter mail, kom der bl.a. én fra "Starletter" eller "Starmail" med en vedhæftet fil der hed "Darling". Jeg synes den så lusket ud og slettede den straks, også i mappen med slettede breve. Tror du det var en virus eller en "worm".

  Kan du sige mig hvorfor jeg ikke kan sende et billede med i en mail, dethar jeg altid kunnet før (det har jeg jo lært i dit hæfte "Lær det selv" - Internet Explorer 5. Dér har jeg iøvrigt lært alt hvad jeg kan om internet og outlook express - tak for det! men nu vil mit outlook express program pludselig ikke mere indsætte et billede i mine mails. Jeg får en meddelelse der hedder : "Der opstod en fejl i denne dialogboks, fejl l95, 'undfined er null eller ikke objekt'

  Hvad tror du jeg har gjort forkert?

  de venligste hilsener Joan


  Jeg har længe ledt efter et sted på internettet, hvor man kunne lære at lave html og java, og andre ting til hjemmesider, og det lykkedes mig at få fat i 2 af hæfterne. ENDELIG!!!

  Mange tak for en godt beskrevet vejledning!


  FireWorks

  Jeg arbejder udfra MKs udmærkede hæfte. Jeg har lavet et set knapper med Fireworks og lagt det ind i en Frontpage genereret HTML side. Men funktionaliteten er fraværende. Når Fireworks med F12 afprøver det i browseren virker det OK. Hvad gør jeg galt ?

  På forhånd tak

  Venlig hilsen

  Morten lund

  SVAR

  Hvis du flytter HTML til et program som Frontpage, kan der ske ting og sager, du ikke har styr på. Brug Dreamweaver i stedet ...

  Hilsen

  Michael


  Snabel a - igen

  Jeg har med stor interesse fulgt din hjemmeside i et stykke tid og får meget ud af at bruge den. Nu har jeg et spørgsmål jeg ikke kan finde svar på nogle steder: Hvad er den internationale betegnelse for @ ? (Ligesom dot er det for punktum)

  Venlig Hilsen

  Kim Kristensen

  Svar

  Det må være "at"!


  Hejsa

  Jeg er en af dem der dagligt bliver bombarderet med alt muligt mærkelig. Jeg har prøvet mange ting mht til at blokere afsender etc men jeg synes ikke rigtig det hjælper noget.

  Indtil jeg fandt programmet: MailWasher. Et program der er gratis at bruge. Man kan ikke undgå at få spam mail men via dette program går man ind og ser brevhovderne på ens postserver og via den vej kan man slette eller bounce de mails man ikke vil have.

  Måske lidt mere besværligt men på den måde undgår jeg at få noget ned som jeg ikke er intersseret i

  MVH

  Dennis


  Backup

  Jeg har downloaded dine 30 første tips. Det er et fremragende arbejde, du har gjort! Det er et virkelig godt tip til backup af mail.

  Tak og hilsen Birgitte Grenness


  Jeg læser til datanom på Næstved Handelsskole ved fjernundervisning, og her anvender man bl.a. IDG-hæftet HTML - lær det selv af Michael B. Karbo. I dette hæfte, står der på side 15, 2.kolonne, pkt.5 forneden, at normalt vil browseren lade teksten fordele sig over et antal linier (foretage automatisk tekstombrydning), når man bare skriver i en lang linie. Men dette sker ikke i min browser, tekstlinien fortsætter bare ud til højre i det uendelige. Hvad er der galt ? Jeg har forsøgt om jeg kunne indstille højremargen, eller om der var andre ting man kunne indstille i Internet Explorer, og jeg har forsøgt at spørge min lærer, men hun vidste ikke hvad problemet var, og har lagt det ud til et spørgsmål i klassen. Der har jeg heller ikke fået noget svar. Jeg anvender Windows 2000, Internet Explorer, og HTML-editoren Note Tab Light, og vil forsøge at vedlægge min fil, så du måske kan se mit problem.

  Jeg håber at du kan hjælpe mig, for det kniber for mig at komme videre på min fjernundervisning, så længe jeg har dette problem.

