Tip 19. Jeg har for lidt plads på min harddisk...

Ofte synes folk, at de har for lidt plads på deres harddisk. Men lige så ofte er det egentlige problem, at der er et gudsjammerligt rod i data og programmer. De mest almindelige fejl er:

En model for udnyttelse af harddiskens plads

Din harddisk skal være én stor partition (et C-drev), som formateres med FAT32 under Windows 98. Herefter foregår al installation og anden data-lagring efter følgende retninglinjer: Pointen er, at systemet overholdes et hundrede to og tyve procent!!! Og det er sgu ikke så svært - det kræver en smule nærvær og omtanke ved installation/download.

Om at oprette mapper

Husk hele tiden at oprette ny mapper - det kan du gøre direkte fra såvel download-dialogboksen som fra Gem-dialogboksen. Brug denne knap:


Er det besværet værd?

Alt dette kedelige besvær - såsom at skulle tænke sig om hver gang - det tjener sig tifold ind ved stabilitet og overskud i det daglige arbejde. Alternativet er halvårlige geninstallationer af hele molevitten, data-tab og tidspilde. Sådan er det bare. Jeg taler ud fra mere end 12 års erfaring.

Andre tips til mere plads

Windows 98 fylder godt i sig selv - op mod 300 MB. Du kan sagtens slette alle de overflødige filer ved hjælp af diskoprydning (læs herom i "Windows 98 - lær det selv".

Vær også opmærksom på filsystemet. Har du en ældre PC, som er opgraderet fra Windows 95, er filsystemet på din harddisksikkert traditionelt FAT-16. Det skal du få opgraderet til FAT-32. Derved kan du frigøre op til 25% mere fri diskplads!


[top]
Tip-oversigt
Forrige tip
Nęste tip

Se også Klik & Lær hovedside.