Karbosguide.dk Gæstebog 34

September 2003

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog

 • system32 fejl

  Kære Michael Karbo, jeg har før skrevet til dig og har fået nogle gode svar og nu håber jeg, at du kan hjælpe mig igen. Efter at jeg har formateret min pc og installeret xp begyndte problemer. Det er nu 10 gang at jeg bliver nød til at formatere min pc og re-installere xp på grund af at pc'en siger at:

  \windows\system32\config\system mangler eller er beskadiget

  dette sker efter at min pc lige pludsligt genstarter imens jeg er igang med at spille eller laver noget andet. Nogle gange gider den heller ikke at starte windows op. Jeg håber at du kan hjælpe mig fordi det er bare så træls at formatere og istallere windows forfra hver tredje dag.

  Mvh. Alex

  Hej Alex

  Det kan ikke passe, at du skal formatere hver 3. dag. Så er der noget galt, og det er formentlig noget hardware. jeg kender ikke din pc, men man ser ofte lignende problemer ved fx ram-fejl. Hvis du har to ram-moduler på bundkortet kan du fjerne det ene. Pc'en vil køre mindre godt med halv ram, men du kan se, om problemet opstår igen. Hvis ja, så byt om på ram-modulerne, og se om det hjælper.

  Hvis du har en (delvis) defekt ram-blok, skal du få fat i noget ny ram, men det skal være samme type. Jeg køber selv Kingston ram, som der ikke er problemer med.

  Men tænk også over, hvor gammel pc'en er. RAM er dyrt, og ofte kan det bedre betale sig at skifte hele pc'en (Bundkort, processor og ram). Så får du noget nyt, som virker og er meget hurtigere.

  En sidste mulighed (mindre god) er, at du forsøger dig med Windows 98. Den er ikke så følsom overfor uregelmæssigheder i ram.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Firewire

  Michael, du skrev engang "...Så jeg tror, at løbet er kørt for FireWire.

  Personligt set, bevæger jeg mig nærmeste udlukkende rundt i MAC-Verdenen; så jeg ved faktisk ikke, hvordan status for FireWire i PC-Verdenen rent faktisk er. Er USB2 "større" end FireWire "derover"? Bliver FireWire 800 også "store" i PC-Verdenen? Jeg ved det ikke!

  Ha' det godt,
  Andrew
  PS: tak for "Photoshop - lær det selv hæftet"... Det hjalp ret meget!

  Hej Andrew

  Jeg skriver vist også, at alle disse artikler er forældet .... -;)

  Om USB2 og FireWire: Du kan læse en gennemgang af begge interfaces i hæftet PC Arkitektur. De har forskellig oprindelse og arkitektur. Selvom de har nogenlunde samme ydelse, har de begget fundet udbredelse og en "niche" i markedet. Så selvom standarderne er meget sammenlignelige, og der dermed egentlig kun er brug for een, så er de nok begge kommet for at blive.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Digitalt tegnebrett med penn

  Hei MK. Jeg heter Per Hjelmeland og bor i byen Trondheim i Norge.

  Jeg har gjennom de siste år kjøpt flere av dine hefter, nå sist "Adobe Photoshop 7-lær det selv," som jeg gleder meg til å bli kjent med "under din ledelse".

  Jeg er iferd med å skaffe meg digitalt tegnebrett med penn(digitiser)og håper du kan svare på et spørsmål: Kjenner du tegnebrett fra Trust og har erfaring med dem?(Trust Design and Works 400)

  Takknemlig for kommentar.

  Hej Per

  Jeg kender ikke tegnebrættet - men mon ikke, det er godt nok? Jeg bruger ellers Wacoms billigste - og det er fint!

  Held og lykke med Photoshop - et herligt program!

  Hilsen
  Michael


  dansk tegnsæt

  Jeg har installeret FrontPageExpress fra din hjemmeside på min PC (styreprogram Windows XP)- og bruger dit hefte, som er fremragende for en begynder som mig !!!

  Men midt i det hele kan jeg pludselig ikke skrive æ,ø og å. Har jeg gjort et eller andet forkert ? Jeg har prøvet under "funktioner" at finde dansk tegnsæt, uden held. Hvad gør jeg ?

