KarbosGuide.dk. Modul 9b09.

Agfa Snapscan e50 - fortsat

 • Næste side
 • Forrige side

 • Negativ-scanning

  Negativer kan scannes på samme måde som lysbilleder. Her skal negativet dog mases ind i en sort plastic-ramme. Det er meget besværligt, men meningen er vel, at negativet skal ligge godt fast.

  Plasticramme til negativer

  Nu har scanner programmet ScanWise markeret tre negativer:

  Negativerne scannes i nogenlunde acceptabel kvalitet, men ikke bedre. Jeg synes, at de er smågrumsede, desværre ...


  Konklusion

  Scanneren e50 scanner er en god flatbedscanner tilreflektive emner - fotos og alt muligt andet, du kan placere ovenpå glasfladen.

  Til dias og negativer er den ikke optimal. Det er næppe et forhold, man kan klandre Agfa; jeg vil tro, at det gælder alle flatbedscannere. De er ikke bygget til dias og negativ-scanning.

  Dias og film scannes bedst i en decideret dias-scanner. Der er apparatet designet til netop denne opgave.

  Flatbed-scannerens besynderlige plasticlommer til film og dias virker ikke overbevisende, og scan-resultatet savner lidt den skarphed, der kommer fra en ægte dias-scanner. Det er ærgeligt, for man kan opnå utroligt flotte billeder ved at scanne negativer og diapositiver; pixelmængden er nemlig langt højere i filmen end i papirbilledet.

  Til meget små genstande (såsom frimærker ..) er Agfa e50's høje optiske opløsning fin. Men til almindelige scanninger af fotos og lignende, er der næppe grund til at kunne scanne ved mere end 300 eller maksimalt 600 dpi - flere punkter gemmer der sig sjældent i papiret.

  Agfa ScanWise var en lidt blandet oplevelse. Softwaren virkede meget anderledes, end hvad jeg ellers er stødt på og havde forventning om.

  Betjeningen er bestemt ikke intuitiv; det tog mig en del forsøg, før jeg fik scannet noget som helst. Og visse steder er den meget upraktisk - såsom at man arbejder med en default-opløsning på 150 dpi. Hvorfor har scanneren så 1200 dpi optisk opløsning?

  Umiddelbart vil jeg mene, at SCSI-interfacet vil være et bedre valg til en så kraftig scanner som e50.

  Alt i alt er jeg positiv overfor scanneren. Den virker. Man vænner sig til software - ingen tvivl om det. Og selve den optiske scanning (dias undtaget) er helt i top.


 • Næste side
 • Forrige side


  Lær mere

  Top

  Læs også denne vigtige artikel:Bag om bannerne ...

  DIGITALE HIGH-END KAMERAER fra Hasselblad og Fuji

  Se også om lydkort og deres teknologi .

  Læs om chipsæt i modul 2d

  Læs videre om klokfrekvenser i modul 3d.

  Læs om Ultra DMA og AGP i modul 5b

  Læs om driv-programmer til Windows 95/98 i modul 6c.

  Læs videre om RAM i modul 2e


  Copyright (c) 1996-2011 by Michael B. Karbo.

  Scannet ved 1200 dpi