Hæfter, Works, lotto generator...

231000

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hallo Michael.

  Mit navn er Finn og jeg har flere af dine IDG- udgivelser. Som jeg i øvrigt er meget imponeret over, og bruger meget.

  Jeg sidder i øjeblikket med hæftet: WORKS 4. På side 65 foreslår du at man skal lave en lotto generator, men det laver nogle uønskede talrækker; forstået på den måde at den række tal ( 7 Talrækker) jeg laver til eet felt på kuponen, somme tider kommer ud med 2 eller flere ens tal, og alle 7 tal skal jo være forskellige. Jeg tror jeg har rodet med det i flere timer og kan ikke se at det kan indstilles anderledes.
  Hvis det er et knips med fingrene for dig, tror du så du kan få tid til at skrive den rigtige løsning til mig? Min PC-er indeholder: Windows 98 - 2 med Works 4,5. Jeg har ikke dit hæfte WORKS 4,5 . Står løsningen evt. i dette hæfte?

  Undskyld jeg forstyrrer dig på denne måde.

  Med venlig hilsen
  Finn Hansen


  Karbo svarer

  Hej Finn

  Det er en svær opgave. Jeg bruger netop eksemplet med to terninger; de må jo gerne blive ens.

  Jeg tror godt, at det kan lade sig gøre, men du skal nok ind og programmere det i VisualBasic. Jeg forestiller mig en program-snørkel, der siger noget i retning af: REPEAT tal2=random until tal2<>tal1. Den skal altså danne et nyt tilfældigt tal indtil den laver et, som er forskelligt fra de foregående tal.

  Jeg har ikke set nogle enkle løsninger på dette hverken i Excel eller Works. Og jeg har haft spørgsmålet før, så det er forsøgt af andre.

  Hvis du kan lide at lege med tal, vil jeg slå et slag for hæftet "Excel 2000- lær det selv". Der har jeg et langt øvelsesforløb, der går ud på at fremstille regneopgaver til skolebørn! Man beder fx om 100 opgaver hvor tal mellem 12 og 25 skal ganges med tal mellem 3 og 9. Og tilsvarende disvisionsopgaver. Det er alletiders, hvis man har skolepligtige børn. I de moderne regnebøger er der højst 10 opgaver indenfor samme kategori, og der er sjældent nok til, at de lær det. Med regnearket kan du lave alle de opgaver du vil. Og så er det en skæg matematik, der ligger gemt i formlerne.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.