Karbosguide.dk Gæstebog 36

Oktober 2003

Send din kommentar til gæstebogen.
 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog

 • FTP upload

  Hej. Jeg sidder med din bog og er igang med min hjemmeside, som er første gang jeg prøver.

  Jeg er nu færdig og vil gerne helt igang med min egen hjemmeside som jeg selv designer. Nu kommer mit problem: jeg ved ikke hvordan jeg uploader. jeg har webhotel hos b-one, men de kan ikke hjælpe mig, jeg har prøvet tdc men de siger bare kig på hjemmesiden.

  Jeg har ms frontpage og prøvet derfra men uden held. Jeg håber du kan hjælpe mig.

  Med venlig hilsen Bo larsen.

  Det er noget møj. jeg har beskrevet upload i flere af mine hæfter - men det er din host, webhotellet, der skal hjælpe dig. Du skal bruge et FTP-program, en ftp-adresse, et username samt et password. Så er det ret let.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Tak for de særdeles gode informationer samt nyhedsbreve jeg modtager.

  Med venlig hilsen.
  Knud P. Hansen.


  freeware program

  Et godt gammelt shareware program er blevet freeware: multimedia explorer fra www.moonsoftware.com. Jeg har i mange år brugt det som en ret hurtig slideshow fremviser. Desuden bruger jeg dets batch convert funktion når mine jpg filer skal sendes som e-mail (f.ex 47% kvalitet, 800x600 pixels).

  Et andet godt program (dog freeware) er PIE Studio fra www.picmeta.com. det er godt til udprintning og især til at hente billeder fra et flash kort til harddisken, her kan billederne i samme arbejdsgang omdøbes til f.ex. YYMMDD-HHMM.jpg. Tidspunktet billedet blev taget siger jo mere end et tilfældigt img XXXX navn.

  I øvrigt tak for et fint nyhedsbrev.

  Venlig hilsen, Søren Nielsen


  Photoshop 7

  Hei.

  I ditt hefte "Adobe Photoshop 7-lær det selv"" anbefaler du at billedet gemmes i filformat PSD.

  Når jeg da laster inn 100 billeder fra kameraet i JPG-formatet blir det et langt arbeide å åpne og lagre hvert enkelt billede. Finnes det en hurtigere måte å konvertere fra JPG til PSD?

  Takknemlig for svar.

  Vennlig hilsen
  Per Hjelmeland. Norge

  Du skal kun bruge PSD mens du arbejder med det pågældende billede i Photoshop. Filerne er for store til arkiv.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Photoshop

  Jeg påtænker at købe Photoshop Elements 2.

  Kan jeg med fordel anvende jeres nye Photoshophæfte til dette program ??

  Tak for evt. svar
  Venlig hilsen
  Folmer Ellerbæk

  Det er nok ikke det mest oplagte. Så vil jeg foretrække "Fotoredigering - fra A til Z"" og den GRATIS software, det er beregnet til!
  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


  I har glemt W

  Hejsa,

  Sad lige og skulle bruge jeres side i en opgave i min lærebog i IT.. Der skulle jeg finde WWW i jeres ordbog, men W manglede.. Man kan ved at gå ind på V trykke sig videre til væste ord, og derved finde W, men ikke trykke sig ind direkte, ved at trykke på W.... Håber i forstår, ellers prøv at gå ind i ordbogen og find WWW.

  Syntes bare i skulle vide det.

  Med venlig hilsen
  Mette Krabbenhøft
  Elev, Horsens Handelsskole


  hej hej

  tak for dit fine og overskuelig hæfte "hjemmesider lær det selv". jeg er helt nybegynder og jeg synes det er nogle fine øvelser.

  hej hej
  fra ulla


  Hjælp til PC-cillin download i Danmark

  Hej Michael,

  Jeg fandt en meddelelse i din gæstebog hvor en bruger priser Pc-cillin og ville selv poste et spørgsmål til gøstebogen; det lykkedes desværre ikke, og for nu at komme videre sender jeg det til dig som mail i håb om hjælp.

  Jeg er ny Windows bruger siden denne sommer og har været forholdsvis tryg ved PC-cillin 2002 virusskjold og firewall som fulgte med mit motherboard. Det ser nu ud som om der var en tre måneders prøvetid, hvor jeg gratis kunne opdatere programmet - ihvertfald bliver jeg nu bedt om at opgradere til den nye full version af PC-cillin 2003. Det vil jeg gerne gøre over nettet, men på Trend Micros egen hjemmeside bliver man gelejdet gemmen hele proceduren indtil det viser sig at det ikker er for os udenfor USA eller Canada.