  Et andet problem jeg har er, at når jeg gemmer Visual Basic-filer (1 frm-fil og 1 vbp-fil), og derefter vil hente dem igen, så kan jeg ikke åbne dem, men får en meddelelse om at filen ikke findes, skønt jeg kan se begge to i Stifinder, og jeg dobbelklikker på vbp-filen. Hvad er der galt ? Dette giver også et stort problem, når man læser på fjernundervisning, og skal udveksle filer med hinanden. Jeg håber at du kan hjælpe mig, for jeg har forsøgt at hente hjælp alle steder.

  Til sidst vil jeg også gerne takke for dine vidunderlige hæfter, som jeg i årevis har anbefalet til mange venner og bekendte, der var helt nye i denne pc-verden.

  Venlig hilsen

  Connie Hansen

  svar

  Tak for roserne - men jeg kan desværre svare på, hvad der går galt. Du må søge og prøve dig frem - sådan er det!

  Hilsen
  Michael


  Hej Michael!

  Jeg er en pesionist,der lige har fået pc med Windows XP, jeg har haft stor hjælp af dit hæfte Windows XP lær det selv,og er efterhånden bleve helt fortrolig med programmet.

  Med venlig hilsen
  Erik.


  Spam - det er ulideligt

  Jeg er TDC Internet kunde, og i den forbindelse kan jeg have indtil 5 forskellige e-mail adresser. De fleste af disse blev sendt til pefa@mail.tele.dk - så den lukkede jeg blot. Denne e-post adresse har været brugt ifm. nyhedsgrupper, og det er helt uacceptabelt at man ikke kan skrive her uden at blive bombarderet.

  Jeg har da også bemærket, at mange har modificeret deres epost adresse til fx: pefa@mail.dkNOSPAM eller på anden måde sikre, at en robot ikke få fat i den rigtige. I Outlook har jeg lavet regler for alle jeg kender, så det meste der ligger tilbage i indbakken kan umiddelbart blot slettes.

  Jeg har prøvet at højreklippe på en mail, og vælge "uønsket epost" eller "med erotisk indhold", og den har aldrig fanget noget af den årsag, så vidt jeg kan konstatere, så de er ret snedige, dem der udsender spam.

  Endelig bruger jeg et SPAM filter hos TDC. Jeg ved ikke hvordan det virker og af gode grunde ved jeg ikke, hvor meget det opfanger, men jeg er kommet ned på 3-4 spam om dagen.

  mvh - Per


  Image composer

  Kan jeg bruge bogen "Webgrafik - lær det selv" til programmet Image Composer ??

  Med venlig hilsen

  Beth Ginnerskov

  Svar

  Det kan du formentlig, da det er et generelt (og meget grundigt) hæfte.

  Hilsen

  Michael


  Photoshop 5.0 til 7.0

  Hej Michael,

  Først en gang ros: Vi er en rimeligt stor gruppe selvlærte på mit arbejde, som sværger til dine hæfter, fordi de er så godt gennemarbejdede og veltilrettelagt pædagogisk. De hæver sig langt over hoben af selvstudiehæfter!

  Forleden købte jeg så dit hæfte om photoshop 7.0. En ven havde foræret mig programmet, troede jeg. Men det viste sig at være 5.0 LE (forklarer måske, at han havde råd til at forære den væk!)

  Mit spørgsmål er nu: Kan jeg opdatere på adobes hjemmeside, så jeg kan følge instruktionerne i hæftet??

  Venlig hilsen
  Else Glerup
  Rosenvej 24
  4800 Nykøbing F

  SVAR

  Du kan nok ikke opdatere Photoshop. Men du kan have meget glæde af hæftet, omend ikke alle øvelserne vil forløbe 100% som beskrevet.

  Hilsen

  Michael


  Hej Michael.

  Jeg vil først starte med at takke dig for det gode og letlæselige hæfte "Hjemmesider med FrontPage Express" - det gør det muligt for amatører som mig at konstruere en hjemmeside.

  Mit problem er imidlertidig at når jeg når et stykke igennem eksemplet med feriesiden, så vil mit tastatur lige pludselig ikke skrive dansk mere (mangler æøå og diverse tegn har flyttet position). Jeg har prøvet at starte helt forfra, men løber stadig ind i problemet. Jeg har også prøvet at installere programmet på min bærbare, men fik stadig det samme problem.

