IP-telefon...

01.12.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo.

  Jeg har hørt at man kan tale i telefon over internettet samt modtaget opkald måde. Dette kaldes vist nok IP-telefoni. Spørgsmål: Hvad kræver det for hardware og software, at få IP-telefon.

  På forhånd tak.

  Med vinlig hilsen, Janus.


  Karbo svarer

  Hej Janus

  IP-telefoni er noget, jeg selv længe har ventet på. Det går ud på at omsætte lyden fra telefonerne til data-pakker, der kan overføres via Internettet. Især i forbindelse med samtaler til udlandet kunne det være attraktivt at tale "gratis" over Internettet.

  Men systemet er aldrig (endnu) slået an, og det skyldes nok tekniske vanskeligheder.

  Først og fremmest kræver det en operatør, der leverer ydelsen. For hvis du skal kunne ringe op til en almindelig telefon i USA, så kræver det en server, der kan modtage dine data.

  Du taler i en mikrofon og har hovedtelefoner på. Begge dele er tilsluttet pc'ens lydkort, og du er i kontakt med operatørens server. Fra operatørens server skal der ske et opkald til det almindelige telefonnet i USA. I den ende skal lyd til og fra telefonen digitaliseres og routes via operatørens server til din pc.

  Så det er et ret stort setup, der skal til. Hvis du vil kunne ringe rundt i hele verden, kræver det en operatør, som er til stede i alle lande, og som opsætter servere med tilhørende udstyr globalt. Og hvem skal betale alt dette? Du vil med garanti kunne ringe gratis!

  Der findes amerikanske udbydere af denne type services, så du kan ringe fra Danmark til USA, men det er ikke gratis. I Danmark har Telia, mener jeg det er, nogle tilbud til erhvervslivet, hvor al deres interne telefoni kan routes via TCP/IP.

  Med gode Internet-forbindelser som ADSL er det fristende at forvente IP-telefoni, for båndbredden er god nok til glimrende lydkvalitet. Men det er altså en større instalation, der skal til, før du bare kan ringe til enhver.

  Indtil da må du nøjes med de smallere services som ICQ og NetMeeting, hvor du kan tale med folk i andre lande. Men kun personer, der er tilknyttet den samme service.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.