  Hvem kender hjemmesiden på en dansk distributør?

  venlig hilsen, Susanne N.
  (mac veteran)

  Jeg tror ikke, at du behøver at betale. Jeg kører selv videre med 2002 - det bliver ved med at virke.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Hjælp til I/O konflikt

  Kære Michael Karbo.

  Jeg har igennem et længere stykke tid været forfuldt af en I/O konflikt der forhindrer mit diskettedrev i at boote.

  Så er der jo ligesom lukket for det varme vand mht. formatering og re-install etc. Alt andet funger upåklageligt og også diskettedrevet under Windows 98 se. Så foruden booten kører det normalt. Nu har jeg efterhånden skabt problemet på alle 3 computere og kan hverken komme frem eller tilbage.

  Jeg købte dit hæfte om PC-arkitektur og nærlæste den som en teroibog, samt al anden tilgængelig emnemateriale i Helsingør.

  Det er alle 3 comps der er bygget op af mig og det er tydeligt er det er mig der laver en biosfejl som jeg bare ikke kan diagosticere. En controller el. adressekonflikt, måske?

  Imidlertid vil jeg løse problemet og kende årsagen og løsningen på konflikten. For ellers går jeg ligesom i stå og det går bare ikke. Jeg håber at du kan finde lidt tid i din travle hverdag en dag og være mig behjælpelig med nogle ideer til en løsning. Jeg har været bredt omkring og kan ikke finde den nødvendige viden og det er da også grunden til at jeg ulejliger dig nu. Da jeg tænker at du kan hjælpe mig videre ud af dette vakuum som her er opstået.

  I det jeg håber at høre fra dig, på forhånd tak og undskyld ulejligheden.

  Med venlig hilsen
  Kai Jensen

  Jeg kan kun komme på opdatering af bundkortets drivere under Windows 2000. Da det nu virker under W98. Ellers må du vel bare leve uden det drev - jeg har ikke diskette i alle mine pc'er - bruger det jo kun ved re-install. Og den kan du jo starte fra W98. det lyder ellers somom, du har godt styr på dine pc'er - så held og lykke fremover!

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Billed-formaterne?

  Hej.. Jeg er ved at lære at lave hjemmesider, som dog ikke er så svært da jeg i forvejen kender en del til computer. Men er jeg helt forkert på den, når jeg siger at man henter billederne til øvelserne i bitmap format i stedet for jpg og gif ?? jeg vidste ikke hvorfor det ikke virkede i starten, men da jeg så gik ind i paint og ændrede formaterne og savede dem igen som de formater der skulle bruges til opgaven, virkede det.

  Jeg har egentlig ikke brug for hjælp, men måske ved andre ikke lige hvad de skal gøre, hvis de er i samme situation.

  Ellers vil jeg sige at jeg synes det er et nemt og forståeligt hjælpemiddel med dine/jeres bøger, som gør det nemt at forstå og lære at lave hjemmeside-design.

  Mvh Ian

  Du er kommet til at gemme filerne med en forkert extension - men det har du selv fundet ud af.

  Tak for henvendelsen.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Køb af printer

  Hej Michael. Jeg har støttet mig meget til din hjemmeside, og håber du vil svare mig på følgende. Jeg vil gerne købe en ny printer og har set på Epson Stylus Photo 2100 og på Epson aculaser C 1900 ps. Jeg arbejder en del med Adobe Pagemaker 7.0 Derfor PS. Jeg ved ikke hvilken der er bedt egnet.

  Hvilken der er mest økonomisk. Hvilken der er bedst hvis jeg gerne vil lave fotokvalitet. Håber du vil svare mig.

  Med venlig hilsen
  Bent Rønnow

  Hej Bent

  Det er to gode printere, 2100'eren er jo i A3, hvilket er fremragende til fotos/montager mv, hvis man er i det kreative hjørne. Farvelaseren laver ikke så flotte tryk som blæk-printeren gør. Men laseren er hurtigere og mere fleksibel i det daglige. Hvis du i forvejen har en S/H-laser, ville jeg købe blækprinteren, ellers nok laseren. Ideelt skulle du have dem begge ...

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Valg af diasscanner

  Hej

  Jeg er også en Aabenraa 'er bosidende i Roskilde og er på jagt efter en diasscanner. Men er i tvivl om jeg skal vælge Nikon (LS40 ED) eller Canon (CanoScan FS4000US). Jeg har allerede lavet et fejlkøb for et par år siden - en HP S20, som bla. ikke tager højde for riser mv.

  Jeg vil høre om kan du henvise til gode web sider med test/ analyser af Nikon/ Canon på nettet og evt. et par råd om hvordan man bør foretage sit valg.

  Med venlig hilsen Michael

  Du kan læse mit ny hæfte "Billedbehandling - lær det selv 2. udgave. Der er omtale af scannere. jeg kan varmt anbefale Canoscan 9900F - en fantastisk scanner, også til film!

