Tip 6. FAX-programmet - hvor blev det af?

FAX under Windows er det program, som gør at du kan benytte dit modem til afsendelse af fax. Det er en smart ting, for en fax afsendt per modem bliver meget flottere hos modtageren end en fax afsendt fra en maskine. Der skal teksten jo først skannes ind, og det koster kvalitet.

I Windows 95 var det ret enkelt at få opsat FAX-funktionen, men af en eller anden årsag er programmet blevet fjernet fra Windows 98. Helt væk er det nu ikke, du skal bare lede godt efter det, og du skal selv få det installeret. Underligt, men her er recepten:

På Windows 98-CD-ROM'en skal du ned i mappen \TOOLS\OLDWIN95\MESSAGE, der finder du programmet Awfax, og det skal du klikke på:

Nu kan du - efter at have "bekræftet licensaftalen" - installere Microsoft Fax:

Herefter kommer installationen:


Efter at du har genstartet pc'en, er Microsoft Fax klar til brug. Det virker på den måde, at du får en ekstra printer installeret:

Når du har skrevet et dokument i tekstbehandleren, kan du nu vælge at faxe det i stedet for at printe det. Jeg håber, at det virker (mit eget ISDN-modem kan ikke faxe..).

Tilbage står spørgsmålet: Hvorfor disse krumspring med at gemme programmet langt til en side i Windows 98? Herrens veje er uransagelige.


[top]

Næste tip
Forrige tip

Læs også om digital billedbehandling