Tip 1. Hvilke fordele giver Windows 98?

Windows 98 er efter min mening og erfaring et fremragende styresystem. Ved introduktionen i august 1998 kunne vi læse i flere aviser, at det "ikke var pengene værd" og at "der ikke er meget nyt i forhold til Windows 95". Jeg er ikke enig heri.

Jeg mener bestemt, at styresystemet er pengene værd. Faktisk mener jeg, at alle bør opgradere. Forbedringerne falder således:

Generel bedre ydelse

Windows 98 udnytter generelt pc'ens ressourcer bedre: Disse forbedringer er væsentlige nok til at berettige en opgradering.

Bedre brugerflade

Brugerfladen fra Windows 95 er ikke ændret meget på overfladen. Men du skal ikke grave ret dybt, for at se mange nyheder. Det er små ting med bedre tilpasningsmuligheder i Start-menuen, ny værktøjslinjer mv. Men disse små ting er utroligt smarte, når man skal tilrette brugerfladen. Altsammen er det grundigt beskrevet i "Windows 98 - lær det selv", og det er små ændringer med stor virkning.

Bedre systemværktøjer

Systemværktøjerne er væsentlige for den lidt mere krævende bruger, som godt vil kende og kontrollere sin PC. I Windows 98 er der kommet en række ny værktøjer, som forbedrer mulighederne for overvågning. Alt dette vil blive beskrevet grundigt i mit kommende hæfte "Windows 98 og hardware" (eller hvad det nu kommer til at hedde).

Stabilitet

Mange vil opleve, at tidligere tiders ustabilitet er pist væk. pc'en kan være tændt i ugevis uden at gå ned en eneste gang. Nu vil mange grine af dette - "hvorfor skal vi betale for at få rettet fejl i Windows 95". Det er også rigtigt, men tænk på al den tid, der går med pc'er, der fejler og skal genstartes osv. Skær da igennem, og få 98 på maskinerne - så kører det. Livet er for kort til lousy software!


[top]
Tip-oversigt
Næste tip


Helt nyt web-sted: digital billedbehandling

Om billedbehandling med Adobe PhotoDeluxe

Om brug af skannere

Om valg af digital-kamera

Om digitizeren - et fremragende hjælpemiddel


Se også Klik & Lær hovedside.