  Min stationære pc kører med Windows XP, mens min bærbare kører med Win98.

  Jeg håber du kan hjælpe mig med mit problem.

  På forhånd tak.

  Jørgen Pedersen
  Strib.

  Svar

  Det er meget let at komme til at skifte tastaturlayout både i Windows 2000 og XP. Slå det engelske tastatur fra - det er beskrevet i hæftet "Windows XP - lær det selv".

  -Michael


  Hej Michael ....

  Jeg har i flere år haft stor glæde af dine bøger .... Men nu er jeg nået til et sted i min "udvikling", hvor jeg kunne have lyst til at få decideret undervisning .... Det er lidt svært at forklare, hvad jeg står og mangler .... Men jeg sidder og slås med at lave hjemmesider, HTML-koder, downloadning af programmer, osv. ....

  Findes der et kursus i den retning .... Og i så fald hvor ????

  På forhånd tak ....

  Kh. Liselotte

  Svar

  Der findes altså mange kurser - fx på VUC, hvor jeg selv underviste før i tiden.

  Hilsen
  Michael


  Hej Michael.

  Hvis dette har din interesse, så ring eller mail, men se lige vort nye agentur. http://www.imbridge.com/

  Med venlig hilsen,
  Birger Josephsen.
  Deltagraph A/S
  57 67 55 55


  Hey Michael.

  Jeg syntes du har gjordt et rigtig godt job med denne side, men jeg syntes dog også at du burde overveje nøje om, du ikke ville indsætte lidt om, opløsninger og om hvordan de udvikles, lidt om grafx. Men eller's er der ik' rigtig andet. Tak for de meget nyttige oplysninger..

  Casper Herlev


  Adobe Photoshop

  Jeg skal sige mange gange tak for et godt hæfte.

  På forhånd tak
  Hilsen
  Gert Jensen


  Hej Karbo

  Vi har tidligere skrevet sammen om FotoWare / FotoStation. Sammen med en af vore forhandlere kører vi seminarer om produkterne

  http://www.goeckerprof.dk/

  her kan du læse om programmet.

  Mvh
  Per Samsø
  DFA A/S


  Tak for gode hæfter som jeg efterhånden har erhvervet mig en del af, og ligeledes en fin og meget informativ hjemmeside.

  Med venlig hilsen

  Peter Eegholm


  Spitze zusammen mit Buch Digitale Bildbearbeitung

  Guten Tag; Kompliment zum Buch "Selbstgelernt -Digitale Bildbearbeitung", das ich in der Stuttgarter Stadt- Bibliothek fand.; hierdurch kam ich auf diese Homepage; diese Homepage war mir beim "Selbstlernen" eine große Hilfe.

  Gruß

  Peter / Deutschland / Ditzingen


  Jeg har set din artikel om Office 2000 Save My Settings Wizard, findes den samme version til Office 2002/XP, jeg har været ude og lede på MS-Siden. Vi arbejder på et lukket net, og har brug for denne utility, når vi skifter PC ud.

  mvh Thorkil


  Hej Karbo

  Tak for dine artikler på www.karbosguide.dk, som jeg godt kan lide.

  Jeg har senest læst om IhateSpam til $20.

  Du nævner også MailWasher med bem.: "Det har vi endnu ikke fået set på: " Rart hvis det var efterfulgt af dato, min. måned/år.

  Jeg bruger det selv, og er især glad for, at man kan læse mailen og se full header information FØR mailen hentes ned i Outlook/ - Express. Ligeså kan man Delete og Bounce direkte på mailserveren, altså før hentning. Der er "Badlist" og "Friendlist" plus mulighed for yderligere filtrering, fx. i "To" og afsenderadresse.

  Eneste ulempe er, at ved hvert mailcheck skal alle mails hentes igen. En hurtig forbindelse er derfor en fordel, hvis man har mange mails liggende. Hvem har ikke det?

  Jeg har ihvert fald ikke fundet ud at at sætte det til kun at hente "endnu ikke sete mail".

  Glæder mig derfor til Jeres vurdering af programmet. Hvornår mon?

  Bedste hilsner

  Niels Hald, Aalborg.


  Hejsa!

  Jeg har læst lidt i din bog og syntes den kanon!

