HTML, links...

17.01.01

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Mit spørgsmål er.:
  Jeg har svært ved et forstå, hvordan man opsætter en link fra et sted til noget andet.
  Jeg vil f.eks.henvise til et bibliotek i min hjemmeside, i dette tilfælde det kg.bibl. som har adressen: http://rex.kb.dk. hvordan gør jeg det????

  Meget taknemmelig for et godt svar.

  Max.


  Karbo svarer

  Hej Max

  Jamen, hvad gør man? Du vil gerne linke til en anden side. Det foregår med HREF-kode, men sådan en kan man jo ikke gå og huske på. Hvis du benytter NoteTab til arbejdet, skal du vælge Hyperlink ude i den venstre rude. Det giver en boks, hvor du bare indtaster URL'en:

  Ellers må du kopiere eller indtaste koden manuelt. Den ser således ud:

  <A HREF="http://rex.kb.dk">Mit link</A>
  Hvis du ønsker, at linket skal åbne i en ny rude, ser det således ud:
  <A HREF="http://rex.kb.dk" target="_blank">Mit link</A>
  Problemet med HTML-kode er, at det er umuligt at huske, og det skal gå hurtigt med indtastningen. Derfor gælder det om at have et ordentligt program.

  Jeg har selv været utrolig glad for NoteTab gennem årene. Men jeg bruger også Dreamweaver, som er fremragende til bestemte opgaver. Senest har jeg skrevet en del i AceHTML 4 Pro, som udmærker sig ved at kunne tilrettes med tastaturgenveje til alt muligt. Ydermere supplerer jeg editorerne med mine to uundværlige utilities Shortkey og MacroExpress, som kan indsætte kode hvorsomhelst i tilknytning til bestemte tastatur-genveje.

  Endelig kan kan jeg nævne den danske Stones web-writer, som mange er utroligt glade for. Den har jeg nu ikke selv prøvet.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.