Karbosguide.dk Gæstebog 32

April 2003

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog

 • Photoshop 7.0-hæftet

  Kære Michael Karbo

  Tak for et meget velgennemtænkt og øvelsesmæssigt rart hefte. Min mand havde ellers foræret mig The Photoshop Bible - en moppedreng på 1000 sider. Men dit hefte gør mig først nu i stand til at bruge biblen. Som sagt er det gået uendelig glat med at lave øvelserne.

  Venlig hilsen

  Ki Aabenhus


  Hjemmesider

  Jeg har netop fået windows xp inkl. officepakken som ikke indeholder frontpage express. Jeg har front page på prøve i 30 dage. Jeg kan ikke finde ud af at uploade/opdatere mine hjemmesider herfra. Har prøvet at downloade et par forskellige ftp programmer med de virker ikke efter hensigten. Hvilket ftp program (helst gratis) vil Du anbefale? Hvilket program i windows xp er bedst til at lave hjemmesider i?

  Jeg har ikke læst HTML - lær det selv men vil finde den snarest.... Jeg har brugt "Hjemmesider med frontpage express" til min hjemmeside og synes at den er yderst let at gå til. (tak)

  Mange tak for dine dejlige og let tilgængelige hæfter....

  venlig hilsen
  Henriette Jul-Hansen
  2800 Lyngby http://hjem.get2net.dk/HenrietteC


  FrontPage Express med Windows XP

  Hej Michael,

  Kan man lave hjemmesider med FrontPage Express med WindowsXP.

  Med venlig hilsen
  Jon Jensen

  Svar

  Ja!


  Ændring af størrelsen på et billede i html

  Hej,

  Kan du svare mig på følgende: Når man ændrer et billedes størrelse i html vha. width og height, har man så ændret den reelle størrelse eller fylder billedet stadig lige meget, dvs. har billedet stadig den oprindelige størrelse. Er det lige så tungt at downloade som hvis man ikke havde ændret størrelsen til mindre??

  Håber du kan hjælpe mig med et svar.

  På forhånd tak.

  Hilsen Lone

  Svar

  Uanset hvad du skriver i HTML-koden, så ændrer det ikke på en tilknyttet JPEG-fil.

  Hilsen
  Michael


  Kan ikke finde hardisk D:

  Jeg har 2 hardiske. Drev D og den anden drev er opdelt i 2, drev C & E.

  Jeg har altid haft det problem ved opstart af comp. at det ca. 5 ud af 10 gange ikke kan finde D drevet.

  Men efter at jeg geninstalerede winMe pg.af nogen manglende filer, er den nu helt væk. Jeg kan simpelthen ikke finde d drevet.

  Jeg har prøvet finde auto detect hardisk i bios (IDE HDD AUTO DETECTION), men den mulighed kunne jeg ikke rigtig finde dér. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

  Mvh.
  Aziz

  SVAR

  Hej Aziz

  Det er ikke let at sige, hvad der er galt. Jeg har selv oplevet problemet for nogle år siden. Du må fx prøve flytte om på de to harddiske ved hjælp af kablerne på bundkortet. Eller slå C og E sammen til én partition. Og drop Windows Me - det er noget skidt.

  Med venlig hilsen
  Michael


  Kabinet

  Hej! M.Karbo.

  Da jeg har set din omtale ang. butterfly kabinettet, er jeg meget interesseret i nærmere beskrivelse om dette enestående kabinet, såsom pris og forhandlere.

  Jeg har forøvrigt købt dit hæfte PC arkitektur, som er et virkeligt godt hæfte.

  Venlig hilsen Villy.

  Svar

  Prøv www.smg.dk

  Hilsen
  Michael


  Hjemmesider - lær det selv

  Jeg har dit hæfte Hjemmesider - lær det selv. Glimrende Hæfte, som jeg har haft meget glæde af. Jeg har en hjemmeside som hedder www.boomerdesign.dk, som er oprettet ud fra dit hæfte, med hjælp af Netscape Composer.

  Med venlig hilsen

  John Nielsen
  4700 Næstved


  Frontpage expres og windows XP

  Hej Michael.

