HTML, FrontPage Express...

140900
 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael Karbo,

  jeg har haft stor glæde af at benytte dit hæfte "Hjemmesider med FrontPage Express" - det er virkeligt et godt værktøj både for første gangs brugere, og senere som opslagsværk.

  Jeg savner dog noget hjælp til få ting:

  1. Hvordan laver man Tekstbokse, Rullepaneler, Afkrydsningsfelter, Alternativknapper, Rullemenuer og Trykknapper der virker? (Jeg mener, det er ikke noget problem at få FrontPage Express til at lave dem, men når de så er på skærmen hvordan får man så tilknytte link til dem? Ligeledes hvis man vil lave en tilbagemeldingsformular, hvordan får man så indholdet videresendt til ens mail adresse?) 2. Hvordan laver man et link, og så begrænser adgangen med "Brugernavn og Adgangkode"? Jeg mener hvis ikke alle besøgende skal have adgang til én bestemt side? 3. Kunne du være behjælpelig med Html koden for at fjerne understregningen af linkene på ens side?

  Det var en del spørgsmål, og jeg er selvfølgelig interesseret i et svar på alle. Eller kunne du fortælle mig om du har lavet et hæfte hvor disse informationer er tilgængelige?

  Fortsæt venligst det store stykke arbejde du gør.

  De venligste hilsner

  Jeppe Jensen
  jensen@cd-hanger.com


  Karbo svarer

  Hej Jeppe

  Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig har kunnet få de nævnte Tekstbokse, Rullepaneler, Afkrydsningsfelter, Alternativknapper, Rullemenuer og Trykknapper til at virke. Som du siger, ser det jo let nok ud. Men FrontPage Express har fx overhovedet ingen hjælpetekst indbygget, så det er lidt svært at få hjælp til at forstå det. Nu er min situation sådan, at jeg har haft brug for de knapper mv. Derfor har jeg ikke gravet mig ned i emnet. Jeg kunne forestille mig, at du måske kunne kigge i en FrontPage-bog, for at få inspiration - de to programmer ligner visse steder hinanden, og måske gælder det knapperne?

  Password adgang

  Til spørgsmål nummer to: Om at begrænse adgangen til en bestemt mappe eller side på en web-server. Her skal du være opmærksom på, at validering af et password er en aktiv proces, der kræver CPU-kraft, og som derfor formentlig skal foregå på serveren. Og dermed er det en opgave for Internet-udbyderen, du kan næppe selv lave dette adgangsfilter.

  Men der findes også små JavaScripts, der kan løse opgaven. Det sker ved hjælp af forskellige tricks, såsom at placere filer med bestemte navne, der kan bruges til passwords. Jeg vender tilbage med mere om dette emne senere.

  Med hensyn til at fjerne understregning fra links, så er der en mulighed i CSS, såvidt jeg husker. Tjek et af CSS-reference-bibliotekerne på nettet.


  OBS: Har du kommentarer til emnerne her, så send dem endelig til denne adresse Husk at angive, hvilket spørgsmål, du kommenterer.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.