Tip 14. Fast mappe til download i Internet Explorer

Når du er på Internettet med Internet Explorer og klikker på en fil, som ikke er en hjemmeside, får du mulighed for at downloade filen. Men hvilken mappe lander den i? Du har måske opdaget, at det virker lidt tilfældigt. Eller måske har du opdaget, at det er den sidste mappe, du downloadede til. For den information gemmes nemlig.

Jeg vil gerne have Internet Explorer til altid at foreslå C:\temp til download, det er nemlig den, jeg bruger til det. Og hvordan får jeg så programmeret Internet Explorer til det? Jo, jeg skal (desværre) have fat i registreringsdatabasen. Det er en lille ting, men her får du opskriften:

Åbn et nyt tekstdokument med Notepad, eller hvad du nu bruger til den slags. Skriv disse linjer, præcist som her (det bedste er at kopiere dem herfra, så laver du ingen fejl):

REGEDIT4

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer]

"Download Directory"="C:\\temp"

Det ses her:

Gem nu filen, fx på skrivebordet. Den SKAL hedde .REG til efternavn. Jeg kalder den ie40download.reg. I det øjeblik, du omdøber efternavnet, registreres filen til registreringsdatabasen, hvilket kan ses på ikonet:

Nu skal du bare dobbeltklikke på filen, så køres den. Bekræft to gange OK, så er det på plads. Fremover hedder download-mappen C:\temp (eller hvad du nu skrev i filen). Det gælder indtil du gemmer i en anden mappe; så skal du køre filen én gang igen, for at få genetableret C:\temp som default-værdi.


[top]

Næste tip
Forrige tip

Om valg af digital-kamera

Om digitizeren - et fremragende hjælpemiddel