  Tak for de gode hæfter, de har lært mig meget.

  Bl.a. er jeg kommet igang med en hjemmeside for min spejdergruppe. Jeg bruge frontp.ex. men nu har jeg købt en brugt computer, og den har Windoxs XP. Frontp.ex. ligger også på den, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg bruger / kommer ind i programmet. jeg kan finde to mapper "bin" og "pages" her kan jeg åbne nogle færdige sider... og hva så, hvordan får jeg en tom side jeg selv kan arbejde på? Kan jeg få lidt hjælp.

  Hilsen Dorrit Lieberkind

  Svar

  Hej Dorrit

  Hos mig ligger filen FPXPRESS.EXE i mappen

  D:\Programmer\FrontPage Express\BIN

  og hvis jeg klikker på den, åbner programmet.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Aabenraabilleder

  Kære Karbo. Hermed min kompliment til dine fine Aabenraabilleder. Jeg er formand for Naturfredningsforeningen i Aabenraa og vi er netop ved at lave en hjemmeside. Er det OK, at vi bruger nogle af dine billeder??

  De venligste hilsener fra

  Uwe Lindholdt


  Hej Michael

  Jeg sidder med din ganske udmærkede bog "HTML - lær det selv".

  Jeg er kommet til afsnittet om Framesets - underafsnit "Videre med projektet" side 61. Øverst i kolonne 2 på den side står det i punkt 1. at man skal indtaste basetarget-koden i HEAD-sektionen i dokumentet "left.htm". Det har jeg ikke kunnet få til at virke så jeg har prøvet mig frem og fandt frem til at det skulle placeres i BODY-sektionen.... Er det rigtigt???

  Vh
  Tom.

  Svar

  Du har nok ret!


  Download

  Jeg vil blot nævne et suverænt program til downloading : Star Downloader.

  Findes på www.stardownloader.com.

  Det er gratis. Lynhurtigt og ikke overplastret med reklamer. Slår helt klart Download Accelerator med flere længder.

  Venlig hilsen

  Bent


  Telmore talk more !

  Hej Michael.

  Først ros til dine mange publikationer, som jeg ind imellem har gjort flittigt brug af. Usædvanligt pædagogiske !

  Og vedrørende reklamen for Telmore: Jeg er 100 % enig, vi har i familien 4 Telmore numre, og behøver ikke spilde tiden med at holde øje med andre udbydere, Telmore synes hele tiden at være forrest i udviklingen. Rart at kunne bruge sin tid på vigtigere ting. Men jeg vil dog nævne en ting, der irriterer mig hos Telmore som hos (stort set ?) alle andre, det er den næsten altid udeladte information om opkaldsbebyr. Med typisk mange korte samtaler vejer dette tungt i forhold til minutprisen. I nævner det heller ikke.

  Venligst Klaus Grünbaum


  Virus

  Jeg har for nylig installeret antivirusprogrammet AVG (freeware) via en diskette der fulgte med bladet "Komputer". Så vidt jeg kan se, fungerer det som det skal, men jeg har ikke kunnet finde nogen opolysning om hvordan man gør det ikke-aktivet medens man opdaterer et program fra Windows der forlanger at man lukker af for kørende programmer, ikke mindst antivirusprogrammer. Der er ikke nogen service på freewareprogrammet, og "Komputer" svarer aldrig pr. e-mail, men kun i bladet en gang med tiden, hvis man finder spørgsmålet interessant nok. Mon du kender en metode, jeg kan bruge? Jeg har fået komputeren for knapt 1 år siden og anskaffet op til flere hæfter af dit fabrikat og er blevet væsentligt bedre til at arbejde med komputeren. Jeg fylder snart 80,og det ville glæde mig at få et svar fra dig, gerne pr. e-mail.

  Venlig hilsen

  Arne Blume.

  Også Virus

  Hej Michael, nu har jeg prøvet en hel del anti virus programmer AV, og der er ikke rigtigt nogen som rigtigt beskytter ens pc.

