Video på DVD ...

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Kan gl. vhs-bånd kopieres til DVD.
  Med et gammelt vhs-camera har jeg optaget nogle familiefester, min søns fodbold debut osv. Disse optagelser kunne jeg tænke mig at brænde over på en dvd-skive. Kan jeg det? og hvilket udstyr kræver det?

  Steen


  Karbo svarer

  Hej Steen

  Jeg har tidligere været inde på emnet i dette svar.

  For det første skal du digitalisere VHS-optagelserne. Det kræver et videograbber-kort. Der findes et meget udbredt fabrikat kaldet Miro, som laver gode produkter. Hardware'n er ret afgørende; der findes mange billigere kort, men resultatet bliver næppe godt.

  Dette kort modtager billede og lyd fra VHS'en og laver det om til en AVI-fil, som fylder utroligt meget. Det kræver i det hele taget meget kraftig hardware: hurtig CPU, meget RAM og masser af harddisk at foretage denne digitalisering. Windows 2000 må også være den rette platform.

  Efter at VHS'en er digitaliseret skal du vælge et format til lagring på DVD. Her kommer MPEG4, som beskrevet i det tidligere svar ind. Du skal finde et format at komprimere videostrømmen i. I råt, ukomprimeret, format vil der nemlig ikke kunne være mange minutters video på en DVD.

  Når din AVI-fil er kodet om til MPEG4, eller hvad du vælger, skal den brændes på DVD. DVD-brændere er pt meget dyre, men der er modeller til omkring 5000 kr på vej. Ricoh har en på vej, ved jeg.

  Du er måske lidt tidligt ude med din DVD-konvertering. Jeg vil tro, at om 1-1½ år, så er det en meget almindelig beskæftigelse. Så vil DVD-brændere have overtaget markedet fra CD-ROM-brænderne, og mange almindelige brugere vil begynde at rode med digital video.

  Hvis I har kommentarer til DVD og videoredigering, så send dem her!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.