HTML,Thumbnails...

19.01.01

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Til M.B. Karbo

  Undertegnede sidder her med Hjemmesider-lær det selv. Har lavet en hjemmeside før, der fungerede; men nu skal jeg lave en ny. Bruger Publisher 2000 bogen.

  1.Når jeg har Publishervinduet åbent og designer /skriver på siden, står alt lige som jeg har sat det, men når jeg så ser siden i en Browser,står alt til venstre side og vinduet er fyldt helt ud. Hvad gør jeg forkert ??

  2. Links til filer, har jeg nogenlunde styr på, men de filer jeg har er lister med scans af mønter samt tekst der er skrevet på regneark. Hvordan får jeg noget farve på disse ???.

  3. Jeg har prøvet at lave "Thumbnails" ud fra Paint Shop Pro, men det jeg har brug for er ikke lige det. Jeg har brug for at de indscannede mønter, når man trykker på disse skal billedet blive x-antal gange større, så man bedre kan se mønten. Hvilket hæfte /program kan du anbefale.Det må gerne være shareware / freeware fra start.

  Kan du anbefale et firma hvor jeg kan købe mig en DK-adresse,jeg har på nettet set så mange forskellige,så jeg er kommet i tvivl. Skal man også købe plads på webhotel ???? Jeg har stadig Teledanmark ( skal betale ca. 600,00 kr.) for adgang det næste år.

  Med venlig hilsen, John Jensen


  Karbo svarer

  Hej John

  Det var mange spørgsmål. Jeg kender ikke meget til Publisher, og jeg har ikke meget fidus til det, jeg kender. Jeg anbefaler, at man lærer sig HTML-håndværket, og dermed begynder at forstå HTML-koden. Du kan lave hele hjemmesider på denne måde (med rug af ægte HTML-editorer), eller kan bruge det som supplement til andre mere grafiske web-editorer. I dit tilfælde ville et kig i HTML-koden straks give forklaringen på dine problemer.

  Til dine to næste spørgsmål er svaret, at du må til at lære dig noget billedbehandling. Læs Billedbehandling - lær det selv. Der står alt hvad du har brug for i forbindelse med web og grafik samt valg af programmer.

  Med hensyn til hosting, så er der mange billige steder. Problemet er, om det er professionelle mennesker der står bag. For det er ikke for nybegyndere at drive Internet-servere. Det kræver megen erfaring, hvis driften skal være 99.9% stabil. Jeg har hørt om et nyt firma, der skulle være meget billigt og have garvede folk bag. Webhosting.dk, skulle det hedde, men om de er kommet igang, det kan jeg ikke sige. Ellers er det lige på trapperne.

  Jeg synes, at du skal købe domænet sammen med host-aftalen. Ellers skal du betale for at få flyttet domænet. Du burde kunne få domæne registreret + første års hosting for 500-1000 kr. eller mindre. Selve din dial-in (den måde du logger på Internettet for at kunne browse) har ikke noget med hosting at gøre. Det er oftest to helt adskildte områder, så du er nok nødt til fortsat at betale for dial-in. Men der findes jo gratis abonnementer.

  Når du får et domæne og får det hosted, følger der gerne e-mail-konto med.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.