  Norton AV 2003 kørte fint men sløvede min pc så meget at min ADSL forbindelse føltes som en K56. desuden røg Worm opaserv lige forbi den. Det program kan jeg ikke anbefale. Desuden svarer Symantec ikke på mine mails omkring problemet.

  Pc-cillin har indbygget firewall og det fungerer også fint men har du fået virus som f.eks. opaserv så kan det ikke fjerne den. Meget dårligt og det var enda 2003 versionen.

  F-Secure var det dårligste Igår havde jeg 9 infiserede filer og 3 forskelige vira der var røget lige forbi F-secure. Det får bundkarakter. Vexira fra Central Command er det bedste AV jeg er stødt på indtil videre men desværre har firmaet lavet deres prøveversion om til en demoversion. Prøveversionen var perfekt og optog kun 4MB harddiskplads.

  Panda AV prøvede jeg for 4 år siden og min pc blev ved med at genstarte. Jeg skal til at prøve et nyt AV: BullGuard som kan hentes på www.bullguard.com, Panda AV, AntiVir som du har skrevet om fra http://www.free-av.com/ og AVX.

  Så får vi se om jeg bliver beskyttet. Jeg bruger Driveimage 2003 til at lave backup før jeg prøver noget nyt! Jeg vender tilbage med mere info når jeg har prøvet dem, dog er mit ønskeprogram Vexira.

  Med venlig hilsen

  Jan Johansson

  Teknisk konsulent for EDUCARE Philippines

  www.educarephilippines.dk

  Svar

  Hej Jan

  Tak for henvendelsen. Det er interessant. Personligt er jeg mere og mere begejstret for PC-cillin, som faktisk er den der virker bedst i det daglige, efter vores erfaring - den giver ingen bivirkninger!

  Hej Michael, det er også min erfaring efter at have måttet geninst. min pc. Det var Panda der fik den til at crashe, og ikke kun standard versionen men også den professionelle version. Det samme skete også med Panda for et par år siden på min gamle 500Mhz pc. Altså må jeg desværre komme til den konklusion at firmaet bag Panda ikke kan finde ud af at lave et program der kører stabilt. Som jeg skrev tidligere har jeg prøvet en hel del forskellige programmer og er blevet meget skuffet over de såkaldte professionelle AV programmer, såsom Norton, Mcafee. PC-Cillin derimod er ekstremt stabilt og jeg kører nu med den registerede version.

  Et andet godt AV er AntiVirus, det gratis program du omtalte på din hjemmeside. Det er også stabilt men desværre ikke så godt opdateret, og der er heller ikke en XP version af programmet. Hvis firmaet fik ordnet disse ting ville det sikkert blive en bestseller. Det skal forresten siges at det minder ekstremt meget om Vexira fra Central Command, nok også en af de mange grunde til at programmet faldt i min smag og hvis man kigger det efter i sømmene kan man også se at Firmaet der står bag programmet også har en finger med i spillet når det gælder Vexira. Jeg gætter på at AV og Vexira er et og samme program, men det du næsten selv afprøve, så du kan se hvad jeg mener.

  Med venlig hilsen

  Jan Johansson


  Kanon hjemmeundervisning

  Da jeg lige for tiden går hjemme og keder mig, fik jeg en ide om at lære mig selv lidt mere om min pc.

  Jeg købte hæftet "Hjemmesider med frontPage Express" og gik igang. Nu hvor jeg har gennemgået hele hæftet, er jeg gået igang med at lave mig en hjemmeside om mig selv og mine hobbyer. Jeg har haft stor glæde af hæftet, selvom jeg havede en lille smule problemer fordi jeg bruger FrontPage 2000.

  Problemerne var dog ikke så store, så de kunne nemt løses. Jeg kan kun anbefale andre der har interesse for hjemmesider og gerne vil lave en selv, at købe hæftet. Der er til stor hjælp og når man har gennemgået det kan det bruges til opslag. Det er jo ikke alt man kan huske.

  Mvh Claus Schneiders.


  Telmore

  Kære Karbosguide.

