KarbosGuide.dk. Modul 9b08.

Agfa Snapscan e50 - fortsat

 • Næste side
 • Forrige side

 • Dias-scanning med Agfa e50

  Det er meningen, at du skal kunne scanne både lysbilleder og film (negativer) i denne scanner. Og det kan man også, ingen tvivl om det.

  Hvordan gør man?

  Jeg fjerner det sorte dække fra scannerens låg (det skal være der, når man scanner reflektive emner (papirer, fotos mv.). det giver adgang til en rille, hvori en lampe lyser:

  Jeg lægger dias (3 styk ad gangen) i den sorte plastic-ramme ovenpå scannerens plade. Det er svært at få dem til at ligge lige - især fordi plasticrammen var bukket, da jeg modtog den. Bemærk igen lysrillen i låget til højre i billedet. De tre dias belyses ovenfra under scanningen:

  Jeg åbner Photoshop, som jeg benytter til disse opgaver. Det er lidt svært at få lagt lysbillede-rammerne lige på den sorte plade. Det gør at billederne bliver scannet lidt skævt, og man skal fifle lidt for at få markeret de ønskede områder:

  Efter scanning tager det også lidt tid at rette op på de skæve billeder i Photoshop. Især når bitmappen til sådan et 2400 dpi-scannet dias fylder 25-28 MB:

  Til sidst får jeg dog et billede ud af det, i en nogenlunde acceptabel kvalitet. Resultatet kan ikke sammenlignes med scanning i en ren dias-scanner, der bliver billedet noget skarpere. Men hvis man ikke vil ofre 4-5000 kr på en decideret dias-scanner, så kan e50 godt bruges i en snæver vending. Og med noget efterbehandling kan resultatet sagtens bruges. Til mere professionel brug duer det nok ikke.


 • Næste side
 • Forrige side


  Lær mere

  Top

  Se også om lydkort og deres teknologi .

  Læs om chipsæt i modul 2d

  Læs videre om klokfrekvenser i modul 3d.

  Læs om Ultra DMA og AGP i modul 5b

  Læs om driv-programmer til Windows 95/98 i modul 6c.

  Læs videre om RAM i modul 2e


  Copyright (c) 1996-2011 by Michael B. Karbo.

  Scannet ved 1200 dpi