  Venlig hilsen Poul Bak, Silkeborg

  Hej Poul

  Tror du ikke, at det er i Windows 2000 eller XP, at du har skiftet tegntabel? Det gør man let. Find Tastatur i kontrolpanelet.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Film scanner

  Hej Michael.

  du havde for et par år siden en gennemgang af en filmscanner (dias, negativer).

  Har du fulgt op på udviklingen, og hvad kan du i så fald anbefale i dag? for mit vedkommende drejer det sig om en masse filmnegativer fra de sidste 30 år, som jeg gerne vil have digitaliseret i en kvalitet, så de kan bruges på nettet - og evt. udskrives i almindeligt format (altså ikke plakater).

  Venlig hilsen
  Søren Padkjær

  Hej Søren

  Jeg skal netop teste en HP Scanjet 3970, som jeg venter på. En flad scanner, som skulle kunne tage dias. Jeg er spændt på, om det duer. Problemet med film er skarpheden (uanset opløsning). Hidtil har jeg ikke set en flatbed-scanner, der kunne lave en ordentlig indscanning af film. Så er der kun rigtig dias-scannere tilbage, og de er dyre. Men hvis du er glad for dine optagelser, og har mange af dem, så ville jeg købe en rigtig filmscanner. Vel vidende at det tager mange aftener at få scannet en stor billedsamling. Du kan måske klare 25 pr. aften ...

  Du er velkommen til at rykke mig for info om HP-scanneren om måske 3 uger, så skulle jeg kunne udtale mig om den.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo

  Filformat ifm. diasscanning

  Jeg har med stor ærgrelse erfaret, at min CanoScan 660U ikke er meget værd som diasscanner. Ikke engang scanning af dias til brug for 10 X 15 billeder er brugbare. Jeg er derfor gået på udkig efter en ”rigtig” diasscanner, og er i den forbindelse faldet over Nikon CoolScan IV LS-40 ED.

  Men jeg har i den forbindelse et par spørgsmål, som jeg håber du kan svare mig på!

  Jeg har tidligere benyttet mig af Kodak Photo CD, hvor billederne bliver leveret i PCD format. Kan man selv scanne billeder ind i det format? Og hvordan?

  Hvis det ikke er tilfældet, hvilket filformat er så det optimale at benytte sig af? Er det JPG?

  Har du evt. lavet en udgivelse, hvori proceduren fra scanning til det endelige filformat er beskrevet i detaljer, så vil jeg meget gerne have titlen!

  Med venlig hilsen
  Lars Hansen

  Hej Lars

  Gode spørgsmål. Kodak Photo CD er et specielt format, som kun Kodak bruger. Du kan læse om det på karbosguide.dk - et eller andet sted.

  Jeg vil meget anbefale, at du får fat i hæftet "Webgrafik - lær det selv", som kan svare på dine spørgsmål. I mindre grad også "Fotoredigering - fra A til Z", som til gengæld indeholder en masse andet. Derudoverbør du gå igang med Photoshop-hæftet!

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  FrontPage2000

  Med skærmopløsning 1024x768 har jeg lavet hjemmesider og har lagt dem på : www.home1.stofanet.dk/hjl/ . Jeg har bedt en kammerat åbne dem på sin PC med skærmopløsning 1024x768. Der sker følgende:

  Proportioner ændres, tekst str. ændres, billedplacering forskydes.
  Hva' er der galt?
  Mvh
  Hans Jeppe Lund

  Hej

  Jeg må melde pas. Du laver siden i FrontPage, som er et program jeg ikke anbefaler. Koden er helt uoverskuelig, og det er netop problemet med det program. Derfor er det umuligt at fejlsøge. Min skærm er 1280x1024, og der er også synlige fejl på din side.

  Mit råd er: brug hæftet "HTML - lær det selv", og lav det i hånden. Det er hurtigt og ret enkelt, når du først er kommet igang. Og først og fremmest: du ved og har kontrol over det, der sker på siden.

  Altså, som jeg har beskrevet det i mine hæfter, så er det browseren, der bestemmer sidens udseende. Din kammerats browser må være andeledes indstillet - det er den eneste forklaring.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  frames - how to do?

  Hej Michael

  Jeg har købt dit hæfte i håb om at kunne kreere min første hjemmeside. Det går også godt, med dine gode eksempler osv. MEN nu er jeg kommet til frames, og er stødt på et problem. når jeg indsætter frameskoden fra din hj.side og prøver på at gemme i composer siger den " the html source could not be converted back into the document because the required body tag is missing, please add it"... Hvordan kan det være? Jeg taster koden i edit mode source, sletter alle andre koder der står der. Jeg har også prøvet at indsætte din frames kode i de eksisterende koder i et helt nyt composer ark, men her sker der ikke noget når jeg åbner arket i explorer.

  Kan du gennemskue mit problem? Det håber jeg!!

  Tak for hjælpen
  vh
  Anne Lagier

  Hej Anne

  Du beskriver problemet klart. Men jeg forstår ikke, hvad der sker. Det virkede fint for mig. jeg kan nok ikke hjælpe.

  I praksis ville jeg bruge en ren teksteditor (som Notetab) til at lave framesettet - det er mere logisk. Du kunne nok i det hele taget overveje at gå videre med hæftet "HTML - lær det selv" - det vil du formentlig få meget ud af.

  Men frames kan du altså oprette med en hvilken som helst editor, inkl Notepad (Notesblok) fra Windows.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  CPU fra Pendium 3 til Pendium 4

  Hej Michael!

  Du som er familiens guru og alt vidende mand, vil vi være glad for lidt hjælp fra din side!

  Vi har en PC Pendium 3, 700mhz, men vi kunne tænke os at skifte cpu til en Pendium 4 på 2,2/2,8. Kan de lad sig gør, og i så fald hvad vil pc,en for ud af det. pc har 15gb og 375mb ram +Windows XP-Home

  vi takker
  Fernando

  Hej

  Du skal have en helt ny pc. Du kan ikke bruge den gamle pc til ny processor - men behold den, og sæt de to pc'er op i et lille net. Den ny bliver meget bedre ...

  Hilsen
  Michael


  Hjemmesider - do and don't

  Hej.

  Jeg er ved at designe min egen hjemmeside (eller hjemside, det er mere mundret). I den forbindelse har jeg søgt med lys og lygte efter en guide der beskriver hvad man gør og specielt hvad men ikke gør på sin hjemside. Altså hvilke oplysninger er relevante at medtage og hvad er bare fyld på nettet. Jeg ved godt at alt er tilladt på nettet; men det kunne være ret at have/få nogle retningslinjer.

  Med venlig hilsen
  Jørgen Stutemeyer

  Hej Jørgen

  Jeg kan ikke give regler - alt er sådan set tilladt men på eget ansvar. Jeg synes, at du skal finde et par sites du selv synes godt om, og som ligner det, du skal lave. Brug så dem som oplæg.

  Hilsen
  Michael


  Spamfighter

  Jeg fik programmet Spamfighter fra Alt om Data's forside-CD, august 2003 og har nu brugt programmet i et par uger.

  Virker aldeles glimrende - og frasorterer 98% af de enorme mængder annoncer om penisforlængere og billån, jeg er blevet overdænget med det meste af sommeren.

  Det har en glimrende hjemmeside. Det er gratis. Og så er det dansk

  www.spamfighter.com

  Venlig hilsen
  Tue Pol Halvorsen


  IrfanView

  Tak for nogle gode hæfter. Jeg har downloaded IrfanView og brugt det mange gange med held i min hjemmeside. Denne gang hvor jeg skal oploade billeder fra mit højskoleophold laver den noget mærkeligt: Når jeg beder om at lave en HTMLfil af de viste thumbnails, så laver den en HTMLfil af de enkelte billeder. Det duer jo ikke. Hvad gør jeg forkert. I min kvide har jeg downloaded ver. 3.8 (sidste ver.), men det forekommer stadig. Hjælp mig venligst.

  Hanne D. Walther

  Hej Hanne

  Det kan jeg ikke svare direkte på. Du må indstille den forkert. jeg har lige prøvet selv. Ser thumbnails i IrfanView. Markerer alle. Vælger menupunktet File -- Save selected thumbs as HTML file.

  Så gemmer den en masse filer i den angivne mappe. Deriblandt thumbnails.htm, der er "overfil" til alle de andre filer - der er bergnet til at vise det enkelte billede, når man klikker på thumb'en.

  Håber det hjælper.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Hjemmesider

  Jeg har fået ny computer med Windows XP.

  Hvilket gratis hjemmesideprogram vil du anbefale og har du skrevet tilhørende bøger?

  Mvh. Morten

  Svar

  Se mine to hæfter "Hjemmesider - lær det selv" og "HTML - lær det selv". Start fx med det første, der er for begyndere. Nummer to kan også bruges af begyndere, men er lidt mere teknisk. Begge med gratisprogrammer!

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Hej!

  Synes det er så fedt i tager tid til at besvare folks spørgsmål, og jeg håber inderligt også i vil besvare mit!

  Jeg køre med Windows 2000 men hvordan formatere jeg mit C Drev?

  Jeg kan seimpelthen ikke komme ud i en dos promt for at skrive format c:\

  Hvad skal jeg gøre?

  Hilsen NIcolai Schultz

  Svar

  Du kan boote med en DOS-disk og formatere fra prompt. Ellers skal du højreklikke på drevet i Windows Stifinder.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Browser med fordele

  Hej

  Jeg vil takke for nogle gode og informative sider.

  Og så et tip:

  En gratis browser som selv kan "kill pop up's" - at den kan fange pop up reklamer og lukke dem igen. Det er en meget rar funktion.

  http://www.avantbrowser.com/

  Mvh
  Fred


  Testbilleder

  Jeg har forsøgt med diverse søgemaskiner at finde nogle hjemmesider med testfotos.

  Det kunne være nyttigt, at have nogle billeder i forskellig opløsning til brug for afprøvning af printeres formåen.

  Det kunne også være en idé at medsende et testbillede, når man sender til digital fotofremstilling hos en leverandør. Hvis man bruger et "officielt fremstillet" prøvebillede, kan man let kontrollere, at papirkopierne er fremstillet i ægte farveforløb.

  Jeg har som sagt ledt og ledt, men fandt "kun" nogle fuji-billeder på en hollandsk hjemmeside :

  http://www.tjerkdejong.nl/fotografie/photoprint/photoprint.htm

  De andre fotofabriker eller andre må også have noget, der kan bruges ? Hvis I har oplysning om dette, så bring venligst nogle links på "autoriserede" testfotos i Jeres næste nyhedsbrev.

  Med venlig hilsen og tak for den fine information, I giver :-)

  Villy Lymann


  Hvor finder jeg Adobe-photoshop 6.0

  Hej!

  Jeg købte for et par måneder siden den "grå" bog om Adobe Photoshop 6.0, og nu har jeg fået udskiftet min computer til en større version Windows2002 XP. Nu skulle jeg rigtig til at øve mig i at lave billeder, troede jeg! jeg har også medlt mig til et kursus i emnet! MEN jeg kan ikke finde Adobe på min computer, således som beskrevet i heftet på síde 5. Der er en henvisning til "noget Adobe" under Acrobat på min computer, men det er ikke noget bevendt. HJÆLP mig- hvo og hvordan finder jeg programmet??

  Jeg håber på hurtigt svar!

  På forhånd tak for hjælpen.
  Hilsen Connie Pedersen.

  Hej

  Du kan ikke finde Photoshop før du har installeret programmet. Det følger ikke med i Windows XP! Du må have en installations-CD.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


  HTML lær det selv

  Jeg har bemærket en lille uoverensstemmelse mellem filnavnet på billedet af strudsen, som man bruger på side 43. Filen hedder austritch.jpg, når man henter alle dyrebillederne som en zip-fil. I hæftet har du skrevet at filnavnet skal være struds.jpg.

  I øvrigt synes jeg at det er et fremragende hæfte.

  Hilsen

  Svend


  Ikon for LAN-forb.

  Kære MK

  Jeg har for nylig fået opsat et stik med direkte forbindelse til internettet (LAN).

  Jeg har en ældre PC, som maks. kan køre med WIN 98 SE (Pentium 100MHz).

  Jeg vil gerne have et ikon nede ved siden af uret, så jeg på en nem måde kan styre, hvornår min forbindelse er tilsluttet/afbrudt. Jeg har set, at WIN XP har en sådan mulighed. Kan du hjælpe med en nem løsning? På forhånd tak!