  Min mand og jeg har lige fået begge vores mobiltelefoner overflyttet til Telmore. Det ver dog en fantastisk servise vi modtog fra det firma. Jeg fik via outlook express meddelelser og hjælp til hele opsætningen med meget hurtige svar på alt hvad jeg spurgte om. Vi er meget glade for at skiftet til Telmore.

  Det var godt vi fandt vej ved hjælp af din gode anbefaling. Til gengæld vil jeg nu godt have love til at nævne, at Debitel (som var vores tidl. mobil-leverandør) var meget hjælpsomme, da vi skulle have vores mobiler låst op. Det viste sig at der slet ikke var nogen lås på. Fortsat tak for alle dine gode hæfter, jeg lærer alt hvad jeg kan med min computer fra dine hæfter og din hjemmeside med spørgsmål og svar.

  Nu er jeg i mellemtiden fyldt 75, og har det stadig så skægt med min pc'er.

  De venligste hilsener

  Joan Jørgensen


  Opdatere Win XP

  I relation til vores tidligere "snak" om opdateringer af Win XP fra Windows Update har jeg en oplysning, som jeg fandt ud af forleden dag, efter en snak med en teknikker fra Microsoft Danmark.

  Det viser sig, at hvis man har et AntiVirus Program installeret, skal dette deaktiveres, inden man enten opdaterer eller downloader Microsoft Programmer. Dette gælder også hvis man downloader computerspil.

  Med venlig hilsen

  Jørgen Graae Jensen


  Re Telmore

  Hvorfor skriver I ikke, at oprettelsesafgiften på kr 199 også dækker trafik for kr 199?

  Henning Kirkegaard

  ps: Tak for Jeres glimrende nyhedsbreve og fortrinlige instruktionsbøger!

  Svar

  Vi har rettet det!


  ImageReady

  Jeg vil sige, at det er nogle gode hæfter.

  Jeg har lige gennemgået adope 6,0, meget godt lavet, nu arbejder jeg med web grafik.

  MVH Per Havdal Nielen

  7950 Erslev


  TAK

  Mange tak for denne lærerige og meget overskuelige side, som jeg bruger flittigt til at finde alt muligt nyttigt og som en af dem der kun "kravler" i hjemmesidens spændende univers har jeg nok at lære. Takket være dig går det bedre og bedre...

  Nu står jeg over for et konkret problem. Jeg vil gerne opbygge min side således at den har en mere privat afdeling med username og password...men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det...Et sted har jeg læst at sådan logon side kan man lige så godt lave ved hjælp af simple html koder (simple ha, ha!) så man ikke behøver asp understøttelse på serveren (det koser ak!).Jeg vil altså starte med de letteste ting (jeg ved at en ordentlig måde at lave det på er asp, men dette må vente til jeg bliver lidt "større").

  Kan du hjælpe mig med at finde "opskriften"? Jeg bruger FrontPage 2002, og Netscape Composer. Kan du eventuelt henvise til let forståelig literatur også om asp og database opbygning. På forhånd mange tak.

  Mange hilsner Anna


  Kære Jette og Michael Karbo

  Endnu en gang har jeg modtaget jeres gode nyhedsbrev. Jeg synes det er velredigeret og derfor overskueligt.

  Men, men, men da jeg læste, at det blev udsendt i 4821 eksemplarer kom jeg til at tænke på, at det nok ikke alene var mig, der straks tog et print af siderne. For det første kunne jeg ønske mig en større margen med plads til huller. For det andet ville jeg forkorte så sidste side blev overflødig. Sparet er 4821 ark A4.

  For det tredje kunne I godt udnytte de øvrige sider til mere tekst. Hvor mange ark, der så var sparet, har jeg ikke regnet ud, men hjælpe ville det. Jeg håber I vil tænke over dette forslag, og jeg siger hermed tak for nyhedsbrevene.

