Klik på banneret, så støtter du Karbosguide.dk. Gør det hver gang, du er på besøg!

KarbosGuide.dk. Modul 9a2.

Om Psion Series 5 - fortsat

Indhold:

 • Hardware, introduktion
 • Compact Flash
 • Skærmen
 • Pegepinden
 • Næste side
 • Næste side
 • Forrige side

 • Hardware

  Computeren er bygget op omkring en ARM 7100 risc processor, der arbejder ved 18,342 MHz. Maskinen er udstyret med 6 MB ROM og 8 MB flash RAM. ROM-chipsene indeholder al systemsoftware plus alle programmerne.

  RAM-lageret er på 8 MB, hvilket ikke lyder af ret meget. I praksis er det fuldt tilstrækkeligt, der er plads til ugers arbejde. Data fylder ikke ret meget i psion-formatet, først når de flyttes over på den stationære pc i Windows-formatet svulmer de op. Og databaserne komprimeres, hver gang de lukkes.

  Du skal skrive virkelig meget, for bare at fylde 4 MB op.

  Ingen Gem-funktion i tekstbehandlingen

  Når du arbejder med en Psion, arbejder du direkte i Flash RAM. På en pc ville det svare til, at du arbejdede direkte på harddisken, uden brug af RAM, Det betyder, at alle tegn og gerninger er gemt, samme øjeblik, som de er indtastet. Der er altså ikke nogen gem-funktion, og det skal man lige vænne sig til.  Compact Flash

  Der er sokkel til et Compact Flash-kort, hvis du skulle få brug for det. For mit eget vedkommende er det ganske praktisk, da mit digitale kamera også benytter Compact Flash. Nu kan jeg meget let flytte Flash-kortet fra kamera til Psion. Derfeter optræder det som et DF-drev i Stifinderen under Psion, og det er meget let at flytte billederne over på harddisken. For mig var dette en uventet sidegevinst!

  Her ses slot'en til RAM-kortet:

  Endelig er der indbygget en mikrofon, så apparatet kan anvendes som diktafon. Den kan aktiveres fra et program, men den kan faktisk også aktiveres uden at computeren tændes. På undersiden af plastickassen er det tre trykknapper, der kan styre diktafonen uden at kassen åbnes.


  Skærmen

  Skærmen er ikke vanvittig stor, den er faktisk blot 134 X 50 mm. Men det er en knivskarp LCD-skærm med en opløsning på 640 X 240 pixel og 16 gråtoner. Teksten kan skaleres i 4 trin, og det er meget let at skifte mellem de forskellige størrelser.

  Pegepinden

  Pegepinden, som virker på den trykfølsomme skærm er rigtig dejlig at bruge. Rent faktisk er den meget hurtigere end en mus!

  Pointen med en pinder, at du kan svinge den i store bevægelsr henover skærmen med en meget kort fingerbevægelse. Musen skal trækkes hele vejen, ekempelvis fra det ene hjørne til det andet. Selv med maksimal acceleration er der langt med en mus/trackball. M
  ed pennen er det helt enkelt, du rammer hvor som helst på skærmen, og du rammer med fuld præcision, uanset om det er et menupunkt eller mellemrummet imellem to bogstaver.

  Psion Series 5 vejer 350 gram og er ikke større end at den kan være i en bukse- eller jakkelomme. Du kan have den medallevegne - det er bare lækkert!


 • Næste side
 • Forrige side


  Lær mere

  Top


  Se også om lydkort og deres teknologi .

  Læs om chipsæt i modul 2d

  Læs videre om klokfrekvenser i modul 3d.

  Læs om Ultra DMA og AGP i modul 5b

  Læs om driv-programmer til Windows 95/98 i modul 6c.

  Læs videre om RAM i modul 2e


  Copyright (c) 1996-2011 by Michael B. Karbo.