  Hilsen Niclas sauffaus

  Raster i Photoshop 7

  Kære Michael. Jeg har netop færdiglæst dit udmærkede hæfte om PS7. Når jeg har købt hæftet er det fordi, jeg har fået fat i en kopi af PS7, som jeg skal bruge til at billedbehandle scannede billeder fra dias. Jeg skal imidlertid bruge de færdige fotos i en rastet version, da jeg via serigrafi skal overføre fotoet til lærred (jeg maler). Jeg har prøvet at kæmpe med at prøve mig frem i programmet, men det funker ikke. De færdige rastede fotos skal være i A4 eller A3 format.

  Jeg ville blive enormt glad for en henvisning til nogen, et kursus eller en bog, som kunne hjælpe mig videre.

  På forhånd tak for hjælpen.

  René Wedel


  Hej Michael

  Jeg vil høre om du kan hjælpe mig? Nu har jeg snart prøvet alt uden resultat. Jeg arbejder i Photoshop 5,5 engelsk. og tegner billeder til vidrer brug på en 256 farver bitmap monitor til grafiskespil til spilleautomater. Mit problem er at jeg skal gemme et billede som bitmap Indexseretfarver med en farve palette på 256 f. derefter skal jeg skære et del ud af dette billede og gemme det som bitmap indexi. 256f. Jeg har brugt den palette der hedder Windows. Den laver om i paletten, og det må den ikke da det skal bruges i dos program.

  Kan jeg læse noget om paletter eller om konvertering af bitmap/ indexfarver nogle steder? Jeg kan gøre det hele rigtig fra Photo paint (Coral) hvor jeg kan gemme den ønsket farvepalette og lode den i det ønsket billede. Jeg håber ikke det er for forviret, det er svært at forklare på skrift. Håber du kan hjælpe mig.

  Mange hilsner og tak for nogle gode hæfter

  Helle.

  P.S. Kan man slette den palette der er standart og sætte en ny ind uden at man skal klikke på alle farverne?

  Svar

  Læs hæftet "Webgrafik - lær det selv"!

  Hilsen

  Michael


  Hey Michael!

  Først og fremmest, skal du have ros for din side. Du har gjort et godt stykke arbejde med den!

  Kim Østergaard


  Et måske interessant spørgsmål.

  Mit nye, ligesom det gamle, diskettedrev virker kun i fejlsikret tilstand ( Win 98 ).

  Win 98 fortæller blot , ved alm. kørsel, at disketten ikke er formateret o.s.v. (tilbyder at formatere, hvilket den så alligevel ikke kan)

  Jeg skriver dog fordi jeg netop har købt en Storage box hvor en harddisk kan benyttes som ekstra lager via en USB port. Og sørme, nu fortæller win 98 mig at den skal formateres, hvilket den så alligevel ikke kan når jeg siger OK

  Win 98 er forsøgt geninstalleret uden at problemet blev løst af den grund . Hmm.

  Venlig hilsen og med håb om et lille svar

  Lars Johansen

  PS. Storagebox er set et brug og den fungerer på en anden PC


  Jeg har en rettelse til "Adobe Photoshop 7 - lær det selv": På side 80, første spalte, 8. linje: Der står "Lag via Kopier". Der skal stå "Lag via Klip" - ellers bliver laget ikke gennemsigtigt ved ændring i opacitet.

  Venlig hilsen

  Henning V. Rasmussen
  Staboltvej 36, Tåsinge
  5700 Svendborg
  (p.t. kursist på Svendborg Tekniske Skole)

  Vi takker for tippet!


  Hej Michael

  Jeg er ny i digital foto og søger at lære det via dit hæfte Billedbehandling lær det selv og det går fint for en gammel mørkekammer entusiast. Jeg bruger en Minolta Dimage Dual II Windows XP og flere billedbehandlingsprogrammer. Desværre er det ikke alle programmer der kan scannas direkte ind i. Pixia er god til mange ting, men vil jeg scanne neg eller dia ind kommer der kun nogle kornede farvede "sandkonturer" og det samme er tilfældet i den udmærkede Irfanview. Kan disse to ikke bringes til at samarbejde med Dual scan under XP? Eller er der et eller andet flueben der skal sættes?