  Mange venlige hilsener

  Bent Novel


  Pentium eller AMD

  Jeg planlægger at skulle bygge min egen PC fra bunden. Mit spørgsmål er: hvorfor skal man vælge Pentium CPU og hvorfor ikke AMD .... eller omvendt? Er der en mærkbar forskel for almindelige dødelige brugere uden de store spillelidenskaber? AMD er jo væsentlig billigere i anskaffelse.

  mvh leif

  Svar

  Du kan læse en grundig gennemgang af de meget store forskelle forskellei hæftet PC-Arkitektur. Jeg foretrækker selv Pentium 4.

  -Michael


  Picasa

  Nu er det endelig her - det ultimative program til lagring af dine billeder. Picasa er et fremragende produkt til lagering af dine billeder eller til at lave slideshow - det er meget hurtigt, stabilt, nemt at bruge/installere og fylder kun knap 4Mb - men lad dig ikke snyde af det! Det har en helt unik brugerflade - et "must" Og så er det næsten gratis 30$ (30 dages prøvetid) snyd ikke dig selv prøv det...!

  http://www.picasa.net/

  Christian.Lund


  Hej Michael

  Har netop købt dit udmærkede hefte "Hjemmesider med FrontPage Express", og jeg er kommet godt i gang.

  Mvh

  Erik Steffen Lundgren


  Goddag.

  Mit navn er Ole. Jeg har med stor fornøjelse læst HJEMMESIDER -lær det selv...

  Jeg lærte det selv, og gik ud og købte mit eget domænenavn...

  Venlig hilsen Ole Lauritsen


  Hej Michael B. Karbo !

  Styresystem: Windows 2000 professionel

  Efter at have fulgt procedurerne i hæftet HTML Lær det selv (2001) for installation af Note Tab Light har jeg et problem. Når jeg klikker på programmet lægger det sig ned på værktøjslinien og kan ikke aktiveres. Jeg har haft installeret det flere gange i flere versioner (4.85 og 4.91)med samme resultat. På min maskine er der også installeret Microsoft Frontpage, men det formoder jeg ikke er et problem. Har du et bud på, hvad der kan tænkes at være problemet ?

  Ellers er jeg meget fornøjet med din formidling af stoffet.

  Med venlig hilsen

  Peter Skov


  gode hæfter

  Jeg syntes at der er nogle gode hæfter du laver.

  Venlig hilsen

  Ninna Olsen


  Hej Michael Karbo.

  Jeg synes det er en god hjemmeside du har lavet, du kommer godt rundt om de forskellige ting.

  Med venlig hilsen
  Christian Hempler


  Hej Michael

  Vil bare lige sige, at din bog er meget brugervenlig og overskuelig, hvis man nu lige har et problem med ens tekstbehandling.

  Med venlig hilsen
  Anne Nielsen
  Christoffersen & Knudsen´s Eftf. ApS


  Kære Karbo

  Tak for dine gode hæfter. Jeg har læst FronPage Express og HTML lær det selv. Og arbejder nu i FronPage 2000, og har stor glæde af at "gå i koderne" i ny og næ.

  Jeg har et problem med udskrivning af selve hjemmesiden fra browseren - altså det som brugerne kan se. Mine sider er for bredde. Findes der en funktion som kan tilpasse udskriften til en A4-side?

  Mvh
  Sheila

  Svar

  Hej Sheila

  Det er et generelt problem. Jeg husker noget med at placere hele siden i en stor tabel - hjælper det? - prøv. Ellers ved jeg det ikke. Mange professionelle web-steder har netop en speciel udskrifts-version af de enkelte sider, men det er større programmering, der skal til.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


  til MK

  Jeg har designet min hjemmeside efter dit hæfte"Hjemmesider med frontpage express", som jeg synes er et godt hæfte, let at gå til.

  Med venlig hilsen

  J.d.Jensen


  Hej Karbo.

  Jeg har med stor succes fulgt dit hæfte om hjemmesider.

  Søren


  Hej

  Jeg har været meget glad for de tre hæfter jeg har som du har skrevet. Photoshop, Billedbehandling og Digitalkameraet. Du skriver om et gratis program der hedder Photostitch, men jeg kan ikke finde det. Kan du sende mig et link til det. Jeg har prøvet Canons webside, men uden held. Tak på forhånd.

