Windows Vista

10.06.2006. Så landede Windows Vista endelig i en offentlig tilgængelig betaversion. Du kan bruge dette link til at hente en 3,5 GB stor .ISO-fil med. Jeg kan ikke garantere, at linket altid virker. Vi fik dog hentet filen i løbet af fem timers download. Filen skal efterfølges brændes til en DVD, som du så kan installerere Vista fra. Du får en installationskode pr. e-mail fra Microsoft.

Det er let at installere Vista. Jeg satte DVD'en i, og startede installationsprogrammet direkte fra Windows XP:

Windows Vista

Derefter tog det nogle timer at udpakke og installere filerne:

Windows Vista

Windows Vista

Jeg valgte at lægge den ny Windows på mit E-drev. Man kan altså sagtens have Windows XP og Vista på smame maskine med dual boot - det installeres helt automatisk. Bemærk, at jeg klikker på Load Driver:

Windows Vista

Jeg måtte installere en driver til bundkortets SATA/RAID-controller, for ellers var der ikke adgang til E-drevet. Jeg kopierede driver-filerne til en USB-stik, og bad installationsprogrammet om at finde dem der. Indlæsningen forløb helt uproblematisk:

Windows Vista

Det tog nogle timer at få Vista op at stå, men den virker. Visse funktioner er meget langsomme, men man kan kaste sig ud i at udforske alle nyhederne. Se fx Kontrolpanelet:

Windows Vista

Nok for denne gang - prøv selv at lege med Vista!

  • Næste side
  • Forrige side

    www.karbosguide.dk. Copyright (c) 1996-2006 by Michael B. Karbo.