  På forhånd tak.

  Mvh Mads Teilmann


  Hej Michael! Som aftenskoleunderviser hos LOF-Alssund benytter jeg 2 af dine hæfter til undervisning.

  - Hjemmesider - lær det selv fra 1998
  - Billedbehandling - lær det selv fra 2000

  I den forbindelse vil jeg gerne forespørge dig om det vil være muligt at modtage ovennævnte hæfter i en PDF version.

  Alle kursisterne modtager hæftet, men da 4 af mine skoler nu har fået installeret storskærm, vil det helt klart værer en stor hjælp også at kunne følge med på en storskærm.

  Jeg har her i den kommende weekend et hold hvor jeg skal undervise i billedbehandling, så jeg håber du når at læse denne mail.

  Jeg hører gerne fra dig

  Med venlig hilsen
  Gunder P. Jensen
  Kværsgade 18
  Kværs, 6300 Gråsten

  Svar

  Vi kan ikke give PDF'er, desværre. Hæfterne er meget billige, og det er den eneste indtjening vi har.

  Med venlig hilsen
  -Michael


  Dear Michael

  I bought your booklet “WindowsXP” (in icelandic). You never mention how to format diskettes.

  I have some problem with diskettes in drive A. The system tells me: “Windows cannot format this drive”, and Later: “ The disk in drive A cannot be formatted.” I used new diskettes. Do you know this problem? Looking forward to your early reply.

  Best regards,

  Ragnar Hólm Bjarnason


  Hejsa :-)

  Først tak for dine hæfter som jeg har lært meget af. Mit problem er at jeg desværre igen har fået virus.

  Venlig hilsen Mona


  Tak for mange gode råd samt for viljen til at dele viden.

  Hverken i afsnittene om scannere, Canon eller software finder jeg noget om indscanning af flere ting, f.eks. A4-sider, som herefter automatisk vises smukt arrangeret under hinanden som færdigbehandlet JPG-fil. Du har flere gange luftet frimærker, og netop hertil vil det være rigtig smart at kunne scanne flere emner ind under samme fil. Det er lidt besværligt at skulle omkring PSP først. Til oplægning af dubletter på nettet var det måske noget, der kunne have en gunstig virkning på en lidt skrantende hobby. Min scanner er en Canon FB330

  Venlig hilsen

  Niels Harder


  Tak for et godt hæfte (hjemmesider med FPExpress)og programmet Irfan View, som jeg synes er aldeles fortræffeligt.

  Jeg ville meget gerne også have min digitale billeder ud på print f. eks. 4 stk. på at A4 ark og ikke thumbnail, så dem der ikke har computere stadig kan få et billede. Det beskrives ikke i Irfan View eller forstår jeg det bare ikke ?

  Er der et program hvor det kan lade sig gøre ?

  Det program, der fulgte med mit digitale kamera kan kun udskrive thumbnail-billeder. Man kan jo bruge Word og lave tabeller, men det er ikke let. Hvis der er en lettere måde vil jeg sætte pris på at få den oplysning. På forhånd tak.

  med venlig hilsen

  H.D. Walther

  Svar

  Du finder svaret i mit ny hæfte om fotoredigering!

  -Michael


  Works regneark, 70 opgaver

  Jeg skal undervise i matematik på Pile Mølle, Ishøj Produktionsskole. Jeg har lånt ovennævnte hæfte på Amtcentralen, Kbhvn. amt. Jeg kan ikke finde forlaget, eksisterer det endnu?

  mvh

  Jørn Bendtz

  Svar

  Hæftet er snart 10 år gammelt, det findes desværre ikke længere.

  -Michael


  Hej Karbo

  jeg overvejer at købe en DVD optager til min PC.Jeg brænder mange CD-ROM med VCD-film på min CD-ROM brænder som jeg ser på en stationær DVD afspiller. Vil den læse DVD skiven med VCD film på som en VCD eller DVD? Virker DVD kun som en medie eller som en slags format?

  Hvad er forskel på DVD-R og DVD+R?

  mvh

  Simon Kopalski

  Svar

  Vi håber at kunne svare med det kommende hæfte om Lyd, Video og DVD!

