HTML, globale erstatninger...

29.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael

  Jeg har lavet en hjemmeside med Front Page 2000.
  Findes der et program af en slags der automatisk kan omsætte een type HTML code til en anden. Det er aktuelt hvis jeg f.eks. vil ændre baggrundsfarven på mine sider uden at jeg skal ind og ændre hver enkelt side. Det samme spørgsmål gælder for baggrundsbilleder.
  På min hjemmeside.. home13.inet.tele.dk/anjo kan du se at det er ret omfattende at ændre denne på alle siderne. Håber du forstår hvad jeg mener. Hvis ikke send mig en mail.

  Med venlig hilsen, Jørgen Graae Jensen


  Karbo svarer

  Hej Jørgen

  Det er godt spørgsmål. Jeg kender ikke FrontPage 2000, men du kan sagtens bruge andre programmer sideløbende. Jeg har ikke set din side, men du har brug for at kunne lave globale erstatninger.

  Det er meget let med et program som NoteTab, som jeg selv benytter og anbefaler.

  I NoteTab arbejder man med mange sider samtidig. Her er et klip, hvor du kan se (i den højre rude), at jeg har en lang række åbne filer. I praksis kan man have op til omkring 100 åbne HTML-filer.

  Når du så skal lave en global erstatning, taster du Control+R og indtaster den kode, der skal udskiftes:

  Du skal lige lære systemet at kende, men så virker det perfekt. Og denne type Søg/Erstat-operationer på rent tekst/HTML-niveau er utroligt effektive. Det er efter min mening langt hurtigere end noget fx Dreamweaver kan stille an med.

  NoteTab er i det hele taget et ekstremt hurtigt og effektivt program, når man arbejder med mange HTML-dokumenter. Vi har selv pt. omkring 2300 af slagsen på nettet, og det hele styres ved hjælp af NoteTab - helt uden problemer.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.