KarbosGuide.dk

Canon EOS 300D

EOS300D
 • Næste side
 • Forrige side

  idg580

 • Det næste kamera, der skal omtales er et prosumer-produkt fra Canon.

  Her ser vi et tydeligt eksempel på den meget mere aggressiv markedsførelse, Canon benytter, i modsætning til Nikons langt mere underspillede attitude. Spejlrefleks-kameraet Canon EOS 300D har fået masser af omtale her i efteråret 2003. Men det forventes først i butikkerne marts 2004!

  EOS300D

  Historien

  Canon har altid konkurreret med Nikon om fremstilling af spejlrefleks-kameraer. Nikon har én serie med kamerahuse i forskellige udførsler (F5, F100, F80 osv.) og tilhørende objektiv-serie. Canon har en tilsvarende serie baseret på EOS-systemet.

  Indenfor digitale kameraer har Canon været utroligt stærke de senere år. Man mærker tydeligt, at koncernen tidligt har satset stort på udviklingen. Og samtidig har Canon formået at holde priserne nede, så man faktisk altid får meget for pengene med deres produkter.

  Canon EOS 300D er en billigudgave af det meget succesfulde digitale spejlrefleks-kamera EOS 10D. Man har sådan set monteret den ekstremt gode CMOS-sensor fra EOS 10D og monteret den i et billigt kamerahus (af plastic) kendt fra dent analoge model EOS 300.

  EOS300D

  På denne måde er det lykkedes Canon at lave et digitalt spejlrefleks-kamera til 10.000 kroner inklusive moms og objektiv. I USA kan kameraet nu forudbestilles for $999 inklusive et "digitalt" 3X-zoom-objektiv (EF-S 18-55 mm).

  Analytikere betragter EOS 300D som et produkt, der vil revolutionere prosumer-markedet. Man sammenligner faktisk effekten med Nikons introduktion sidst i 1999 af modellen D1, der fik tusinder af pressefotografer til at "gå digitalt".

  6 MP i discount-udstyr

  EOS 300D er udstyret med den samme 6MP-sensor, som Canon har haft så stor succes med i kameraet EOS 10D.

  CMOS-sensoren er kendetegnet ved en særdeles god lysfølsomhed; rent faktisk er der stort set ingen synlig støj ved 800 ISO. Det har meget stor betydning for den glæde, man kan have af kameraet - der skal meget mindre lys til en vellykket optagelse.

  Canon fremstiller CMOS-sensorerne til dette kamera i Taiwan. Det skulle reducere prisen.

  I det hele taget er der tale om et "billigt" kamerahus fremstillet i plastic (vægt 700 gram inklusive batteri, men uden objektiv) og med forskellige "billige løsninger" i mekanikken.

  De første anmeldelser taler om, at kameraet fungerer fint, det billige udstyr til trods. Det leveres med et "digitalt" objektiv, der altså ikke kan bruges til de analoge EOS-kameraer. Objektivet skulle fungere fint.

  EOS300D

  Den største mangel ved kameraet er den ambuterede firmware. Kameraet kunne formentlig produceres med nøjagtig de samme faciliteter (programmer, indstillingsmuligheder mv.) somd et dyrere EOS 10D. Men for at kunne differentiere de to modeller, har man altså "disablet" en række af de mere avancerede funktioner i EOS 300D.

  Det attraktive ved EOS 300D er, at amatører kan få et virkeligt semi-professionelt kamera med virkelig høj billedkvalitet for omkring 10.000 kr. Det bliver og spændende at se, hvordan markedet reagerer på det.

  EOS300D


  Læs også om Adobe RAW plugin til Photoshop.

  Læs om digitale kameraer i hæftet: "Digitalkameraet fra A til Z" og redigering af farvefotos i hæftet "Fotoredigering fra A til Z"


 • Næste side
 • Forrige side


  Copyright (c) 1996-2003 by Michael B. Karbo.