HTML, gæstebog...

141000

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael

  Først vil jeg sige tak for nogle gode hæfter, jeg har været igennem "Hjemmesider med Front Page" og "Hjemmesider - lær det selv".

  Spørgsmålet: Jeg har bikset med at samle data om hvordan man laver en Gæstebog, men jeg er ikke kommet særlig langt fordi de fleste script's jeg har fundet har enten ikke virket eller sendt beskeden til en eller anden på nettet!! Så derfor ville jeg gerne hvis du havde et script til en Gæstebog.

  På forhånd tak!!!


  Karbo svarer

  Hej Rasmus

  Det er noget bøvl med gæstebøger. Problemet er, at når en besøgende skal lægge en besked i en gæstebog, så skal han jo faktisk ind og skrive data på web-serveren, der ellers normalt er stærkt skrivebeskyttet.

  Der findes flere typer gæstebøger, blandt andet nogle, der kører på separate servere. Der kan man gratis få sin egen gæstebog; modprisen er, at du må acceptere forskellige reklamer mv.

  En anden løsning består i at lave den med CGI. CGI er et "oldgammelt" interface, hvor til man kan skrive programmer i sprog som Perl. Disse CGI-scripts placeres på serveren og afvikles på serveren. Vores gæstebog på Karbosguide.dk var tidligere et sådant CGI-script, og det var ikke for kønt, som du måske har bemærket. Det virker, men det er ikke optimalt.

  Og under alle omstændigheder, er det normalt et script som din Internet-udbyder skal stille til rådighed. Du kan altså ikke bare hente et hvilket som helst CGI-script og så forvente at det virker hos din udbyder.

  Du vil sikkert kunne finde en bedre løsning ved hjælp af ASP (Active Server Pages). Det er en Microsoft-standard, som har fået meget stor udbredelse. Her skriver man også scripts, som afvikles på NT-baserede web-servere. ASP er en af de hotteste standarder, så du kan finde masser af slagsen på nettet. Men igen kræver det, at din udbyder understøtter formatet. Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.