  -Michael


  Kommentar i Win XP

  Når man opretter et programikon er det muligt at lave en kommentar som viser sig når man sætter pilen hen over. Når man til gengæld gemmer et hyperlinks så er det tit der er en kommentar til, f,eks "velkommen til ...", men når jeg ser på egenskaber kan man ikke se kommentaren. Hvordan laver de disse kommentarer fra de forskellige internetsider når man ikke umiddelbart kan se det`?


  Paint Shop Pro

  Hej Michael. Jeg hedder Anne og jeg bor i Sydfrankrig. Jeg er godt nok en gammel computer-nørd :o). Jeg er meget tilfreds med din bog Hjemmesider,MEN - næsten nået til vejs ende - mangler jeg at downloade Paint Shop Pro - problemer - umuligt - søgt i timevis på nettet - uden resultat! Og dit link ? Nej virker ikke - fejl! Grrrrr - det er jo det jeg interesserer mig mest af alt - det med billeder! Kan du hjælpe mig ?

  På forhånd tak!

  Venlig hilsen Anne

  Svar

  PSP er ikke vores favoritprogram. Det virker tungt og gammeldags. Se det ny hæfte "Fotoredigering fra A til Z" - der er alt, hvad du har brug for. Softwaren er gratis, og der også billeder fra Sydfrankrig!


  Opdatere Win XP

  Hej Michael.

  Har du på noget tidspunkt hørt om, eller kender til at Windows XP Home Edition og Windows Pro, kan have opdaterings problemer fra Windows Update?

  Jeg har haft problemet inde på livet og fik det løst som beskrevet nedenfor. Et par andre som jeg kender kunne ikke løse deres problem med "min" metode.

  Kort fortalt går det ud på, at man hos Windows Update markerer de opdateringer som Windows Update anbefaler til maskinen. Krydser dem af man ønsker, accepterer betingelserne ved at klikke på ja og overførelsesvinduet dukker op.

  Problemet er så bare at der intet sker. Der står "forbereder overførsel" og det bliver der ved med lige meget hvor lang tid man giver maskinen.

  Jég løste mit probleme ved først at opdatere min Internet Explorer til version 6.0 fra en cd rom jeg havde her i huset.

  Derefter opdaterede jeg med Service Packs 1 til Internet Explorer 6.0 fra Windows Update, dette kunne jeg nu, tidligere ville denne opdatering ikke lykkes.

  Vendte så tilbage til Windows Update og opdaterede Microsoft VM og nu gik denne opdatering glat igennem. Det var den jeg oprindelig havde problemer med at opdatere. Det vil sige, at mit system tilsyneladende, nu kan opdateres igen.

  Ifølge Microsoft Support Danmark, som jeg har talt med, kunne forklaringen være, at nogle filer i min Explorer af en eller anden grund, var blevet ødelagt!!

  Ingen af mine venner kunne løse deres problem med "min" metode. Hvad siger du til dette. Kan komme med en fornuftig forklaring?

  Jeg kan forestille mig, at der må være andre rundt omkring, som slås med samme problem.

  Med venlig hilsen
  Jørgen Graae Jensen

  Svar

  Hej Jørgen

  Jeg anbefaler meget, at man holder sin Windows opdateret. Og Microsoft gør et stort arbejde med at lave patches, som er lige til at installere. Men når det er sagt, så er Windows jo én enorm gang spaghetti - og man får de mest besybderlige oplevelser undervejs. Velkommen i klubben!

  Til alle læsere: brug Windows update, det er vigtigt!


  Jeg er ved at skrive et brev som skal ud til flere personer, hvordan gør jeg når jeg ikke ønsker at modtagererne skal se hvem det er sendt til.

  Jeg får nogen gange mail's der står til: ingen og det er der jeg vil hen. Jeg har prøvet flere ting men det er ikke lykkes Kan du hjælpe med hvordan jeg gør. Hilsen og god jul og godt nytår.

  Ole

  Svar

  Du skal bruge feltet Bcc:

  -Michael


  Kære Michael.

  Jeg har et stort nytårsønske, og det er at du prøver på at hjælpe mig med det store problem jeg har med at få min PC til at kunne sætte de 2 prikker over et A. Jeg håber du har haft en god jul og må få et ligeså godt nytår.

