Billedbehandling, opløsning til web...

24.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Kære Michael Karbo,

  Jeg er lige blevet færdig med dit hæfte "Hjemmeside - lær det selv", som jeg forresten synes er en rigtig god introduktion emnet.

  Jeg skal selv igang med at lave en hjemmeside for et taleinstitut i Canada og derfor har jeg også læst hæfter som "Byg en website" og "Frontpage 2000" samt andre om HTML, CSS o.s.v.

  De er allesammen gode og hjælpfulde hæfter, men de har gjort mig lidt ubeslutsom vedr. hvilken opløsning jeg skal lave siden i (800*600 eller 1024*768). Hvilken ville du vælge og hvorfor?

  Hvad med rammer? Eller vil du anbefale at lave min egen skabelon med tabeller?

  Og sidst men ikke mindst; hvilket grafik format ville du vælge; gif eller png og hvorfor?

  Jeg har tænkt mig at lave hjemmesiden i FrontPage 2000 (Dansk version).

  mvh Morten Bangsgaard


  Karbo svarer

  Hej Morten

  Med hensyn til valg af opløsning i forhold til web: Jeg arbejder selv udfra 1024 x 768, men jeg tester gerne siderne i 800 x 600, så jeg sikrer, at de ikke ser helt forkerte ud der.

  Det ser bestemt ikke godt ud med enormt store skrifttyper på en webside, og det risikerer man at brugere med 800 x 600 oplever, hvis man selv sidder og designer sin skærm udfra 1280 x 1024 uden at tjekke udseenet i andre opløsninger.

  Så vidt jeg ved, har de to opløsninger hver omkring 40% andel i markedet. Men da væksten sker i retning af videosystemer med højere opløsninger, satser jeg på 1024 x 768.

  Med hensyn til valg af grafikformat. Der er ingen vej uden om, du skal købe endnu et hæfte, nemlig "Billedbehandling - lær det selv". Der er en komplet gannemgang af filformater, kompression, opløsninger osv.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.