Database, -valg...

29.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Kære Michael Karbo!

  Også jeg har haft stort udbytte af dine hæfter, der er udarbejdet, så man da kan forstå,hvad der skal gøres på tastatur, osv. - og hvad der derefter sker på skærm og system.

  Jeg har mange gange brugt dine anbefaling af programmer til download, og jeg vil spørge,om du også har kendskab til et freeware/postkortware databaseprogram, der helst skal kunne arbejde på Windows-platform, og som ikke er alt for kompliceret. Jeg har arbejdet med Access, der efter min mening ikke udmærker sig ved en høj grad af brugervenlighed for at sige det mildt. I bekræftende fald ville jeg være taknemmelig for et par tips.

  Mange hilsener og på forhånd tak - Annette Mørk


  Karbo svarer

  Hej Annette

  Jeg kender ikke nogle share- eller freeware databaser, men det skal da nok findes. Tjek selv på Tucows.com eller Nonags.com. Noget andet er, at jeg ikke helt forstår din modvilje mod Access. Efter min bedste overbevisning er det ikke et særligt svært program at benytte.

  Du kan fx sammenligne med Works, som også har lidt database i sig. Det kan bare kun lave "flade" databaser uden relationer. Dermed er programmet næsten uanvendeligt; i realiteten er det lettere at benytte et regneark. Access derimod, det er en ægte relations-database. Det betyder, at du kan skabe relationer mellem flere tabeller, så man fx. kan slå et postnummer op i en tabel og overføre gade/bynavnet til data fra en anden tabel.

  Når Acces samtidig er en 100% etableret standard, der indgår i næsten ethvert firmas program-"portefølje", så er der sund fornuft i at lære det. Access-baser benyttes også i forbindelse med tusinder af ASP-basserede websites.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.