  Elizabeth

  Svar

  Det er lykkedes mig at hente programmet hos Canon, men andre kan ikke finde det - jeg beklager. Det er ellers et udmærket program.

  -Michael


  Hej

  Tak for din måde at gøre EDB-stof letforståligt. Har bl.a. haft stort udbytte af Windows XP- lær det selv, Photoshop og PC-teknik.

  Hilsen Jørgen


  Backup

  Udbyttet af dine bøger ligger langt over de fleste andre- du skal have mange tak!!

  Problemer vedr XP og backup:

  1) Sikkerhedskopi-funktionen ligger ikke i "home edition", men kun i prof, dette fremgår ikke af din "Windows XP- lær det selv".

  2) xcopy-funktionen med parameter m kan vel ikke bruges ved CD- brænding? - det gør CD-brænding mindre egnet til backup, eller er der en løsning?

  3)xcopy med m virker ikke hvis der fx føjes en tekst på et billede med Windows Billed- og Faxfrmviser. Ændringen kopieres ikke.

  Venlig hilsen

  Jens Scheibel
  gammel student fra Østre Borgerdyd (1959)


  Ang. adobe Photoshop 5

  hej.

  jeg er i den situation at min kone har fået et digital kamera, og jeg har fået et problem mht til at behandle billederne. Jeg Adobe Photoshop5 liggende på min maskine, men har ingen vejledning i at anvende det. Jeg har set, at du har skrevet om Adobe Photoshop 5,5, men den er ikke til at skaffe. Jeg ser også at du har skrrevet om Adobe Ph.shop 6.

  Mit spørgsmål er: Kan man anvende Ad.Ph.shop 6 når man skal lære om Ad.Ph.shop 5 ? eller der der sket så meget mellem 5 og 6, at det tangerer evnesvaghed, at anvende den ? I håb om, at du vil svare på min henvendelse

  venlig hilsen
  P.Mathiasen
  3500 Værløse

  Svar

  Du kan godt bruge Photoshop 6-hæftet. Det meste vil passe! God fornøjelse.

  -Michael


  Autosvar

  Kære Michael Karbo! Jeg har købt og brugt nogle af dine internethæfter med stor fornøjelse. Men jeg mangler svar på følgende spørgsmål:

  Hvordan får man sin mail til at returnere autosvar, hvis man f.eks. er ude af kontoret i en periode. Jeg har bladret mange af dine og andre fra samme forlags hæfter igennem, uden at kunne finde et svar. Gider du hjælpe??

  Med venlig hilsen

  Pia Köllner

  Svar

  Det er din mail-server (hos din din internet-leverandør), der skal levere varen.

  -Michael

  Jeg har fundet ud af det med autosvar gennem min udbyder - tak for hjælpen!

  Med venlig hilsen

  Pia Köllner


  Spam

  Hej michael

  Jeg har installeret det udemærkede gratisprogram sam spade, som er god til at spore forskelligt junk. programmet har også fyldig og god dokumentation.

  hent det her http://www.samspade.org/ssw/

  hilsen Preben


  Guld

  Karbo´s hæfter er guld værd for sådan en som mig.

  Venlig hilsen
  Alis Wellendorph


  Hej Michael B. Karbo

  Jeg har haft stor glæde af dit hæfte "Hjemmesider - lær det selv" det er der faktisk kommet en flot side ud af. Den kan tjekkes nedenfor, alt er selvlavet p.gr.a det let forståelige indhold og forklaring i dit fortrinlige hæfte, tak.

  Venlig hilsen
  Torben
  Besøg nicola*stamps hjemmeside: http://home13.inet.tele.dk/torbenp

  Dine enormt gode hæfter

  Jeg har med stor glæde købt og læst næsten alle de hæfter, som Du har udgivet i årenes løb. Du har en måde at skrive til folk på, som alle læsere kan forstå. - Men hvad med alle os, som ligger inde med en pc fr 1998, med 200 Mhz og 32 kb Ram, hvor man ikke kan udvide sin Ram, da der ikke findes SDRAM på markedet mere - andet end i brugtversioner i en eller anden kælderbutik i den nærmeste 'storby'? Så skal man jo have skiftet hele sit bundkort + En kraftigere processor + USB-Porte (haves) - og der skal være plads til en del flere indstikskort , hvis Man kører Win.'98, som det forefindes, når styreprogrammet installeres.