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Foretrukne

  Hej Michael.

  Du har hjulpet mig en gang før med fint resultat- Jeg har Win. 2000 profesionel: På min side med foretrukne er der "pludselig" uden at jeg ved hvordan dukket ikoner op, som er fra POP-Ups og et par andre Websider - jeg har prøvet til hudløshed at slette dem normalt - højre klik og delete - så forsvinder de, men næste gang jeg åbner comp. er de der igen !!

  Irriterende, hvordan pokker får jeg dem væk, - jeg har spurgt "kloge hoveder" men ingen kan hjælpe mig - kan du ? vil jeg blive glad !

  Mange hilsener og osse ros til dine hæfter

  Holger Pallesen
  Granbakken 57
  3400 Hillerød

  Hej Holger

  Jeg forstår ikke helt "side med foretrukne". Er det menuen? Nogle popups er meget sejlivede - skal lukkes 10-15 gange før de dør ud. Måske har denne livskraft forplantet sig til din menu? I så fald slet, slet og slet igen!

  Det kan dog også være, at du har fået noget virkeligt snavs ind, der ikke kan fjernes. Derfor: installer en firewall - den bør kunne forhindre den slags.

  Med venlig hilsen
  Michael Karbo


  Jeg har for 1 år siden købt en amitech computer,vil lige sige at det er første gang så jeg er hel ny. Det er med Windows ME, men hvor er jeg dog træt af det, den fryser hele tiden og jeg synes der er mange problemer. Kunne godt tænke mig at få andet windows. Men så kommer problemet. Jeg har spurgt mange steder og alle sige Windows XP Home men ud fra det jeg kan se er det næsten det samme som den jeg har bortset fra der er mere med film musik som jeg slet ikke bruger. Det jeg har brug for er at jeg går på nettet og kan finde forskellige ting, sidder og chatter lidt og spiller nogle spil, og det er så det. Jeg er 57 år så det er kun lidt tidsfordriv. Så har jeg hørt om 98 men har nu set at du roser 2000 meget højt. Kan du råde mig til hvad jeg skal bruge, men det skal være på dansk og kun det, da jeg ikke kan et ord engelsk, og mener at have hørt at 2000 er på engelsk. Så kommer også det med ram. jeg kan fortælle dig at jeg har


  Harddisk 15GB 3,5 IDE harddisk
  Grafikkort ATI Xpert 98 8MB (Rage Pro)
  Floppydrev Diskdrev 3,5 1.44MB
  Ram 64MB 100MHz SD-RAM
  Processor AMD Duron 600MHz
  Bundkort Gigabyte GA-7ZM MicroATX.

  Ja du kan sikkert se at jeg er nybegynder jeg forstår ikke engang hvad jeg selv skriver. Jeg vil være meget glad hvis du kan hjælpe mig. Jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal og får ligeså mange svar som jeg spørger. Jeg kan heller ikke finde ud af hvor mange ram jeg kan have i min computer. Jeg ved ikke om du kan svare mig privat eller hvor du ellers svarer. Jeg ved godt at det her er meget langt men jeg er nødt til at forklare det rigtigt.

  Med venlig hilsen
  Og på forhånd tak.

  Lone Sari.


  Hej Michael Karbo

  Jeg har med megen interesse læst kapitlet om bannerreklamer. Jeg har boet mange år i Italien, og efter for mange arbejdserfaringer, er jeg endt som receptionist på et hotel. Det er absolut ikke et ønskejob, så jeg har længe søgt efter noget mere interessant at tjene penge på. En dag kom jeg til at tænke på, om der mon var noget materiale på nettet om Danmark, der går ud over almindelige turistoplysninger. Til min store overraskelse fandt jeg stor set ingen ting.

  Min Ide er så at lave en homepage, med dominio og det hele, om Danmark… og lade mig betale gildet ved hjælp af reklamebannes fra danske export-firmaer. Jeg er derfor meget interesseret i at vide hvordan banner-markedet er lige nu.

  Venlig hilsen
  Michael Ringo Reenberg


  Man skulle ikke tro det, men det er fakta. MS-Update sikkerhed for at du får en katastrofe. "Verdensfirmaet" MicroSoft kan ikke finde ud af sine egne programmer.

  Hvis det ikke var så vigtigt, så var det til at grine sin RØV i laser over. Indtil nu har jeg kun mødt katastrofemuren! Hvornår letter MS røven fra katapultSædet?

  Jeg er træt og er ved at få stress.

  Hjælp mig!

  mvh
  fra en gammel jyde.
  Andreas C. Jørgensen


 • Forrige gæstebog
 • Næste gæstebog