Karbosguide.dk Gæstebog 34

September 2003

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog
 • IDG

  Der må være nogen, der kan fortælle mig, hvad IDG står for. Jeg har forgæves spurgt en masse boghandlere, bibliotekarer og computerfolk. Ved du det?

  Hvis ja- hvad?

  Jeg er enig med dig, Michael Karbo, at det er nogle gode bøger, du har skrevet.

  Venlig hilsen
  Marie Louise

  Svar

  Inational Data Group, Boston. Verdens største udgiver af IT-orienteret information. Det er firmaet.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo
  www.karbosguide.dk


  Fremkaldelse af digitale billeder...

  Hej Karbo!

  Er selv edb-lærer på Vuc... (På Ærø!) Blev uddannet underviser, og skrev speciale om edb-pædagogik med udgangspunkt i Bjarne Herskin.

  Hvad angår overskriften, så prøv www.billedbutikken.dk - jeg mener de er billigere end dem du henviser til... og så er de danske!

  God vind!

  Jesper Hansen, Ærø


  Hej Michael ;o)

  Tak for et godt site og nogle gode puter-hæfter.

  Især dit DOS hæfte har været mig til megen hjælp!! I disse Bill Gates tider vor man kan risikere at sidde med tre putere som ikke virker, så er det trygt og godt at vide, at man (næsten) altid kan gå i DOS og få løst problemerne *SS*

  //Jesper ;o)


  Film scanner

  Hej Michael.

  Du havde for et par år siden en gennemgang af en filmscanner (dias, negativer).

  Har du fulgt op på udviklingen, og hvad kan du i så fald anbefale i dag? for mit vedkommende drejer det sig om en masse filmnegativer fra de sidste 30 år, som jeg gerne vil have digitaliseret i en kvalitet, så de kan bruges på nettet - og evt. udskrives i almindeligt format (altså ikke plakater).

  Venlig hilsen
  Søren Padkjær

  Svar

  Hej Søren

  Jeg har netop testet en række flatbedscannere, der viste sig at være rigtig gode til at scanne dias. Se nærmere i mit ny hæfte "Billedbehandling - lær det selv, 2 Udg."

  Du skal nok prøve en Canoscan 9900F, som jeg også har testet. En fantastisk scanner til 3500 kr (fundet på nettet), som scanner fire filmstrimler i ét hug eller 8 dias i rammer. Det bedste er, at den har en hardware-baseret funktion til at fjerne støv og ridser. Det virker helt perfekt - der er bare intet støv eller ridser at se efter scanningen. Jeg har den stående her ved siden af mig - et flot produkt i rustfrit stål - den er bare lækker!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


  Nikon D100

  Hej Michael. Jeg har netop anskaffet et Nikon D100 digitalkamera og fandt den medleverede manual utilstrækkelig. Jeg manglede en grundig forklaring på mange nye begreber - specielt om det digitale kameras opbygning - så jeg købte dit hefte om dette emne. Noget tøvende og ikke med de helt storeforventninger, da jeg tidligere har anskaffet en del hefter fra IDG uden at blivevanvittig positivt overrasket. Indholdet var generelt noget overfladisk og dermedikke særlig anvendeligt - men jeg blev meget positiv overrasket over dit hefte om digitalkameraet!!!

  Det behandler efter min mening de relevante emner oggår tilstrækkeligt i detaljer til at man føler, at her har man fået nogle informationer og nogle værktøjer, som man kan bruge til noget. Jeg blev så positiv, at jeg netop har anskaffet dit hefte om Adobe Photoshop, hvor jeg ellers har nogle "tunge" lærebøger, så nu glæder jeg mig til at se, om du har behandlet dette emne lige så professionelt som digitalkameraet. Jeg glæder mig til dit avancerede Photoshop hæfte.

  Efter i mange år at have været inkarneret Nikon analogkamera bruger (amatør), købte jeg for ca. et år siden et Nikon CoolPix 5000 digitalkamera for at prøve den digitale verden. Jeg blev både positivt og negativt overrasket. Positivt over billedernes relativt gode kvalitet og negativt over kameraets besværlige menuer og betjening. Da jeg for ikke så længe siden hørte, at Nikon havde sendt et D100 SLR digitalkamera på markedet til en nogenlunde fornuftig pris, gik jeg, (som du også anbefaler) ind i en seriøs undersøgelse af dette kamera sammenholdt med andre i samme prisklasse, f.eks. Canons nye EOS-10D. Jeg besluttede mig for Nikon D100 og købte det til en meget fornuftig pris på internettet (ca. 1850 Euro mod det danske markeds ca. kr. 23.000,- for huset).

  Jeg er rent ud sagt blevet vildt begejstret for mit nye Nikon D100. Betjeningen minder næsten fuldstændigt om betjeningen af mine Nikon SLR analog kameraer. Jeg kan anvende mine "gamle" AF objektiver (selv om de "vokser" faktor 1,5 i brændvidde) og D100's digitale menuer er nemme, relevante og meget mere overskuelige end på CoolPix 5000. Og så får jeg billeder i en superkvalitet!!

  Det er pludselig blevet sjovt at fotografere igen, og billedbehandlingen bagefter giver en ekstra dimension!

  Jørgen Clausen

  Kolding


  Hej Michael B

  Som front office underviser er jeg blevet utroligt inspireret af dine hæfter og tak for det!

  Kenneth Worm-Nielsen


  Vedr. hæftet Windows XP, lær det selv

  Tak for et godt hæfte

  Med venlig hilsen Chr. Kruse


  forvrænget lyd

  Jeg har et problem, når jeg optager filmklip via mit grafikkort (ATI ALL IN WONDER 32 mb) med tv tuner, billederne blir fine, men lige meget hvor høj kvalitet jeg vælger at gemme som, så bliver lyden forvrænget og overstyret. Jeg har prøvet at skrue ned for indputtet i mixerpulten, det hjælper ikke.

  Findes der en løsning på dette problem eller kan det bare ikke være anderledes ?

  I øvrigt tak for alle de letforstålige hæfter i har udgivet i årenes løb...

  MVH
  Jan Abrahamsen

  Svar

  Det burde virke med god lyd. Men jeg kan ikke rigtig se, hvad der kan være galt. Tjek lydkortet - det må jo være med i kodningen somehow ...

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Ved du om der findes kurser i Adobe Photoshop?

  Med venlig hilsen
  Sanne Olsen

  Svar

  Det gør der da .. Jeg har selv undervist lærere i Jylland, men der findes masser af andre.

  Men hvis du arbejder dig igennem mine hæfter, så skulle det være lige så godt. Det er der 1000'er, der har gjort!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo
  www.karbosguide.dk


  hjemmesider

  Tak for hjælpen med at komme igang med min hjemmeside, det var slet ikke så svært.

  Med tak

  Ole Olsen
  ullamo-designs.dk


  sikkerhedskopiering

  Kære Michael Karbo.

  Jeg er støt på et problem i ""Windows XP- lær det selv.""

  Du henviser til programgruppen Systemværktøjer hvor jeg skal åbne værktøjet sikkerhedskopiering.

  Problemer er bare, det har jeg ikke!

  Kan det skyldes at mit styresystem er Windows XP Home?

  med venlig hilsen Poul Jensen.

  Svar

  Det er jeg bange for - der er netop forskel på de to versioner på dette punkt - jeg beklager!

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Køb

  Jeg skal ud og købe hæftet om Photoshop,jeg er selvlært bruger af Kommuter og her har jeg brugt en del af dine hæfter de er let forståelig selv om jeg ikke er en årsunge mere.

  Hilsen
  Aksel Bersang


  Kære begge

  Tak for jeres altid indholdsrige og lærerige njuuzletter.

  vh, evert


 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog