Tip 21. Om Windows 98 Second Edition

Windows 98 Second Edition er en opdatering af Windows 98. Programmet findes på engelsk og er på vej ud på dansk (juli '99).

Du vil sikkert kunne hente opdateringen på Internettet, men det er muligt at den fulde udgave af Windows 98SE kommer til at koste nogle hundrede kroner, da der er tilføjet en del nyt.

Jeg vil bestemt anbefale at du opdaterer din Windows, så snart det bliver muligt.

Blandt fordelene kan nævnes:

Løsning af visse år 2000 problemer

Gab, hvor bliver det dog rart ikke at skulle høre mere om dem.

Support for Euro-tegnet

Men, som en læser gjorde mig opmærksom på: Der er jo allerede support for det tegn i den gamle Windows 98. Ja, prøv selv. Tast Alt+Control+5 i tekstbehandleren, så står det der: €. Så det var ikke nogen nyhed...

ICS

Internet Connection Sharing er en ny netværks-komponent, der tillader flere maskiner at dele en fælles Internet-forbindelse. En slags software-baseret router-komponent. Meget spændende nyhed!

Support for Wake-on-Lan

pc'er kan hermed bootes via en besked over nettet. Denne funktion har længe været indbygget i bundkorten, men nu kan Windows altså også være med.

Øvrige nyheder

  • Stærkt forbedret USB-understøttelse
  • Drivere for mange ny hardware-enheder, såsom USB-, ADSL- og kabel-modems.
  • Fuld support for DeviceBay og IEEE1394.

    Alt i alt er det ikke en imponerende liste, men når man medregner de hundreder af øvrige småfejl, der også er rettet, så mener jeg at det skal vi Microsoft taknemmelige for!