  Skal man ty til Unix-programmer og dermed lære den programopsætning - oveni Windows, som egetlig er svær nok at forstå. Hermed ment programkoder osv. - men det ved Du jo alt om, da Du jo er Ingeniør indenfor området (vil jeg da tro). Du har skrevet nogle uhyre fængslende hæfter ang. pc, Internet, billedbehandling, hjemmesider, layout og hvad-ved-jeg, - jeg har ikke alle dine udgivne hæfter, men der er ikke meget galt, hvis jeg siger, at jeg har 90% af dine udgivelser. Jeg er selv lidt af en 'småforfatter', - men indenfor et andet område - nemlig Science Fiction - . I '69 fik jeg udgivet en lillebitte novelle i Dagbladet 'København', som hed ""Fluen"". Den fik nogle fandens dårlige anmeldelser af de personer, som i det hele taget gad at læse ""København"". Nok om det.  - Du gør et stort stykke arbejde, for de mennesker i befolkningen, som ikke har den store indsigt i edb-arbejde. Du skriver på en måde 'så alle kan følge med' - især med dine bøger med titlen 'Lær selv' som det væsentlige..

  Med mange venlige hilsner fra Bo Sørensen - Grenaa

  Svar

  Hej Bo

  Tak for din mail og roserne. Ganske kort:

  Jeg gider ikke selv bøvle med Linux - ikke endnu i hvert fald. Du skal have et nyt bundkort. Spar på processoren - om det er 2 eller 3 GHz er ligegyldigt, men godt med RAM og harddisk er en god ting.

  -Michael


  Generelt OG billedformat :-)

  Hej MK

  Flot side - må jeg indledningsvis nævne :-)

  Der er nogle ganske gode beskrivelse for "husmænd"; emnerne spænder vidt, men det er jo altid rart at kende "teknikken bagved" - det giver nogle gange en bedre forståelse og indsigt.

  Så alt fra PC-teknik til software til billedbehandling - og så på et forståeligt sprog :-)

  Det leder mig så over i ... Jeg har for nogle måneder siden anskaffet et digitalt kamera. Når man så har taget nogle billeder - i 1,6 Mb for det skal jo naturligvis kunne "fremkaldes" i pæn opløsning, hvordan får jeg så nemmest/hurtigst komprimeret til 60-80 Kb så de kan mail'es og/eller anvendes på hjemmesider ?

  Jeg har ikke kunnet finde "Billeder i email's" i dine "Spørgsmål & svar".

  Uanset hvilket software man har må der være en nem måde; hvad er det man skal gøre ?

  Åbne billedet og gemme som ...

  - men forinden; hvad skal man justere på ?
  - antal pixels per cm ?
  - farvedybde ?
  - kompressionsforhold ?

  Hvis udgangspunktet er et 10x15-format med 1 Mb som skal ned i 70 Kb - har du så en anbefaling ?
  - eller er det for hård en kompression ?

  Er det beskrevet i et af dine hæfter ?

  Med venlig hilsen
  Allan Harboe

  Svar

  Det er gode spørgsmål, men der er altså også rigtig gode og totalt fyldestgørende svar at hente i hæftet "Webgrafik - lær det selv"!

  -Michael


  Et spørgsmål!!

  Hej, jeg ville høre angående photoshop programmet! Kan det ikke lade sig gøre at ændre et farve billede til et Sort/Hvid Foto??

  Mange Hilsner Fra Else-Marie

  Svar

  Det kan du sagtens - lettest ved at vælge Billede --> Tilstand --> Gråtoner. Langt bedre kan resultatet dog blive med mere avancerede teknikker. Det beskrives i vores kommende hæfte "Avanceret Photoshop".

  -Michael


 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog