Windows, ini-systemfil mangler

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...
 • Hej Karbo.

  Problem ved opstart, mangler ini-systemfil, computeren mener jeg har fjernet et program, der enten skal fjernes helt eller genind- stalleres.

  Hvordan finder jeg dette program henviser til Z:vvinesd.386.

  Mange hilsener fra

  Svend Erik Tychsen
  Præstegårdsvej 85
  6400 Sønderborg


  Karbo svarer

  Hej Svend Erik

  Jeg kender udmærket problemet - der mangler en eller anden systemfil (i dit tilfælde vvinesd.386), og Windows standser under opstarten. Man skal trykke Enter for at komme videre - det er møjirriterende.

  Problemet skyldes et eller andet program, man har haft installeret, og som kun er delvis afinstalleret. Om det er ens egen skyld eller hvad - det kan vi ikke bruge til noget. I hvert fald hænger der en rest et eller andet sted, Windows forventer at der indlæses en fil, som ikke eksisterer.

  Opgaven er, at få fjernet kommandoen, der kalder til den ikke-eksisterende fil. Det kan oftest lade sig gøre - jeg har dog en gang været ud for ikke at kunne finde det. Kommandoen kan enten gemme sig i én af system-filerne eller i registreringsdatabasen, og din opgave er at søge den begge steder.

  Start med Windows Stifinder. Marker alle Harddiske og søg på alle filer (*.*) som indholder filnavnet. Jeg gør det her:

  Når du finder en fil, der indeholder reference til vvinesd.386, skal du åbne denne fil, som sikkert er en ini-fil i ren tekst. Så kan du finde den linje, der kalder filen og slette den!

  På samme måd kan du søge i registreringsdatabasen og se, om der skulle være referencer til vvinesd.386 der. Vær dog varsom med at slette i denne database, da der kan gå alvorlig ged i Windows.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.