  Jeg håber at høre fra dig.
  Venlig hilsen Henry.
  2660 Brøndby Strand


  Page Maker

  Hej Michael.

  Kunne du ikke skrive et hæfte om hvordan man bruger Page Maker,så det er til at forstå?

  Venlig Hilsen
  Mona Skjelmose Petersen

  Svar

  Det kommer jeg næppe til at skrive om - beklager!
  -Michael


  Må jeg tillade mig to spørgsmål her op til jul.

  I dit hæfte Windows XP - lær det selv, som jeg har stor fornøjelse af, skriver du på side 74 hvordan man kan lave en Chkdsk.

  I billedet du har indsat i hæftet, som eksempel på dit system, kan jeg se at Filtypen hos dig er FAT 32.

  Hos mig er Filtypen NTFS, hvad er forskellen og betyder det noget? Jeg har lavet en Chkdsk på systemet og fik ingen fejlmelding.

  Er det antallet af programmer, med ikoner på proceslinien, som bestemmer hvor længe Win XP er om at starte op. Hos mig tager det næsten 2 minutter inden pcéren er "køre klar".

  Du og "redaktionen" ønskes en god Jul og godt Nytår med tak for mange gode hæfter.

  Jørgen Graae Jensen
  Http://home13.inet.tele.dk/anjo


  Hej

  Jeg vil gerne hører om der ikke findes noget program som jeg kan bruge når jeg selv vi tegne en udbygning på mit hus.

  På forhånd tak.

  Venlig Hilsen
  Linda Jensen

  Svar

  Jeg ville bruge FireWorks som beskrevet i "Webgrafik - lær det selv".

  -Michael


  Adobe Illustrator v. 10

  Hejsa. Ja først og fremmest må jeg sige at de hæfter du har skrevet er guld værd og det er så fedt at der allerede findes et hæfte til Photoshop v. 7, meeen jeg savner et hæfte til Adobe Illustrator, gerne version 10, det er et pokkers bøvlet program synes jeg, men knald godt hvis man kan det.

  Ja-ja, jeg kunne da også godt tænke mig en nyere udgave af "Start med Adobe Indesign", da version 2 er en del anderledes end 1'eren.

  Hvad synes du om det? Er der noget i støbeskeen?

  :0)

  Lisbeth


  Hej Karbo!

  Er en stor fan og bruger af dine råd. Kanon hjemmeside!

  Med venlig hilsen
  Ole K.


  Jeg er meget glad for dine hefter, specielt er jeg i gang med photoshop 6, lær det selv. Jeg har Adobe Photoshop Elements indstalleret (2001). Systemet passer ikke helt med photoshop 6, ville jeg få bedre muligheder i dit hefte om Photoshop 7? Jeg er iøvrigt meget glad for photoshop 6. Nogle gange går det lidt hurtigt for en nybegynder, men man har jo altid lov til at gå tilbage og prøve igen. En lille ting- du skriver mange gange,"gem billedet" - for mig var det lidt uklart om jag blot skulle overskrive det tidligere billede eller save under et andet navn.

  Jeg bor i London, hvis du kan nå at svare mig inden marts vil jeg være bedre udrustet når jeg skal til boghandleren i DK på ferie.

  Mange tak for den store fornøjelse det er at lære nyt fra dig-jeg er nu 70, men er blevet meget interesseret i digitalfotografering.

  Med venlig hilsen

  Carsten Sand Jespersen


  Windows XP-lær det selv

  Vi har tidligere benyttet os af jeres udgivelser ifm. med forskellige programmer, og har haft stor glæde af jeres måde at formulere opgaverne på.

  Dejligt lige til, og med gode illustrationer. mvh

  Aase og Evald Storm

  Tranevej 31

  7451 Sunds


  Hjælp til hjemmeside

  Hej kære Michael.

  Jeg har købt bogen du har skrevet, Hjemmesider. Du får tak for din hjælp, det er forøvrigt et nemt forståligt hæfte du har skrevet. Hvad skulle vi gøre uden, en som dig, der kan hjælpe folk til bedre at forstå hvad det handler om. Mange hilsner Rene

  Mange hilsner

  Rene Vork, 32 år, Esbjerg.


 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog