Cookies/temporære filer...

03.01.01

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej igen Michael...

  Jeg har to spørgsmål til dig hvis det er ok? Ellers er det det første spørgsmål der har prioritet.

  På mit skrivebord har jeg flere genveje til Web adresser liggende, som jeg bruger regelmæsigt, når jeg skal på nettet. Når jeg skal på, clicker jeg på den aktuelle genvej og Internet Explorer åbner med blank side og "Netværk via modem-forbindelse" åbnes, klar til at logge på. Så langt så godt.

  Spørgsmål 1:

  Når jeg clicker på genvejen til min egen hjemmeside åbner Internet Explorer IKKE med blank side og med "Netværk via modem-forbindelse" klar til at logge på, men åbner den hjemmeside jeg har liggende på min PCér. Jeg kan simpelthen ikke komme på nettet til min egen side, sådan uden videre.

  For at komme dertil skal jeg først gå til: >Start / Programmer / Tilbehør / Systemværktøjer / Diskoprydning< og her tømme Temperary Internet Files.

  Først da kan jeg logge direkte på hjemmesiden fra genvejen på skrivebordet, eller fra foretrukne hvor min hjemmeside ligger, men kun én gang. Næste gang jeg skal på, skal Temperary Internet Files tømmes igen. Fortæl mig venligst hvad jeg skal gøre for at komme videre.

  Spørgsmål 2:
  I et tidligere svar har jeg set, at du sletter cockies hver dag på din computer af sikkerheds hensyn, er det rigtigt forstået? Kan man såtte et "flueben" i opsætningen af Internet Explorer et sted, eller er det en manuel foreteelse?

  Venlig hilsen, Jørgen Graae Jensen


  Karbo svarer

  Hej Jørgen

  Du har skrevet to meget klare og præcise spørgsmål, som lidt har med samme emne at gøre. Nemlig de temporære Internet-filer i Windows, herunder cookies.

  Du har brug for at få slettet indholdet af mappen C:\WINDOWS\Temporary Internet Files her og nu. Der er tale om en systemmappe, som ikke altid lader sig slette med almindelige midler. Derfor har jeg tidligere anbefalet at slette hele molevitten via en DOS-kommando afviklet under opstart via filen autoexec.bat. Dette tips virker bare ikke i Windows Me, hvor der ikke er en autoexec.bat.

  Du kan prøve denne kommando

  Deltree /y C:\Windows\"Temporary Internet files"\*.*
  som kan "køres":

  Nogle gange lader den til at virke men ikke altid. Jeg kan ikke rigtig blive klog på, hvad der sker.

  Kør-kommandoen gør, at DOS-kommandoen afvikles i et DOS-vindue. Du skal selv lukke vinduet efter afviklingen.

  En bedre mulighed er nok, at indstille Internet Explorer til at slette alle temporære filer, når browseren lukkes. Vælg Funktioner --> Internetindstillinger --> Avanceret --> Slet mappen Temporary Internet Files, når browser lukkes:

  Det virker - når alle browservinduer lukkes, slettes alle filer i den nævnte mappe. Læs i øvrigt mere om dette i den ny gennemraviderede 2. udgave af "Internet - lær det selv" (februar 2001).

  Skriv gerne igen, hvis du gør interessante erfaringer!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.