Windows, Reetablerings-CD på bærbar PC...

101000

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Jeg har købt en bærbar computer , hvor windowsprogrammerne lå hulter til bulter. Der medfulgte en reetablerings-cd , så jeg brugte den.
  Nu er windows ok , men på engelsk. Firmaet Scandinavian telecom siger at det må jeg leve med.
  Kan versionen ændres til dansk ?, og har det nogen betydning at det er en ibm thinkpad ?,

  mvh.
  Erik Christensen


  Karbo svarer

  Hej Erik

  Du har fået en ret dårlig service hos Firmaet Scandinavian Telecom (som jeg i øvrigt intet kender til). De skal da hjælpe dig!

  Du har købt en Thinkpad med Windows 98 på dansk, så vidt jeg forstår. Du har bare ikke fået CD-ROM med. Istedet ligger Windows-instalationsfilerne på harddisken. Det er ofte tilfældet med mærkevare-pc'er, og det er ikke den bedste løsning. De bør levere en CD-ROM, efter min mening. De der præ-installerede Windows'er er ofte noget udokumenteret rod, som almindelige brugere ikke har en jordisk chance for at finde ud af.

  Min mening er, at du har betalt for en licens til Windows 98 DK. derfor kan du formentligt helt legalt låne en Windows CD-ROM af en bekendt og installere fra den. Inden du gør det, kunne du tjekke med IBM, om der er specielle hardware-mæssige ting, du skal tage hensyn til. Du kan sikkert finde noget om det på deres web (det bør være dokumenteret), men jeg ville nu ringe til dem.

  Mange bærbare pc'er indeholder ret sofistikeret hardware, som kræver specielle driv-programmer. Imidlertid har Windows 98 SE og senest Me drivere til næsten alt, så der burde nok ikke være problemer i installationen.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.