Photoshop, Dreamweaver, diverse...

01.12.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael,

  Jeg kan ikke finde ud af funktionen Extract i Photoshop, kan jeg få lidt hjælp til denne, vil jeg blive glad.

  Jeg har desuden kreeret en lokalhistorisk hjemmeside om den by hvor jeg bor, Raadvad. www.raadvadby.dk Jeg har aldrig prøvet at lave sådan noget før, og har gjort den store fejl ikke at gøre den seværdig i andet end 800 x 600 pixel (Explorer) jeg viste godt at den ikke kunne ses i Netscape da den ikke understøtter nogle af de funktioner jeg har brugt i de lag hjemmesiden er lavet med i programmet Dreamweaver 3.
  Nu kommer jeg så til sagens kerne, kender du/i en nem måde hvorpå jeg kan gøre den seværdig til 1024 X 768 pix.brugere?
  Ja også er der lige, hvordan fritskraber jeg et billede med funktionen kurver? Jeg har hørt at det skulle give en helt skarp markeret kant. Jeg ved godt hvordan det virker, men jeg kan ikke få klippet det ud af billedet, efter jeg har tegnet det op. Nu skal jeg nok stoppe, det er ellers et udmærket hæfte, AdobePhotoshop 5,5. Jeg har brugt det meget til billederne på hjemmesiden.

  Med venlig hilsen Steen Gundlach.


  Karbo svarer

  Hej Steen

  Det var flere spørgsmål. Funktionen Extract kommer vi måske tilbage til senere - det er ikke en jeg selv har benyttet, men jeg vil kikke på den.

  Med hensyn til at gøre en hjemmeside seværdig i opløsning 1024 x 768 eller 800 x 600. For det første har Dreamweaver jo mulighed for at designe i begge opløsninger, som du sikkert er klar over. Du skal bare klikke på dette lille felt kaldet Windows Size i statuslinjen:

  Så får du disse valgmuligheder, der resulterer i et arbejdsvindue af den angivne størrelse:

  Noget andet er, at en side, der er designet til 800 x 600 altid kan ses ret nydeligt i 1024 x 768, hvor det modsatte ikke altid er tilfældet.

  Vi bruger selv at placere al hjemmesidens indhold i én stor tabel, som er angivet til 80% bredde. Det er som om at dette design skalerer pænt op og ned i forhold til de forskellige opløsninger. Det eneste, der kan ødelægge designet er grafik-ting, der er mere end cirka 600 pixels bred og tabeller med absolutte mål. Man skal altid holde sig til relative måleenheder (procent).

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.