Om Antivirus

Virus er noget møg, og der kommer mere og mere af det. Jo mere aktiv man er på Internettet, jo mere sårbar bliver man overfor virus...

Hvad skal man så gøre? Jo du skal selvfølgelig et antivirus program, og sørge for, at det altid er installeret på din pc. Men hvilket - det kan vi ikke entydigt rådgive om. Vi har testet nogle stykker.

Problemet er, at programmerne i visse tilfælde kan genere Windows, så pc'en simpelthen fungerer dårligere. Det har vi oplevet flere gange, ligesom det er tilfældet med dårligt konfigurerede firewall-programmer. Og det er meget frustrerende.

Et andet problem er opdateringen med ny signatur-filer, som kan genkende de ny virus. Denne opdatering bør foregå automatisk - dagligt - via nettet, uden at man behøver at foretage sig noget. Det er vist kun Panda, der kan leve op til det.

Læs vores korte kommentarer til disse antivirus-programmer. Og send os gerne en kommentar med dine oplevelser, som vi så vil bringe her!


Inoculate

Dette er det bedste af de gratis antivirus-programmer:

Hent det her.

Vi bruger selv Inoculate på flere af vores pc'er, og der er ingen bøvl med det. Det tjekker 100 udvalgte filer ved hver opstart:

Panda

Panda er et europæisk produkt, egentlig er det vis spansk. Det er et meget seriøst program, som helt klart løser opgaven på troværdig vis. Der bliver tjekket i e-mails og overalt.

Køb Panda gennem den danske distributør, så får du gratis 24 timers hotline telefon. Det er et kanon tilbud, for man kan virkelig have brug for ekspert-hjælp, når der er virus på pc'en.

Panda opdaterer sig selv på nettet, og det fungerer godt. Desværre gav det en del brok på en af vores pc'er, som gik helt i baglås. Derfor vil jeg anbefale at du tester en prøveversion, før du køber produktet. Du kan hente en testversion på denne side. Panda er nok det bedste antivirusprogram overhovedet - hvis det ikke driller.

AVX

For $38.95 kan du købe et meget professionelt antivirus program kaldet AVX. Det er et "nyt navn", som absolut er på vej frem. De har fået 475.000 ny kunder de seneste par måneder.

Hent programmet her.

AVX fandt rent faktisk virus i en e-mail, i den måned jeg benyttede det:

Du får en testversion, der holder i 30 dage.


Mcafee

Det ældste og mest udbredte antivirusprogram er Mcafee. Klik her:

Jeg bryder mig ikke om Mcafee. Jeg købte på et tidspunkt et 12 måneders abonnement, og det virkede bare ikke.

Norton Antivirus

Firmaet Symantec laver også et glimrende antivirus-program. Det følger bl.a. med de udmærkede Epox-bundkort, men kan også købes.

Jeg fik programmet sammen med mit ny bundkort, og det lader til at virke fint. Det opdaterer sig selv jævnligt over nettet, som det ses her:


Links til Firewall.


Copyright 2001 Michael Karbo.