  Venlig hilsen Poul Pedersen

  PS.: Jeg påskønner meget, at du stiller din enorme viden til rådighed. Med detaljer og supplerende grafik og i et sprog så let forståeligt, er det ingen sag at blive guidet til en løsning!! Jeg har købt flere af dine hæfter af samme grund.

  Ikke svar ..

  Du må søge andre steder på nettet - jeg må melde pas ...

  Hilsen
  Michael


  Compact flash m.fl.

  Du skriver ganske vist i "digitalkameraet fra A-z", at et flash ram-kort kan bruges uendeligt. Kan det aldrig blive "træt" - d.v.s. ikke duer mere? Og kan det skade kortet, at man overfører fotos fra kort til computer indtil flere gange om dagen???

  Venlig hilsen
  Poul

  Svar

  hej Poul

  Der er ingen tvivl om, at fx CF-kort er meget robuste og har en lang levetid. Jeg tror det kan overskrives måske 100.000 gange - og det er mere, end hvad vi har brug fior. Tænk på almindelig ram i pc'en - hvor ofte overskrives det ikke?

  Ydermere kan CF-kort formateres, hvis der er fejl på dem - det kan mange af de andre typer ikke.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


  Spørgsmål ...

  Vi er to unge handelsskoleelever der er meget glade for denne hjemmeside. Vi har i øjeblikket et projekt og ville gerne stille dig nogle spørgsmål omkring computeren og dens opbygning:

  1. Hvilke funktioner kan et operativsystem deles op i?
  2. Hvad er et nætværk?
  3. Hvordan er PC'en opbygget?
  4. Hvordan er filsystemets opbygning på en computer?

  Vi håber at du vil svare på disse spørgsmål.

  På forhånd tak!

  Med venlig hilsen
  René Boel Pedersen
  1 hhb IBC Kolding

  Jaja ..

  Sig mig en gang - har I ikke lærere og vejledere på den skole? Jeg vil foreslå, at I selv går igang med studiet!

  Med venlig hilsen ;-)
  Michael Karbo


  Print af billeder taget med Canon EOS 10D??

  Hej Michael

  Jeg har et spørgsmål omkring udprint fra et 10Dér..

  Når jeg åbner billederne i Photoshop og vælger Image Size kan jeg se hvor stort billedet er og hvor høj opløsningen er.

  Det der undre mig er at opløsningen kun er 180 pixels/inch??

  Hvis jeg vil sende billedet til print i fx 30x20 cm kan jeg kun vælge 260 pixels/inch hvis det ikke skal gå ud over den oprindelige opløsning. Det undre mig lidt for jeg kan forstå at 260 ikke er særligt meget, det skulle nærmere være 300-400??

  Jeg troede at jeg havde købt et kamera der kunne lave nogen store billeder i høj opløsning?? Og A4 er da ikke vildt meget. Håber du kan hjælpe mig og forstår mit spørgsmål.

  Med venlig hilsen

  Sune Ranum Brandt

  Hej Sune

  Jeg forstår udmærket spørgsmålet, som er meget relevant. Det er lidt svært at forklare, men den opløsning på fx 180 pixels/inch er ikke vigtig at ændre. Opløsningen tilpasses automatisk, når billedet fx skal printes. Det vigtige er, at der er pixels nok - det samlede antal pixels skal passe til udprintningen. Jeg har selv et 4 MP kamera og det giver rigtig flotte billeder i 20 x 30 cm print, selvom det måske kun svarer til 200ppi. Og færre pixels kan faktisk også gøre det.

  Har du læst mine hæfter "Digitalkameraet - fra A til Z" og "Fotoredigering - fra A til Z"? Der er god forklaring af begrebet opløsning.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Flot

  Det var da noget af det mest oplysende jeg længe har læst. Jeg er ny på et EDB-kursus , EUC-Nord og fik hensvisning til denne side.

  Tak for mange fine og oplysende artikler.

  Venligst

  Steen Flemming Jørgensen


  Hej Michael.

  Tak for et kanongodt hæfte vedrørende HP lavet i FrontPage. Dejligt med god vejledning og hjælp.

  Indtil videre - tak for al hjælp !!
  Henrik


 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog