Skærmopløsning/HTML ...

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  Tak for din side, den er til stor hjælp.

  Jeg har et problem med at finde ud af at sætte størelsen på en hjemmeside, fordi at brugernes skærme er forskellige i tommer og har også valgt forskellig opløsning. Hvordan influere disse 3 ting (pixels, tommer, opløsning) på hinanden i forhold til design af et site og hvad gør man rent praktisk for at alle (14 tommer - ? tommer)kan få glæde af min hjemmeside?.

  Jeg har jo ikke en udgave af hver størrelse skærm, så jeg kan teste hvordan min hjemmeside tager sig ud i de forskellige skærme.

  Med venlig hilsen, Nils Gøtzsche Frederiksen


  Karbo svarer

  Hej Nils

  Det er et rigtig godt spørgsmål - og noget har jeg prøvet at beskrive i flere forskellige hæfter, bl.a. i "Hjemmesider med FrontPage Express" og ikke mindst i "Billedbehandling - lær det selv".

  Jeg vil meget anbefale dig at læse det sidst omtalte hæfte - der er en meget central gennemgang af hele problematikken omkring opløsning versus skærmstørrelse. Og det e rmeget vigtigt, at man er 100% bevidst om disse forhold.

  I praksis kan man ikke lave en hjemmeside, så den er optimal i forhold til alle browsere og skærme. Kernen i HTML-formatet er netop, at designet i høj grad fastlægges hos brugeren.

  Jeg tager selv udgangspunkt i en skærmopløsning på 1024 x 768, når jeg designer hjemmesider. Det er nemlig den mest benyttede størrelse. Men jeg testger altid/oftest siderne i 800 x 600, for der er mange brugere (30-40%) der benytter denne opløsning.

  Jeg vil anbefale dig, at du indstiller din skærm til 800 x 600 og så tager en surftur rundt på nettet, det kan man lære meget af. Besøg alle de store sites (ComputerWorld m.fl.) og tjek deres design. Besøg også forskellige små og mindre professionelle sider. Du render med garanti ind i noget, der ikke virker i den lave opløsning.

  Nogle vælger, at placere hele deres hjemmeside i en tabel på fx 650 pixels bredde. Dermed sikrer de, at alle kan læse indholdet. Alle med højopløselige skærme vil se en stor tom flade i skærmens højre side.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.