Print Screen...

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...
 • Der er kommet to beslægtede spørgsmål:

  I de 'gode' gamle DOS dage betød et tryk på Print Screen, at man fik en udskrift af skærmen, men det sker ikke i WINDOWS. Hvordan får man i tryk af et skærmbillede i WINDOWS 98?

  Mvh, Gunnar Thygesen

  17.01.01

  Jeg leder efter et sted, jeg engang har set, hvor du fortalte om ,hvordan du lavede dine hæfter, bl.a. om hvilket program du brugte til at udklippe forskellige vinduer til at sætte ind i dit layout?

  KH, Tine Müller, homepage: tine_muller.homepage.dk


  Karbo svarer

  Hej Gunner og Tine

  Det er korrekt, at man i "gamle dage" kunne sende en kopi af skærmbilledet til printeren ved at taste PrtSc.

  Under Windows fungerer det lidt anderledes. Tast PrtSc, så tages der også en kopi af skærmbilledet, men denne bitmap placeres i Udklipsholder. Det betyder, at du må benytte et grafisk program som Paint Shop Pro. Der kan du indsætte billedet med Control+V.

  Altså: Tast PrtSc, der hvor billedet skal optages. Skift til Paint Shop Pro og tast Control+V for at indsætte udklippet. Herfter kan du beskære eller på anden måde redigere billedet. Så kan du printe fra Paint Shop Pro, eller du kan fx indsætte billedet i Word.

  Disse operationer foretager jeg selv hele tiden, uanset om jeg skriver til hæfter eller til web. Jeg bruger nævnte Paint Shop Pro i version 4.14 fra 1997, som er utroligt hurtigt til disse små opgaver. Beskæring foregår lynhurtigt ved, at jeg markerer og taster Shift+R.

  I øvrigt giver tastningen Alt+PrtSc et klip af det aktive vindue - altså ikke hele skærmen. Og disse operationer virker overalt i Windows - uanset, hvad du har på skærmen.

  Et andet program, jeg meget ofte benytter er Visio, som for et par år siden blev opkøbt af Microsoft. Det er et teknisk tegneprogram, som er meget let at benytte. Jeg håber at vende tilbage med artikler om det senere.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.